Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

Rzuccie okiem prosze

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

Proszę, oceńcie taki tygodniowy jadłospis. Zależy mi na schudnięciu 5-10kg w tempie 1kg/tyg. Czy taka dieta zawiera więcej jak 1000 kcal, ma witaminy i potrzebne składniki odżywcze? Dodam, że pewnie lekko bym i tak modyfikowała, np. zamiast ciągle chrupkiego chleba np grahamka albo razowiec, czasem ziemniak gdzieś jakiś... PONIEDZIAŁEK: • Śniadanie: 2 jajka na twardo/miękko + pomidor +kropmka chrupkiego chleba + herbata/kawa • Obiad: Pierś z kurczaka pieczona w ziołach + surówka z marchewki + herbata • Kolacja: Plasterek chudej szynki + kromka chleba chrupkiego + szklanka mleka/herbaty WTOREK: • Śniadanie: 2 kromki chleba razowego + 2 plasterki białego sera chudego + szklanka herbaty/bawarki • Obiad: Omlet z dwóch jajek + garść ugotowanych warzyw z majerankiem • Kolacja: Kisiel – szklanka ŚRODA: • Śniadanie: Kromka chrupkiego chleba + 10 dag serka topionego + herbata/kawa • Obiad: Talerz zupy pomidorowej zabielanej jogurtem naturalnym + troszkę czosnku + odrobina makaronu • Kolacja: Porcja warzyw gotowanych na parze CZWARTEK • Śniadanie: Filiżanka płatków oswianych/otrębów + 0.5 szklanki chudego mleka + kawa • Obiad: Talerz zupy jarzynowej zabielanej jogurtem naturalnym/chudym mlekiem • Kolacja: Kisiel- szklanka PIĄTEK • Śniadanie: 2 jajka na twardo/miękko + pomidor +kropmka chrupkiego chleba + herbata/kawa • Obiad: Pierś z kurczaka pieczona w ziołach + porcja warzyw na parze + herbata • Kolacja: Plasterek chudej szynki + kromka chleba chrupkiego + ogórek kiszony + szklanka mleka/herbaty SOBOTA • Śniadanie: Filiżanka płatków owsianych + mały jogurt naturalny + łyżeczka miodu + herbata • Obiad: Talerz zupy ogórkowej zabielanej jogurtem naturalnym/chudym mlekiem • Kolacja: Plasterek chudej szynki + kroma chrupkiego chleba + szklanka herbaty NIEDZIELA • Śniadanie: Plasterek chudej szynki + kroma chrupkiego chleba + pomidor + szklanka herbaty • Obiad: Pierś z indyka pieczona w ziołach + porcja warzyw na parze + 2 ziemniaki + herbata • Kolacja: Serek wiejski + dowolne warzywa (ogórek, ogórek kiszony, pomidor, sałata .... )

Gość gość
podoba mi sie takie menu chyba tez sobie zrobie

Gość gość
Bardzo dużo jajek i w ogóle białek pochodzenia zwierzęcego, zakwasisz organizm, dieta dość monotonna, mało warzyw surowych, nie ma oliwy surowej, nie ma orzechów i nasion, brakuje owoców i ryb, ew. owoców morza.

Gość gość
to jakbys to zmienila mozesz napisac

Gość gość
Przykładowo: śniadanie: zalać na noc 2 łyżki płatków owsianych (nigdy błyskawiczne), 2 suszone śliwki, 2 morele suszone, 2 orzechy włoskie rozdrobnione, kilka rodzynek. Rano dodać co się lubi czyli 2 łyżki jogurtu nat. lub mleko lub mleko sojowe, ryżowe, dla ortodoksów może być woda:), można dodać łyżeczkę mielonego siemienia, trochę ziaren dyni, słonecznika. Takie śniadanie ma 300-350kal 2 śniadanie owoc, do 100kal obiad: makaron razowy z pesto zielonym, posypany obficie pietruszką, drobno pokrojonym pomidorem suszonym, kilka oliwek, moga być kapary, można zrezygnować z posypki z parmezanu, 150gram to ok 250-300kal zależy od dodatków. podwieczorek: sok z marchwi i selera naciowego, świeżo wyciskany lub sok pomidorowy lub inny warzywny kolacja: dorsz na parzę w ziołach, sałata porwana skropiona surową oliwa, cytryną,sól, dodac można dodać inne warzywa surowe. To taki przykład z mojego menu

Gość gość
swietne menu dziekuje skorzyastam jesli mozna, ja nie umiem tak ulozyc, a brzuch mi rosnie ( tzw oponka) , jutro zrobie cos podobnego-dziekuje

Gość młódkaaaa
ja bym zamieniła białka ze śniadania na węgle z kolacji

Gość gość
idz na swoja pseudokopenhaska :P)