Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K_K_K

Ubezpieczenie na zycie w trakcie ciazy

Polecane posty

Gość K_K_K

Witam, czy któraś ubezpieczala sie na zycie indywidualnie w trakcie ciazy? Początek wiec może jeszcze zdążę sie dodatkowo ubezpieczyć. Jeżeli sie ubezpieczalyscie to gdzie jaka comiesięczna kwota ubezpieczenia i ile dostalyscie za urodzenie dziecka? Oraz na jaki okres zawieralyscie, mozna po ciazy zrezygnować?

Gość gość
rozumiem że chodzi ci o wypłatę za urodzenie dziecka? Szczerze mówiac nie słyszałam o takiej opcji przy ubezp. indywidualnym -tylko przy grupowych. Zorientuj się u agenta czy takie coś w ogóle jest.

Gość K_K_K
A grupowo moge sie podłączyć do kogoś grupy? Pracuje u siebie w firmie małej wiec nie ma takiego czegoś

Gość gość
Kase za urodzenie dostaje sie tylko przy ubezp grupowym w twojej firmie. Ja oplacam co miesiac 35zl i dostane 1tys zl.

Gość gość
Ale ubezp sie zawsze mozesz indywidualnie ale kasy za porod nie dostaniesz chyba ze podczas porodu bylyby jakies komplikacje (czego nie zycze) i cos by ci sie stalo.

Gość K_K_K
Ponawiam pytanie czyli grupowe dotyczy tylko grupy ludzi pracujących w tej samej firmie?

Gość megi2579
Tylko upewnij sie, bo wiekszosc ubezpieczalni fige z makiem ci wyplaci, bo ich OWU mowia o 12 miesiacach, a w niektorych o pelnych 9 od momentu ubezpiecznia do urodzenia

Gość gość
Z tego co czytam to dotyczy to tylko osób związanych z danym zakładem pracy czyli pracowników.

Gość gość
To chyba logiczne ze musisz pracowac w tej firmie zeby sie dolaczyc do tego ubezp. No chyba ze twoj maz ma takie ubezp w swojej firmie to on moze sie ubezp bo to jest za urodzenie dziecka czyli jemu tez sie nalezy

Gość gość
Bu hahahahah Każda by tak kombinowała :-D Żeby dostac kase trzeba płacić 9 mcy!

Gość gość
Dowiadywałam się w Centrum Ubezpieczeń, gdzie jest 30 różnych firm, nie ma opcji - minimum 9 miesięcy od daty podpisania umowy (kilka ubezpieczalni), a w większości 12 miesięcy, jak już ktoś pisał.

Gość gość
u mnie okres karencji wynosil 6 miesiecy, ale to bylo tez ubezpieczenie grupowe, place 50zł dostane 1100zł