Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

załamana postępowaniem córki

Polecane posty

Gość gość

ma 23 lata pół roku temu wyprowadziła się do swojego "chłopaka" 12 lat od niej starszy rozwodnik. Nie chcę ślubu bo im nie potrzebny do tego kilka dni temu powiedziała mi że jest z nim w ciąży. Nie wiem co teraz robić

Gość fanfatalna
zostawić w spokoju...sama wie co robic jest juz dorosła

Gość gość
Preżdie wsiewo nie wp*****lać się między wódkę, a zakąskę

Gość gość
ale czemu ona nie chcę żyć normalnie. Martwię się o nią to moje dziecko przecież

Gość gość
oj jeszcze będzie płakać, ale chce się sama przekonać to jej nie wytłumaczysz

Gość gość
normalnie czyli jak? tak jak ty to sobie wymyslilas?

Gość gość
związać się z kimś bardziej odpowiednim. Wziąć ślub. Nasza rodzina dużo zawdzięcza Bogu czemu ona się odwraca od Niego. Chce żeby ją spotkało nieszczęście?

Gość gość
a co zyje nienormalnie? wolalabys zeby miala chlopaka w swoim wieku? uzaleznionego od komputera lub narkotykow? nieodpowiedzialnego? Wziela sobie faceta z odzysku ale jest bardziej zaradny doswiadczony i ja doceni a tobie radze zaakcwptowac ten zwiazek bo inaczej corka sie od ciebie odwroci

Gość gość
żyje nienormalnie bo powinna najpierw wziąć ślub.. już nawet mieszkanie przed nim przeboleje. Ale po ślubie dziecko. I nie z osobą po rozwodzie bo to wiadomo że nieudacznik no i rozwodu brać się nie powinno

Gość gość
nieudacznik po rozwodzie bo? tak jak myslalam, zyje nienormalnie, bo nie tak jak TY sobie to wymyslilas potrafisz zrozumiec, ze to jest JEJ zycie NIE TWOJE? ty juz mialas czas na podejmowanie takich decyzji

Gość gość
bo nie był z żoną. Nie wyszło im a ona była z tego co oni mówią praktykująca więc pewnie zmusił ją do rozwodu

Gość gość
tak, tak zmusil :o za kudly ja wzial i zmusil

niestety ale nic nie mozesz zrobić. dziewczyna jest już dorosła i sama powinna wiedzieć co dla niej dobre. jako matka pewnie wpajałaś jej powyższy system wartości(malżeństwo, bóg itp) ale to do Twojej córki należy wybór. w dzisiejszych czasach nic nie jest normalne. młodzi ludzie boją się małżeństw skoro tyle jest rozwodów. a jeśli dodatkowo partner Twojej córki jest rozwodnikiem to pewnie ma dodatkowo złe doświadczenia. jedyne co mozesz zrobic to z nią rozmawiać i ją wspierać zeby wiedziała że jak coś nie wyjdzie to zawsze moze do Ciebie wrocić. ja sama mam 24 lata. miałam 2 partnerów sporo starszych od siebie(jeden o 9 a drugi o 11). więc rozumiem że może być nim bezgranicznie zafascynowana.

Gość gość
do kogoś wyżej - byłaś bezgranicznie zafascynowana, ale już nie jesteś? tobie przeszło, czy im? ;-)

przeszło mi :D zrozumialam ze jestem na innym etapie niż oni i oczekuję czegoś innego od związku niż oni:) i bardzo dobrze. poczekałam wtedy 3 lata i dojrzalam do związku

Gość gość
Powiem Pani tyle, to było X lat temu , poznałam mężczyzne o 12 lat od siebie starszego, bardzo doświadczonego, do końca nawet nie wiem, czy się w nim zakochałam, wyprowadziłam sie do niego, rodzice bardzo to przeżywali, tak bardzo,że skończyło się zawałem i smiercią mojego ojca- moja mama zawsze miała pretensje do mnie, mówiła o moim partnerze źle......nie do końca miała rację, żądała zerwania , zmuszała mnie do tego kłamstwem, szantażem, szkoda mówić, a w niczym nie pomagała, te jej pretensje, humory, że świat nie jest taki, jak ona sobie wyobraża, powodowały u mnie jedno- stres, chęć ucieczki i trzymania się od niej jak najdalej, ale wracałam do niej, pomagałam, bo to mój obowiązek, ale każdy kontakt z nia był katorgą, ale z biegem lat przestawałam kochać, przez to, co robiła, przestawała byc dla mnie autorytetem- z mojego własnego przykładu, im bardziej będziesz nasiskac na córkę, tym bardziej ją do siebie zrazisz, przytul ja i pomóż jej, jesteś jej matka, twoje żądania i pretensje obrócą się przeciwko tobie, a nie zyskasz niczego. Ja jestem teraz wykształconą osoba, nieźle zarabiam, z tym mężczyna nie jestem, zostawił mnie w sierpniu zeszłego roku po 13 latach, cóż - nie oceniam go źle, a rozstanie , to tez moja wina, ale...........do swojej matki, za to że mi wtedy nie pomogła żal pozostanie na zawsze. Rozumowo wybaczyłam, jest już stara, ona potrzebuje mojej pomocy, ale..........wtedy przez to, co robiła, coś umarło we mnie na zawsze. Nie powtórz jej błędów.

Gość gość
do kogoś wyżej - czyli chodziło im tylko o sex, prawda?

Gość gość
Jeżeli pytanie skierowane jest do mnie, to nie bardzo je rozumiem "chodziło im tylko o sex" ? - mój związek rozpadł się własnie przez brak seksu, ktorego nie było wielu lat, ze względu na mój stan zdrowia, ale o swoim partnerze przez te lata niczego złego powiedzieć nie mogę, i..........niejednej kobiecie życzyłabym miec takiego męza.

Gość gość
Gość z 11;51 - madra z ciebie babka i masz racje, ze na rozpad związku przeważnie pracują obie strony. Autorko - uszanuj decyzje corki bo jesli tego nie zrobisz, to prawdopodobnie zerwie z tobą kontakty, a tego byś chyba nie chciała...

Gość gość
chodzilo mi o młodą kobiete która miała starszych partnerow, wyszumiała się z nimi, a oni z nia no i się skończyło ;-)

Gość gość
Gość z 12,13 - jak to nie było seksu przez wiele lat? To możliwe? Rozumiem, ze mężczyzna może być impotentem, ale kobieta?

Gość gość
Tak , kobieta tez może mieć z tym problemy. NIkt by w to pewnie nie uwierzył, jestem taka laską na obcasach i co z tego.......Ten mężczyzna był pierwszy i jedyny w moim zyciu, po tym co się stało, urazy psychiczne były tak silne, że jego dotknięcie bolało, powodowało wyrzuty sumienia...........kochał mnie, wiem o tym i dlatego to znosił przez wiele lat. Przestał oczekiwac skeksu, bo widział w moich oczach....strach. Za to tez po częsci moge pdziękować......., szkoda gadać.

Gość gość
Czyli twój mąż nie miał wyjścia... musial odejść bo takie małżeństwo nie miało sensu... kto by pomyślał, MĘŻCZYZNA STARSZY O 12 LAT, A TO NIE ON MIAŁ PROBLEM, TYLKO JEGO ZONA... dziwne...

Gość gość
Tak , kobieta tez może mieć z tym problemy. NIkt by w to pewnie nie uwierzył, jestem taka laską na obcasach i co z tego.......Ten mężczyzna był pierwszy i jedyny w moim zyciu, po tym co się stało, urazy psychiczne były tak silne, że jego dotknięcie bolało, powodowało wyrzuty sumienia...........kochał mnie, wiem o tym i dlatego to znosił przez wiele lat. Przestał oczekiwac skeksu, bo widział w moich oczach....strach. Za to tez po częsci moge pdziękować......., szkoda gadać. & Nic a nic z tego nie rozumiem. Na czym polegała choroba?

Gość gość
dziś to normalne kobiety po 20 mają facetów po 30 albo nawet 40 a chłopaki po 20 mają dziewczyny 15+