Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakich pracach i sektorach w UK placa wiecej niz minimalna

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo, ze: sprzatanie - minimalna kelnerowanie - minimalna sprzedawca/kasjer - minimalna opiekun (nad dziecmi, osobami starszymi) - minimalna prace biurowe itp. - minimalna Lekarze, prawnicy, nauczyciele, informatycy, dobrzy budowlancy - wiecej jak minimum Co jeszcze?

Gość gość
Wszedzie tylko minimum

Gość gość
cala reszta oprocz tych wymienionych na poczatku

Gość gość
ja na sprzątaniu prywatnych domów mam 8 funtów na godzinę! a mój mąż jeździ ciężarówką i ma 13,5/h a w niedziele 16,5!!!

Gość gość
Praca biurowa za minimum? :D Oj dzieci dzieci... ;)

Gość pipirppi
zależy jaka "praca biurowa"!

Gość gość
W ochronie, na recepcji, na sprzataniach zarobisz wiecej niz minimum

Gość gość
Pracuje w biurze za 28 tys rocznie. Nikt tu nie zarabia minimalnej.

Gość gość
Na recepcji? Ile tam placa? £7? :D

nie ma czegos takiego jak praca biurowa;/ chyba ze mowa o prostej administracji, wiesz w jakim sektorze dobrze placa? w ,medycynie na przyklad ;-) oczywiscie jest masa innych - ale po co takie rzeczy rozstrzygac, no chyba ze masz realne kwalifikacje ale wtedy bys wiedzial co nie?

Gość gość
To prawda, w biurze mozna byc zarowno dyrektorem jak i architektem, programista, audytorem lub z administratorem najnizszego szczebla. Ludzie wykonuja rozne zawody w biurach i ich wyplaty tez sie bardzo roznia.

Gość gość
Jesli chcesz gosciu 18:58 wiedziec to w mojej firmie na recepji placa £10/h wiem bo tam pracuje

Gość gość
No i? 10f/h za caly etat (37.5-40 godz tyg) daje 1339-1413 netto Az takie cuda???

Gość gość
a pomyślałaś o tym, że chłop przynosi drugie tyle albo i więcej?

Gość gość
Oczywiscie ze maz tez zarabia nie narzekamy. A po drugie kto powiedzial ze pracuje 37.5 godz. Ku twemu z dziwieniu mam 50 godz tygodniowo i staly kontrakt + nadgodziny jesli chce , wiec wychodzi troche wiecej niz tobie sie wydaje. To sa normalne realne zarobki w UK. A ty zgorzknialy krytyku zamknij sie w koncu i nie prowokuj bo ciekawa jestem ile ty zarabiasz skoro tak sie sie wszystkich wysmiewasz

Gość Mama wilkolaczki
Ja idę niedługo zrobić dyplom na pielęgniarkę i będę spokojnie 2.5 k zgarniać miesięcznie:)))

Gość gość
Bez przesady, jako zwykla pielegniarka nie wskoczysz od razu na band 8.

Gość gość
2500 chyba brutto

Gość gość
a wlasnie ze netto!! i to od razu po studiach, juz mam stanowisko nawet:)

Gość mama wilkolaczki
to ja bylam of course:):)

Gość gość
Tak, tak, oczywiscie. Od razu zarobisz 40 tys rocznie...

Gość Mama wilkolaczki
Nie musicie wierzyć ja znam branże i wiem jakie są zarobki;)).a jak będę chciała dorabiać w agencji to jeszcze więcej wyciągnę;;;;))

Gość gość
Bajkopisarka

Gość gość Edynburg
nie zawsze minimalna ja sprzątam za 7,4 na godzinę mąż pracuje jako team leader w jednej z sieci marketów i ma 9,73 czy jakoś tak (dziwna końcówka) na godzine w każdym razie ma około 9,75

Gość gość
do gosc 15:55 ... Pracujesz 50 godzin tyg + overy :O ??? Tzn ze mieszkasz i spisz tez tam gdzie pracujesz ? Jak mozna robicc codziennie po 10 godzin + weekendy(zakladajac ze sa overami) ???? :O Co to za zycie.. ? No chyba ze przyjechalo sie tutaj odlozyc jak najwiecej i planuje wrocic do PL

Gość gość
Heh, bo to malo ludzi tak pracuje... Chcesz cos miec musisz zapieprzac, siedzac na d***e nic nie zdzialasz

Gość gość
ok moge zapieprzac i nagle ktoregos pieknego slonecznego dnia obudze sie i pojde zdmuchnac 60 swieczek na torcie ;] Co to za zycie, a potem nagle pelno polakow singlow za granica bo sie chca dorobic i nie maja czasu na rodzine.. Co ci z tego ze zarabiasz kokosy jak sie nie masz z kim tym podzielic? Ja pracuje na part time i nie wyobrazam sobie inaczej, dziec***otrzebuja matki w domu a nie wysokiego kieszonkowego. Nie zyjemy w niewiadomo jakim luksusie ale tez niczego nam nie brakuje, a napewno nie uwagi poswieconej dzieciom

Gość gość
ok moge zapieprzac i nagle ktoregos pieknego slonecznego dnia obudze sie i pojde zdmuchnac 60 swieczek na torcie ;] Co to za zycie, a potem nagle pelno polakow singlow za granica bo sie chca dorobic i nie maja czasu na rodzine.. Co ci z tego ze zarabiasz kokosy jak sie nie masz z kim tym podzielic? Ja pracuje na part time i nie wyobrazam sobie inaczej, dzieci * potrzebuja matki w domu a nie wysokiego kieszonkowego. Nie zyjemy w niewiadomo jakim luksusie ale tez niczego nam nie brakuje, a napewno nie uwagi poswieconej dzieciom

Gość gość
Są i tacy co po 60 robią tygodniowo i co wy na to

Gość gość
@19:27 no bo widocznie Twoj partner dobrze zarabia i Was utzrymuje, z pracy na part time to wiesz...Na pewno bys dala rade :D