Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WIECZNIE NIEZADOWOLONA MATKA co robic wasze porady

Polecane posty

Gość gość

Moja matka jest osobą samotną, ma już emeryturę (mogła przejśc na wcześniejszą). Całe dnie siedzi sama w domu. Mieszka z nią jeszcze moja młodsza siostra, ale ma już 26 lat i często jej nie ma w domu , nawet na noc. Ja jestem mężatką. Szkoda mi mamy, tego, że jest samotna- więc często jej proponuje jakieś rozrywki- a to wypad na zakupy do większej galerii (mama mieszka w małym mieście ,nie ma auta), a to jakieś kino, a to wizyte u mnie, czasem jakąś wycieczkę np. do Częstochowy czy w inne miejsce. Problem w tym, że mama na wszystko narzeka. Ona ogólnie jest niezadowolona. Pożyczę jej gazety- ALE NUDY TAM BYŁY, zawioze na większe zakupy- ŻAŁUJE ŻE POJECHAŁAM TYLE LUDZI TYLE CZASU STRACIŁAM... i tak ciągle . Wiecznie niezadowolona.

Gość gość
Prawdopodobnie ma jakieś początki depresji. W tym wieku, po menopauzie wile kobiet cierpi na nią, zwłaszcza, że Twoja mama jest osobą samotną tzn. bez męża/partnera, który jest w takich przypadkach jakimś wsparciem. A do tego mieszka w małej miejscowości gdzie jest niezbyt wiele okazji do jakichś spotkań w gronie rówieśniczym [ w dużych miastach działają UTW a u was pewnie pustkowie kulturalno-rozrywkowe]. Ja bym zaproponowała wizytę u lekarza psychiatry, niech oceni czy to nie jest depresja albo dystymia.

Gość marsz marsz dabrowski
dr freedman tez ma wiecznie niezadowolona matke 🖐️

Gość gość
kto to ten dr freedman? czyżby jakaś postać z kreskówek?