Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszek do prania od pierwszych dni życia maluszka

Polecane posty

Gość gość

Witam ! :) za 3 miesiące zostanę młodą mamą :) i tak się zastanawiam jaki proszek kupić ? Chciał bym poznać opinie czy dzieci nie dostawały po jakimś uczulenia jeśli tak to po jakim ? Jakiego Wy używałyście czy dobrze się sprawował ? I w jakich cenach jest za ile kg ?

Gość gość
a w p i e r d o l - go do kibla

Hej. Ja uzywam Persila non bio albo Comfort, Fairy (mieszkam w uk, nie wiem czy 2 pozostale sa w Pl). Narysowany jest bobas na opakowaniu :)

Gość gość
ja kupowałąm Lovela ladnie pachnie zadnych krostek dziecko nie mialo dopieralo brud..... kupowalam tez dzidzius tez dobry proszek

Gość gość
a ja używam Jelp - żadnych kłopotów, pranie miękkie i wszystko dobrze doprane :)

Gość gość
Ja mam termin na początek kwietnia, w zeszłym tyg kupiłam proszki dziziuś 1,5kg do białego i koloru jedno opakowanie 16 zł i do tego płyn do płukania tej samej firmy (Pollena) 750 ml za 8 zł, opinie ma dobre, zaniedługo biore sie za pranie ubranek więc sama ocenie

Gość gość
tylko płatki mydlane, reszta może uczulać. zrób potem dodatkowe płukanie i koniecznie wyprasuj.

Gość gość
ja używam płynu do prania Bebi i na początku prałam też w płatkach mydlanych Dzidziuś i Bebi

Gość gość
jelp, teraz lovela, zawsze płuczę 2 razy, do II płukania dodaje płyn do płukań - jelpa różowego :) Dziecko skończyło 7 miesięcy, zero uczuleń

Gość gość
Ja też właśnie mam termin na początek kwietnia :) i chce sobie wszystko uprać i uprasować :) żeby nie musieć tego robić później, bo już mi ciężko, bolą mnie krzyże itp. :) poskładam zamknę szczelnie i będzie git :) dziewczyny dziękuję za rady :) może któraś z Was jeszcze coś wie? Płyny do płukania też są typowe dla dzieci ? Nawet nie wiedziałam :)

Droga Mamo, szukając środka do prania dziecięcych ubranek warto kierować się przede wszystkim składem produktu. Zwróć uwagę, czy jest on hipoalergiczny oraz czy nie zawiera substancji, takich jak rozjaśniacze optyczne, które pozostają na tkaninie po praniu i mogą drażnić skórę dziecka. Tak, na rynku dostępne są płyny do płukania odpowiednie dla wrażliwej skóry malucha :) co więcej, w przypadku szczególnie trudnych plam można sięgnąć także po specjalny odplamiacz, ponieważ same proszki nie mają właściwości odplamiających. Przedział cen proszków dla niemowląt i dzieci jest dość duży (zależy od składu i firmy). Jednak bez względu na to, na którą markę się zdecydujesz, warto wiedzieć, że stosowanie środków przeznaczonych dla dzieci zaleca się do 3-go roku życia dziecka. Do tego właśnie czasu, skóra nie jest jeszcze w pełni ukształtowana i nie stanowi odpowiedniej bariery dla szkodliwych substancji, które mogą przedostać się do organizmu. Gdybyś miała dodatkowe pytania lub wątpliwości, służę pomocą. Pozdrawiam, Doradca Lovela

Gość gość
po co płyn do płukania? Wystarczy ze dasz dodatkowe płukanie co usunie nadmiar detergentu i pranie będzie miększe. Płyn do płukania osadza się na ubrankach a to przecież chemia, dla dzieci czy nie ale w dalszym ciągu to sa substancje chemiczne, konserwanty, kompozycje zapachowe, antystatyki...

Gość gość
Wszystko może uczulać, sprawdzisz że tak powiem "w praniu". Ja używam Lovellę, jest ok, bardzo wydajny proszek. Płatki mydlane podobno niszczą pralkę.

Gość gość
Ja użwałam Persila w żelu od samego początku

Gość gość
nie polecam płatków mydlanych, chyba że do prania ręcznego. Nie pamiętam jakiej firmy miałam, ale nie rozpuszczały się dobrze i zatykały pralkę.

Gość gość
no bo płatków nie wsypuje sie do podajnika na proszek, tylko rozpuszcza i polewa nimi pranie. Nic się wtedy nie ma prawa zatkac. Są naturalne, nie uczulają, można z nimi pranie wygotowac no i są tanie. Ja na początku prałam w płatkach właśnie a póżniej jak maluch miał miesiąc przeszłam na płyn

Nigdy nie używałam żadnego proszku dla dzieci.Od samego początku prałam w tym samym proszku,którego używałam do prania swoich rzeczy.Synkowi nigdy nic z tego powodu nie było.