Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Selcia3

impreza na roczek POMYSŁY

Polecane posty

Gość Selcia3

Hej dziewczyny! :) Niedługo moja córka skończy roczek, i już zastanawiam się co i jak zorganizować aby się jakoś kupy trzymało. Podobają mi się bardzo pompony z tiulu, więc zrobie takie, pozawieszam na sufit, ścianę. Ale co jeszcze? Impreza w sumie tylko dla dorosłych, ale chcialabym jakoś ładnie udekorować salon.

Gość gość
ja uważam że na roczek nie ma co szaleć, później jak dziecko będzie kolegów,koleżanki prosić, można bardziej kombinować z np.z dekorowaniem żeby było ciekawiej dla dzieci :)

No niby macie racje, nie chcę nie wiadomo czego przygotowywać. Ale tak żeby chociaż na zdjęciach ładnie wyglądało :) Może pompony wystarczają.

Gość gość
dziewczyny ,macie jakieś ciekawe pomysły. Ja zastanawiam się nad obiadem w restauracji , plus tort oczywiście. Nie chce mi się na błysk sprzątać chaty , stać przy garach i służyć wszystkim.

Gość gość
i bardzo dobrze myślisz!

Gość wifigdańsk
ja mialam roczek w domu,czytalam,ze roczne dziecko boi sie byc w nowym miejscu i moze marudzic i najlepiej zeby robic w domu. choc nie pokierowalam się tym artykułem,poprostu nie chciałam pompy,tylko skromnie,kameralnie a i tak było super-kazdy miło to wspominał,były m.in. moje przyjaciółki z maturalnej klasy z ktorymi się dawno nie widzialam a zawsze bylismy zgraną paczką i wspominały potem,ze dawno się tak nie bawiły i było bardzo fajnie.

Gość gość
twoje przyjaciółki na roczku dziecka? to już się rodziny nie zaprasza?

Gość gość
ja mialam konkursy, by nie było to tylko siedzenie za stołem (obiad, zorganizowany w takiej rodzinnej swojskiej knajpie). Konkurs to znane wielu osobom na pewno, wybieranie przez dzieciaka jednego z przedmiotów rozłożonego przed nim, co decyduje niby o tym co będzie robił w przyszłości. Wersja podstawowa to chyba 4 przedmiotów jak rózaniec, książka, kieliszek i portfel..ale można rozszerzyć to wg pomysłowości. Ja miałam wszystko, łącznie z klamerkami, grzebieniami i dyskietką kompueterową :) potem jest wesoło bo każdy wymysla kim będzie. Z reguły dziecko chwyci dwie rzeczy do rączek. Drugi konkurs to quiz na temat dziecka. Przygotowałam kilkanaście, kilkadziesiąt pytań o dziecku moim i każdy wyciągał po kolei jedno pytanie i odpowiadał, jak źle odpowiedział to odpadał z gry...az do ostatniego uczestnika :)

Gość gość
ja nie boję się zrobić roczku w restauracji bo moje dziecko bardzo dobrze reaguje na ludzi, jest bardzo pogodne, nie zdarza mu się płakać. Znalazłam fajna restaurację, koszt 115 zł od osoby : przystawka, zupa do wyboru, II danie do wyboru, tort, napoje. Dodatkowo za wino trzeba zapłacić. Wcześniej myślałam nad tym aby w domu wyprawiać, ale w weekend przemyślałam i chyba zdecydujemy się na restaurację ( już nawet telefonicznie zarezerwowałam miejsce ) . U nas będzie tylko rodzina, bez znajomych .

Może zastanów się nad jakimś motywem przewodnim, związanym z porą roku itp., który mógłby towarzyszyć takim urodzinom dłużej? np. dekoracje wiosenne, ubrania małych gości na zielono itd. Moja mała urodziła się dokładnie w Helloween, więc zawsze mamy dłubane dynie, potworne girlandy, dzieciaki przechodzą przebrane, jest dużo zabawy. Zaczęliśmy od 1 urodzin.

Gość gość
fajny ten quiz na temat dziecka :) ale u na raczej odpada, rodzina nie jest zbytnio zaangażowana w wychowywanie wnuka , bratanka :( . Na wiele pytań na pewno nie odpowiedzieliby poprawnie, quiz szybko zakończyłby się :(

Gość wifigdańsk
gość twoje przyjaciółki na roczku dziecka? to już się rodziny nie zaprasza? napisałam "m.in." czyli-"między innymi".

Gość gość
Aga Wus: u nas będzie tylko dwoje dzieci , w tym moje , które właśnie obchodzi roczek. Druga siostrzenica męża - ma 5 lat . Tak więc przebieranki odpadają :(

Gość gość
hej :) macie jeszcze jakieś pomysły na roczek dziecka ?

Gość gość
podnoszę :)

Gość gość
up :) bom i ja ciekawa :)

Gość sianne
ja na urodziny i córeczki i synka wynajmuję firmę endorfins.pl - mówię wam dziewczyny, świetna zabawa murowana! Dzieciaki są tak zachwycone, że nie chcą kończyć imprezy. :) A potem przez tydzień słucham jak to było fajnie i w ogóle. :)