Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana24

brak okresu

Polecane posty

Gość zakłopotana24

Zacznę od tego że zaczęlam stosować plastry anty 29.10.2013- pierwszy dzień miesiączki-pierwszy plaster i po trzecim plastrze, kiedy miała być przerwa zerwalam go i zaczeły się krwawienia trzy razy z przerwami pozniej byl stosunek bez zabezpieczenia w połowie grudnia... okresu nie mam do dzis a zawsze mam regularny. Podejrzewam ciążę, dlatego moje pytanie jest takie kiedy najwczesniej mozna wykryć ciążę na usg dopochwowym ? (dodam ze test byl negatywny)

Gość gość
już teraz -jeśli miałabyś zajść w połowie grudnia czyli miesiąc temu./

Gość zakłopotana24
byłam 7.01 ale gin była tak niemiła, mówiła podtekstami, powiedziała że nic nie widać ale śluz jest podejrzany, przepisała luteinę na wywołanie okresu, biorę ją 3 dzień ale narazie okresu brak, zostało 2 dni przyjmowania i mam odstawić.. mimo tego mam podejrzenia bo zawsze miałam regularny okres co do dnia a teraz brak

Gość gość
to zrób betę

Gość zakłopotana24
a jak z tym jest tzn. czy mogę pojechać do najbliższego laboratorium i zrobić ten test bez skierowania?

Gość gość
tak, płacisz jakieś 30 zł i już.

Skoro lekarz nie stwierdził ciąży na usg to widocznie jej nie ma. Co więcej okres pojawia się dopiero ok tygodnia po odstawieniu luteiny, nigdy nie dostaniesz okresu w trakcie przyjmowania luteiny.

Gość gość
Nie wkręcaj sobie. Średnio 3 razy w roku jestem przekonana, że jestem w ciąży... Ostatnio tydzień temu, a okres spóźniał mi się przez podróż. Nie przejmuj się i czekaj na okres ;)

a ciążę na usg można stwierdzić ok 2-3 tygodnie po potencjalnym zapłodnieniu. Ale wg mnie to nie ciąża tylko zwykłe zaburzenia po plastrach.

Gość zakłopotana24
ale chyba można dostać w trakcie brania luteiny bo gin powiedziała że jesli po dwóch dniach brania okres się pojawi to odstawić a jesli nie to brac przez 5 dni i jak się nie pojawi do 10ciu dni po odstawieniu to się zgłosić ale więcej do niej nie pojdę, wizyta kosztowała 100 zl a dawała mi do zrozumienia ze z czyms ją okłamuję, a przecież nie po to tam poszłam:(

Gość zakłopotana24
ale chyba można dostać w trakcie brania luteiny bo gin powiedziała że jesli po dwóch dniach brania okres się pojawi to odstawić a jesli nie to brac przez 5 dni i jak się nie pojawi do 10ciu dni po odstawieniu to się zgłosić ale więcej do niej nie pojdę, wizyta kosztowała 100 zl a dawała mi do zrozumienia ze z czyms ją okłamuję, a przecież nie po to tam poszłam:(

nie dostaniesz okresu w trakcie brania luteiny na 100% wiem bo zjadłam setki opakowań , a ten lekarz nie ma racji!

Gość zakłopotana24
dziękuję za odpowiedź, zastanawiam się czy nie pójść do innego gina bo na temat tej pani dr przeczytałam pozniej same złe opinie ze jak cos widzi to o tym nie mówi np dziewczyna byla chora a ona jej o tym nie powiedziała dopiero inny gin i teraz się boję że wszystko jest możliwe:(