Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko w wieku 10 miesiecy nigdy sie nie uśmiecha

Polecane posty

Gość gość

Czy to normalne? Moje dziecko w wieku 10 miesięcy nigdy się nie uśmiecha ani nie śmieje. Czy powinnam zasięgnąć porady psychologa? czy to może zwiastun jakiejś choroby?

Gość gość
to nie jest nrmalne, moje dziecko od 3 miesica ciagle sie śmiało i jedno i drugie, dziecko to radosny gość, co bedzie dalej??

Gość gość
No nie wyglada to dobrze moja ma 6 miesięcy i boki zrywa

Gość gość
Jeśli jest obojętne, nie uśmiecha się, nie jest zainteresowane nawiązaniem kontaktu (wzrokowego, mimiką, rączkami, gaworzeniem itp) to może być autyzm. Im wcześniej pójdziesz do lekarza (pediatry/rodzinnego/psychiatry dziecięcego) czy psychologa, tym lepiej.

Gość gość
Jeśli jest obojętne, nie uśmiecha się, nie jest zainteresowane nawiązaniem kontaktu (wzrokowego, mimiką, rączkami, gaworzeniem itp) to może być autyzm. Im wcześniej pójdziesz do lekarza (pediatry/rodzinnego/psychiatry dziecięcego) czy psychologa, tym lepiej.

Gość gość
faktycznie może być cos nie tak :( . Pogadaj z pediatrią

Gość gość
Moja siostra tak miala tyle ze ona sie przestala usmiechac po ciezkiej chorobie i miesiecznyn pobycie w szpitalu miala wtedy 4-5miesiecy i z radosnej dziewczybki zmienila sie nie do poznania przeszlo jej po 2roku dopiero.a od zawsze dziecko bylo takie nie chorowalo ciezko? Jesli jednak dziecko zachowuje sie tak od zawsze to warto by bylo do lekarza.

Gość gość
Ja sie dolacze do poprzednich wypowiedzi, nie chce cie martwic, ale moje dzieci tez w tym wieku czesto sie smialy. Idz do lekarza, on bedzie wiedzial najlepiej.

Gość gość
Nigdy? a kiedykolwiek się uśmiechnęło? Faktycznie to niepokojące. Wybierz się do lekarza, na początku do pediatry, później może neurologa.

Gość gość
Nie, dziecko nigdy się nie śmiało. Czasem zdarzało się mu zrobić coś podobnego do uśmiechu ale też trudno to tak nazwać. dziecko nie było nigdy w szpitalu ani nie przebyło ciężkiej choroby. Jedyne co można dodać, to to, że ojciec dziecka nie jest już w najmłodszym wieku. Ale nie wiem czy to może być przyczyną jakiejś choroby. Ojciec dziecka raczej nie chorował poważnie na nic.

Gość gość
Iprzez 10 miesiecy zastanawialas sie czy isc do lekarza ???

Gość gość
Może jest chore na autyzm albo ma lekkie opóźnienie w rozwou. Zalecam pójście do lekarza.

Gość Takasobiesupermama
Nie mowilas o tym lekarzowi na wizycie kontrolnej? Moj ma prawie rok, sa dni kiedy caly dzien marudzi ale od ok 3 mca (wczesniak 35tc) usmiecha sie a w wieku 10 to byl juz taki agent - smieszek ze masakra

Gość gość
Puśc mu Monty Pythona - efekt murowany.

Gość gość
Dzieci starszych ojców są narażone na autyzm, nie wiedziałąś? Ile ma lat?

Gość gość
Lekarz nigdy nie zapytal cie czy dziecko juz sie usmiecha? Masz tam jakies wizyty kontrolne??? Mnie na kazdej wizycie pyta o rozne stopnie rozwoju dziecka adekwatne do wieku. Dziecko najczesciej zaczyna sie usmiechac po skonczeniu 4-6 tygodni, twoje ma juz prawie rok, nigdy nikt sie tym nie zainteresowal???? To moze byc choroba lec do pediatry!

Gość gość
Koniecznie porozmawiaj z lekarzem, cos moze byc nie tak. Moja ma prawie dziewiec miesiecy i usmiech to pierwsze co robi jak tylko sie budzi, jeszcze oczek dobrze nie otworzy, a banan na buziolu. Moze to nic strasznego, ale nie czekaj, tylko gnaj do doktora!!!

Gość gość
To nie jest normalne. Moje dziecko jest po ciężkich przejściach (powazna choroba, kilkumiesięczny pobyt w szpitalu) a uśmiecha się bardzo dużo. Zaczęło jeszcze w szpitalu jak mialo ok 2 miesiące. Tak duże dziecko jak autorki powinno sie nie tylko uśmiechać ale i śmiać głośno.

Gość gość
cos jest nie tak, musisz koniecznie isc do lekarza i to jak najszybciej, moj syn wlasnie skonczyl 4 mc i jak sie z nim bawie to smieje sie w glos, jego pierwsza reakcja po obudzenie jak mmnie zobaczy to jest usmiech od ucha do ucha,a poza tym rozwija sie prawidlowo? bawi sie zabawkami?

Gość gość
Wiekszośc***ediatrów nie zada sobie trudu by pytać o takie szczegóły. A kobieta która ma pierwsze dziecko ma parwo nie wyłapać pewnych szczegółów i pewnie znaczna część kobiet tu wypowiadających się też by tego nie wyłapała.

Gość gość
Bo to poważy człowiek jest.

Gość gość
Autorko być może Twoje dziecko ma Zespół Moebiusa.Z tym zespół ten jest ciężko przeoczyć, gdy jest to zespół wad wrodzonych. Nasilenie może być naprawdę różne. Jeżeli Twoje dziecko ma problemy z połykaniem gaworzeniem, lub nawet ma niecko skośny kształt oczu jest to prawdopodobne. Jednak musisz iść do lekarza nawet jeżeli nie obserwujesz nic z tego co napisałam, jeżeli pediatra nie odesle Cie do specjalisty np. neurologa idż prywatnie, lepiej mieć pewność.