Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ropiejace oko u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Córka ma 10 miesięcy. Co możecie polecic na ropiejace oko? Popieje jej od wiatru bo jej nawiało. No i jak można zabezpieczyć dziecko w wózku przed wiatrem?

Gość gość
U 10 miesięcznego to nie wiem, ale naszemu ropiało jak miał 2-3 miesiące i wtedy pomogła sól fizjologiczna, ale chyba z miesiąc czasu ją stosowaliśmy zanim pomogła.

Gość Corida
Na twoim miejscu udałabym się do okulisty, mojemu synkowi w tym wieku też ropiało oczko, przemywałam rumiankiem, udaliśmy się do okulistki i się zaczęło z gradówkami i tak wciąż nawracały około 5 lat ! Nawet miał 2 razy usuwane, więcej nie dałam pomimo że odrastały !

Gość gość
Nie musi być koniecznie okulista, ja chodziłam z dziećmi do pediatry i on przepisywał kropelki lub maści do oka. To wystarczało by wyleczyć.

Gość gość
Ja też właśnie przemywam rumiankiem. Ma tak już drugi raz. Jakoś w październiku też to miala i właśnie dlatego że nawiało jej.

Gość gość
I raczej nie ropieje od wiatru (?!), tylko albo dziecko tarło brudnymi rączkami, albo było przeziębione i miało katar.

Gość gość
Właśnie nie. Dziecko zdrowe, tylko to oczko. Wiem że od wiatru bo byliśmy na długim spacerze i zaczęło wiać- i właśnie po tym spacerze oko zaczęło łzawic.

Gość gość
moja 5 latka tak ma. ale nie non stop tylko raz na jkias czas. dzis rano to miala strasznie zaropiale oczy.

Gość gość
- przemywanie solą fizjologiczną + masaż kanalików ew. antybiotyk po tym jak przemywanie solą i masaże nie pomogły poszłam do lekarza po antybiotyk - przeszło po 2/3 dniach

Gość gość
ja stosowalam TOBREX ale synus mial wtedy zaledwie 2 mc, oczywiscie przepisany przez lekarza, pomoglo praktycznie odrazu

Gość jaa a
To może byc zatkany kanalik łzowy często jest tak po porodzie. I później ma odzew

Gość gość
mojemu tak ropiało oczko ale on był duzo młódszy, miał zatkany kanalik łzowy, nie pomagało przmywanie rumiankie, solą fizlogocziną, masaze dopiero w szpitalu przeczyścili kanalik łzowy i przeszło jak ręka odjął. Wiem, że często jeden zabieg nie wystarcza..