Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tweetus

Zmniejszajacy sie plod Czy to mozliwe

Polecane posty

Gość Tweetus

Witam, Mam dylemat w 5t i 6d bylam na usg w szpitalu i lekarz stwierdzil, ze plod ma crl=0,52mm, ok. tydzien pozniej (6t 3d) bylam na kolelejnym usg i lekarz podal ze Crl=0,49mm ale bylo bicie serca 134bpm. Czy to mozliwe, zeby plod zmalal, czy zdarzyly Wam sie bledne pomiary? Nastepne usg mam dopiero za ok 2 tyg. Do tego czasu chyba zwariuje:(

Gość gość
Wszystko zależy od aparatu, na jakim było wykonywane badanie (ten sam, inny?), czasem też *****iwość dziecka nie pozwala na precyzyjny pomiar.

Gość Tweetus
Martwie sie poniewaz przy drugim badaniu wg tabel crl powinno byc ok 7mm-12mm a nie 4,9 mm :( W pierwszym poscie pomylilam jednostki, mialo byc 0,52 cm i 0,49 cm

Gość gość
a po co poszłaś na kolejne usg po nie całym tyg? Te wymiary nie są dokładne co do mm i jak sie je powtarza po 4 dniach to może wyjsc 2 mniejszy niz 1..

Gość gość
Zrób jeszcze pięćdziesiąt kolejnych USG. Będziesz miała kolejne powody do rozterek.

Gość Tweetus
Drugie bylo umowionym terminem, a pierwsze zrobili mi dodatkowo w szpitalu jak zglosilam sie z bolami i plamiemieniem. Wiec to nie nadgorliwosc, jak sugerujesz....