Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NoToFRUGO

znajoma kichnela i za wczesnie urodzila

Polecane posty

Podobno nie chciala glosno kichnac i zatkala nos zeby stlumic kichniecie i przez to zaczelo jej sie lozysko odklejac a bylo to w 7m ciazy. Po tygodniu musieli zrobic jej cc bo przeplywy byly zle. Czy to w ogple mozliwe bo jakos mi sie nie chce wierzyc ze to przez kichniecie

Gość gość
nie ma to jak powtarzać bzdury wiesz pod drabiną nie przechodź bo dziecko bedzie chore nie podnoś rąk do sznurka na pranie bo dziecko bedzie owinięte pępowiną... naprawde w to wierzycie?

Gość gość
Hehe no coz moze cisnienie jakies bylo... i sie odkleilo

Gość gość
dobrze, że się przy tym nie posrała :P

Gość gość
do gościa z 18.40 - na prawdę jest aż tyle zabobonów z tym sznurkiem praniem itp?? a to mnie rozbawiłaś hehehe

Gość gość
a moj syn byl owiniety pepowina ponoc przez to ze nosilam pasek do spodni hehehe

Gość gość
Oto najczęściej powtarzane przesądy związane z ciążą i porodem: W ciąży nie wolno siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi. Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia. Trzeba unikać oblizywania noża, ponieważ grozi to wykształceniem się tzw. zajęczej wargi u dziecka. W ciąży nie wolno kupować wyprawki niemowlęcej, bo to przynosi pecha. Ciężarnej kobiecie się nie odmawia, ponieważ tego, kto odmówi, zjedzą myszy. Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości. Jeśli przyswajasz wiedzę w czasie ciąży, np. studiujesz, uczęszczasz na kurs prawa jazdy, twoje maleństwo będzie bardzo mądre. Farbowanie włosów jest w ciąży zakazane, ponieważ dziecko urodzi się rude. Jeśli ciężarna obetnie włosy, odbierze rozum dziecku. A jeśli przyszła mama pragnie, by jej potomek miał kręcone włosy, powinna pogłaskać lub przytulić barana. Nie wolno przechodzić pod rozstawioną drabiną, rozwieszonymi sznurami czy chodzić na skróty, bo dziecko owinie się pępowiną. Owinięcie pępowiną grozi także dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha. Z tego samego powodu ciężarna nie powinna nosić na szyi wisiorków, łańcuszków, korali. Nie wolno spoglądać przez wizjer w drzwiach, ponieważ dziecko będzie miało zeza. Jeśli ciężarna cierpi na zgagę, oznacza to, że dziecku rosną włosy. Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie. Nie wolno także patrzeć w ogień, bo maluszek będzie miał znamiona - myszki. Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna. Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem. Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach. Krawcowa nie powinna przypinać nic szpilkami na ubraniu ciężarnej, bo mogą pojawić się problemy z urodzeniem łożyska. Jeśli kobieta w ciąży zyskuje na urodzie, z całą pewnością urodzi chłopca. Z kolei dziewczynka odbiera urodę przyszłej mamie. Apetyt na słodkie potrawy wróży urodzenie dziewczynki, a na kwaśne i ostre - chłopca. W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę. Dotknięcie brzucha ciężarnej kobiety przynosi szczęście. Ciężarna nie może zostać matką chrzestną, ponieważ odbiera ochrzczonemu dziecku szczęście. W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.

Gość gość
Dobre. Ja siadalam czasem w autobusie tylem i moje dziecko bylo ulozone posladkowo :)

Gość gość
cholera całą ciąże się malowałam.... moje dziecko będzie kryminalistą buuu

Gość gość
a która z nas nie piła wody mineralnej??

Gość gość
Mam taką zgagę, że moje dziecko będzie miało chyba włosy do pasa.Szkoda, że nie mam żadnego barana pod ręką. Chyba, że mąż... :)

Gość gość
O.. niektórych nie znałam... Ale fakt faktem - zgagi miałam okrutne a dzieco na głowie istny gąszcz A co lepsze, kiedy byłam w ciązy mojemu mężowi wprowadziła się do samochodu nornica - on pracuje przy imprezach plenerowych - czesto je w aucie i czesto stoi w polu wiec sie jakas wprosiła... Oczywiscie od razu mu powiedziałam że to dlatego że mi zabrania za dużo dla dziecka kupowac :D niestety nie potraktował ostrzeżenia poważnie. Acha... no i podczas ciąży byłam z mężem na imprezie gdzie puszcząłam bańki mydlane, takimi sznurkami uniesionymi nad głową - miałam cc, bo dziecko było owiniete pępowiną.

Gość gość
Podczas kichnięcia zamyka się krtań i kurczą mięśnie brzucha oraz mięśnie międzyżebrowe, powodując iż w klatce piersiowej tworzy się nadciśnienie, które może wpłynąć chwilowo na rytmikę pracy serca - nie jest jednak w stanie tej pracy przerwać (o czym mówi powszechny mit, jakoby podczas kichnięcia serce przestawało bić). Następnie, po otwarciu krtani, ciśnienie to powoduje, iż rozpylona "mgiełka" wyrzucana jest przez jamę ustną i nos z prędkością nawet do 160 km/h, na odległość do 3 m (w przypadku człowieka) 160 km/h to jednak nie mało... ale znalazłam tez cos takiego: Przy kichnięciu kropelki wody są wysyłane na odległość przekraczającą półtora metra, a mkną aż 160 km/h. Warto pamiętać, że powstrzymywanie kichnięcia może być szkodliwe dla uszu, oczu, chrząstki nosowej, kości twarzowej, a nawet żeber. Zamykanie ust i zaciskanie palców na nosie sprawia, że kichniecie nie ma innej drogi ujścia, jak tylko w górę – trąbką słuchową – przez to może dojść do uszkodzenia błony bębenkowej. Zatok jednak nam nie rozerwie, ponieważ są to przestrzenie w kości, więc musiałoby nam rozerwać kości czaszki.

Gość gość
ale łożysko nie znajduje się w głowie

Gość gość
niektóre przesądy są po prostu śmieszne ..... ale moja pierwsza ciąża ochota na kwaśne ,a cera mi się poprawiła -syn druga ciąża ciągle miałam ochotę na słodycze ,batoniki ,a na twarzy porobiły mi się plamy -dwie córeczki

Gość gość
:D:D:D

Gość gość
Ale to o czym pisze autorka to zadne przesady, tak moze sie zdarzyc,niedawno ogladalam program pt.:smierc na 1000 sposobow " i tam byl pokazany przypadek goscia ktory stlumil kichniecie i przez to cos mu pelklo w glowie i dostal wylewu krwi do mozgu.osobiscie wyladowalam w szpitalu przez glupi kaszel,bo kaszlalam i przez to zaczely mi wody sie saczyc.Wiec zanim zaczniecie kogos wysmiewac poczytajcie sobie o roznych przypadkach ktore czyhaja z kazdej strony,czasami sa to naprawde blache sprawy.

Gość gość
Z unoszeniem rak do gory do nie do konca przesąd. Ale nie chodzi pepowine, tylko unoszenie wysoko rak w ciazy powoduje minimalne skurcze macicy, a to wiadomo...

Gość gość
Moglo byc w tym ziarenkoprawdy. Ja slyszalam o podobnym przypadku.

Nie wiem, jak to jest z kichaniem, ale kaszel może doprowadzic do wczesniejszego porodu

Gość dcjyu
Istnieją idioci, którzy nie mają instynktu samnozachowawczego i jak kichają, to całym sobą. A ten wystrzał można lekko przytłumić, no i normalna kobieta w ciąży instynktownie przytrzymuje brzuch. Jeśli więc idiotka kicha jak strzelając z armaty i jeszcze próbuje za nos się złapać czyli w brzuc****akby coś eksplodowało, to oczywiście że może zacząć rodzić.

Gość gość
ja nie mialam zgagi wogole, a syn na glowie mial burze wlosow:)