Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż w degacji samotne tygodnie wekeendy DZIEWCZYNY ŁĄCZYMY SIĘ

Polecane posty

Gość gość

Witam :) mój mąż jest w delegacji, wyjeżdża na dwa tygodnie, wraca na wekeendy i znowu jedzie na dwa tygodnie, ja obecnie jestem w 7 miesiącu ciąży :) czasami ciężko znoszę jego nieobecność, nie mogę spać lub mam koszmary, bardzo mi go brakuje :( czasami mam chwilę załamania, czasami mam dość, ale wiem, że jakoś musimy to przetrwać A Wy dziewczyny ? Jaką macie sytuację ? Na ile wyjeżdżają wasi mężowie ? Macie dzieci ? Jak to znosicie ? I jak radzicie sobie z samotnością ? Jak wypełniacie czas ?

Gość gość
mój podobnie wyjeżdżał a potem okazało się, że mnie zdradza, wyjeżdżał tak trzy lata, ma z tamtą kobietą dziecko, ona oczywiście o mnie nie wiedziała.

Gość gość
jesteśmy 8 lat o ślubie, mamy 2 córeczki, zaczął mnie zdradzać mniej więcej miesiąc po urodzeniu drugiej córeczki

Gość gość
Akurat nie koniecznie o takie wsparcie mi chodziło :) ja wiem, że mój mąż mnie nie zdradza, za dobrze nam się układa, zauważyła bym na pewno, że coś jest nie tak :) ufam mu, to cudowny facet, jest we mnie wpatrzony jak w obrazek, ja w niego z resztą też heh :) nie możliwe żeby mnie zdradzał

Gość gość
Dziewczyny bardzo Wam współczuje zdradzających mężów :( na prawdę, to musiał być straszny cios dla Was

Moj maz 3/4 roku jest poza domem. Mamy 2 malych dzieci. Obecnie nie ma go od 7 do 31 stycznia wszysttko jest na mojej glowie. Czasami zyc mi sie nie chce zwlaszcza ze nie mam nikogo do pomocy bo rodzice moi i rodzenstwo mieszka 200km ode mnie, znajomych mam malo tylkp z pracy a rodzina meza to ... porazka. Jest mi ciezko ale co mam zrobic taki ma zawod a ja zeby zagryzam i jakos daje rade choc nie raz łzy cisnely mi sie do oczu.

Gość gość
No to frugo, faktycznie musi być Ci ciężko, ja sobie nie wyobrażam takiego życia..współczuje Ci i gratuluje wytrwałości !

Gość mamadwóchdziewczynek
Podziwiam Was dziewczyny, kiedyś mój mąż pracował w delegacji - wyjeżdżał w poniedziałek nad ranem i wracał w piątek wieczorem. Najpierw tęskniłam bardzo, bywałam u niego, on czasami w tygodniu przyjeżdżał, ale kiedy byłam w ciąży było mi ciężko jeździć... czułam jak oddalamy się od siebie. Wcześniej czekałam na telefon, wysyłałam sms-y, a później już po prostu radziłam sobie sama. Postawiłam ultimatum - albo razem, albo wcale... To była dla niego trudna decyzja, wiązała się z zostawieniem dobrze płatnej pracy i zaczynanie od 0 praktycznie... Zdecydował się bez wahania i przyjechał. Z perspektywy czasu cieszę się, że tak się stało. Co innego sytuacja przejściowa, ale na dłuższą metę na dwa domy to żadne życie.

Gość gość
Mój mąż jest obecnie na 9 miesięcznym kontrakcie zagranicą, w dodatku na tyle daleko, że przyjechał raz po 3 miesiącach i ja jadę teraz pod koniec lutego. Ja tutaj sama z dzieckiem. Moja mama daleko, a matka męża mieszka 50 km od naszego domu. O tyle dobrze, ze jak mam zjazdy w co drugi weekend (studia podyplomowe) to podrzucam jej dzieci i nocuję u niej z soboty na niedzielę, bo od niej mma bliżej niz wrócić do nas iść spać i rano znowu zasuwać. A tak w powszedni dzień zasuwam ze wszytskim sama, oczywiście tęsknię. Chociaż czasami między pracą i obowiązkami nawet nie ma czasu zatęsknić, tylko smutno samemu zasypiac.

Ja w sumue jak piznawalammeza to wiedzialam jaki bedzie miec zawod i jak to moze wygladac. Ale teoria teoria a praktyka praktyką.

Gość gość
człowiek wcześniej nie myśli na ile to będzie problem. Bez dzieci też jest prościej, bo pojdziesz to na kawę z kumpelą, to na fintess, a jak jest dziecko to trzeba już inaczej to organizowac.

Gość gość
AUTORKA Jeśli nie przeniosą męża bliżej, żeby był w domu częściej to on na wiosne zrezygnuje z tej pracy, bo sam sobie nie wyobraża braku obecnośc**przy mnie i dziecku, szczególnie jak usłyszał od kolegi, że on 3 dni po porodzie pojechał już do pracy w delegacji i chociaż dziecko już jest duże do tej pory żałuje, że go nie było..jak dziecko się urodzi mąż już powiedział, że chce urlop 3 tygodnie, żeby być z nami na początku kiedy jest najtrudniej, to mnie pociesza i mam nadzieje, że wszystko wyjdzie i będzie przyjeżdżał do mnie..bo ja nie widzę żadnego sensu w posiadaniu męża i dziecka bez obecności ukochanego..szczególnie, że jestem w nim zakochana po uszy i przeważnie próbuje sobie wytłumaczyć, że jeszcze wytrzymam, ale czasami mam dosyć

Gość MamaCoreczkiMalej
Moj wyjezdza na 5 dni, Wraca w piatek wieczorem, odjezdza w niedziele ok 22. Mamy 16 miesieczne dziecko.