Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna 10 tydz

wysokie ciśnienia i cukier w moczu

Polecane posty

Gość ciężarna 10 tydz

Byłam dziś u ginekologa i miałam 3 razy mierzone ciśnienie. Raz było takie że nawet pielęgniarka mi go nie pokazywała. Kolejne 130/92 a za godz 139/82. Myślałam że może zdenerwowałam się wizytą, ale teraz po kilku godzinach odpoczynku mam 151/ 82 puls:90 czy te ciśnienie jest za wysokie? Czuje się normalnie. Kolejna wizyta za 2 tyg czy powinnam iść wcześniej? Druga sprawa: Miała która z was cukier w moczu? Ja mam +50, lekarz powiedział że nie wie od czego i nic wiecej. Zadnych badań na sprawdzenie.

Gość megi2579
Radze zmienic lekarza. Glukoza w moczu w zacnym razie nie jest normalna. Cisnienie tez masz stanowczo za wysokie. Zmien koniecznie lekarza na takiego ktory nie oleje tych dwuch bardzo waznych w ciazy spraw. Potrzebne sa ci leki na nadciesnienie koniecznie.

Gość gość
z takim ciśnieniem to do szpitala powinnaś jechać. i to nie jutro, ale dzisiaj. ja miałam zatrucie ciążowe pod koniec ciąży miałam ciśnienie 160/100 próbowali mi lekami zbić, ale nie wychodziło, także przeleżałam w szpitalu do końca ciąży i cesarką się skończyło. masz bardzo wysokie ciśnienie, co wiąże się z możliwością odklejenia łożyska i złymi przepływami krwi do płodu. pojedź do szpitala i najwyżej Cię odeślą, ale sprawdź to.

Gość ciężarna 10 tydz
rozważałam taki wybór i chyba tak zrobie. Mam już na oku innego. Zmierzę jeszcze jutro ciśnienie może taki dzień...

Gość megi2579
No w 10 tyg o lozysku i przeplywach raczej nie mozna mowic. Sprawdz jutro to cisnienie i koniecznie dosyc szybko wybierz sie do innego lekarza. Wysokie cisnienie czesto ,,nie boli" a w ciazy naprawde trzeba na to zwracac duuuza uwage.

Gość kasz__pirowski
1234 ida dawne bohatery 5678 kazdy polak widzi losie

Gość gość
załóż sobie dzienniczek ciśnienia. to ważne. Ty jesteś na takim etapie ciąży, że w szpitalu potrzymają chwilę, dadzą leki i do domu. ale sprawdź to, bo jak dojdzie Ci białkomocz i obrzęki to możesz nawet drgawek dostać. nie chcę Cię straszyć, ale gdzieś w maju była akcja, że kobietę z zatruciem ciążowym wypuścili ze szpitala, a ona na drugi dzień zasłabła w domu i dziecko umarło...

Gość ciężarna 10 tydz
Dowiedziałam się, że przyjmuje dzisiaj jeszcze ten drugi lekarz i pojechałam. Powiedział mi że cukier w moczu może być spowodowany tym, że na noc zjadłam jakiś owoc ( co jest prawdopodobne). A ciśnienie stwierdził, że musiałam się zdenerwować bo w ciąży ciśnienie się obniża. Z tym sie nie zgodzę bo ja przed mierzeniem byłam wypoczęta zjadłam obiad i zmierzyłam ciśnienie ( zero stresu)...Zmierzę jutro i zobaczę co bedzie

Gość gość
notuj te ciśnienia i zrób wcześniej krzywa cukrowa

Gość Mamazproblemem
Ja w ciazy olalam cisnienie, doszedl cukier w moczu. Cisnienia juz nie zbili i mam wczesniaka jedz z wynikami jak najszybciej