Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu każdy pisze o poronieniu

Polecane posty

Gość gość

hej a ile jest dziewczyn które nigdy nie poroniły ? jestem w 15 tc ciąży od 9 tygodnia nie miałam żadnego USG i zaczynam się martwić jak to wszystko czytam ;/

Gość gość
Ja jestem w pierwszej ciąży i nie poroniłam nigdy, jestem w 28 tc :) nie martw się autorko :) bądź dobrej myśli, maleństwo czuje, gdy Ty jesteś zdenerwowana, zmartwiona :) ja jestem cały czas dobrej myśli i wszystko jest ok :) Masz jakieś podejrzenia ze strony lekarza, że możesz poronić ?

Gość gość
nie , ale odmówił mi ostatnio USG i przebadał na samolociku tylko , wkurzyłam się troszki bo chodzi się co 3-4 tc a tu zonk nie wiem co u malucha , w czwartek teraz bd mieć wizytę ale naprawdę się martwię bo tyle czasu bez żadnej obserwacji ... :(

Gość gość
ja w 9 tygodniu wyladowalam z plamieniem w szpitalu dwa dni po wizycie u lekarza drugim razem tydzien po wizycie musialam odwiedzic ginekologa bo krwawilam. wtedy mi powiedziala ze serduszko mojego dziecka nie bije. tydzien przed tym bylo wszystko w jak najlepszym porzadku. zapisz sie na wizyte jak najszybciej jak mozna jesli sie czegos obawiasz. ale mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze:)

Gość gość
Odmówił dlatego, że niektórzy lekarze nie robią często USG :) ja wcześniej miałam lekarkę, która robiła mi częściej, teraz zmieniłam, bo tamta była okropna i mam USG raz w miesiącu, ja mam na tyle dobrze, że czuje ruchy maleństwa, więc wiem czy z nim wszystko ok :) ale jak byłam na wcześniejszym etapie to też się bardzo martwiłam, że coś jest nie tak :) ale zawsze sobie tłumaczyłam, że musi być dobrze :) więc Ty też bądź dobrej myśli, a wszystko się ułoży :)

Gość gość
A odpowiadając na Twoje pytanie dlaczego każdy piszę o poronieniu to jeśli już ktoś to przeżyje to się nie dziwię, bo musi być mu ciężko, oczekuje wsparcia od innych osób i tego, że "ktoś powie, nie martw się, ja też poroniłam, a teraz mam cudowne dziecko, dasz rade" w swoim otoczeniu nie znajdują pocieszenia i wsparcia, osoby która to przeżyła więc szukają tutaj, na forum :)

Gość gość
dzięki wielkie , mam nadzieje że wszystko jest oki :/ nigdy nie miałam nawet plamki krwi , łapią mnie skurcze czasem , bardzo dużo białych upławów i do tego tygodnia wymiotowałam jak zła , raz nawet tj bym czuła jakieś delikatne ruchy , uczucie jak by ktoś mi jakiegoś motylka do brzucha puścił , i troszki mam brzuszek , taki malutki mi się zrobił ....co już każdy to zauważył

Gość gość
albo lepszym może rozwiązaniem zmienić ginekologa

Gratuluje glupoty i Tobie i lekarzowi. Jak mozna nie zrobic usg w 12 tygodniu przeciez to najwazniejsze usg bo wtedy dokonuje sie wszystkich pomiarow i sprawdzs czy dziecko jest zdrowe. Zmien lekarza bo to jakas porazka

Gość gość
niby polecany Gin 40lat praktyki , do tego jest ginekologiem sądowym ale chyba po tej wizycie trzeba będzie zmienić i tak będzie najlepiej

Ej, wyluzujcie, nie każdy ginekolog ma zwyczaj robienia USG na każdej wizycie i nie ma w tym nic złego. Rekomenduje się tylko 3 badania USG jeśli nic podejrzanego się nie dzieje

Nie widziałam, żeby KAŻDY pisał o poronieniu. Piszą pewnie te, którym się to zdarzyło. Zadają pytania, dzielą się opiniami. Po to jest to forum.

Gość gość
tzn 3 tyg temu u niego byłam i tylko ręcznie mnie badał i powiedział ze w środku wszystko idealnie

Gość gość
Ja niedawno urodzilam coreczke i nanszczescie nie spotkalo mnie nigdy poronienie. Co do twojego lekarza rzeczywiscie w 12-13 tyg powininno sie zrobic usg tzw genetyczne na ktorym mierzy sie przeziernosc karkowa, sprawdza obecnosc kosci nosowej, tetno i jeszcze kilka innych narzadow. Pomysl o zmianie lekarza na takiego ktoremu bedaiesz po prostu ufac, to w ciazy bardzo wazne. Moja ciaza do 28 tc przebiegala oprocz bolu brzucha normalnie, a potem zaczely sie lekkie skurcze. Wyladowalam w szpitalu, otarlam sie o szew okrezny ale na szczescie okazalo sie ze nie ma takiej potrzeby. Moja lekarka wspierala mnie wtedy po obchodach zawsze zajrzala, wytlumaczyla dokladniej co i jak. Potem moglam do niej zawsze zadawonic jak cos mnie niepokoilo, takie ,,beapieczenstwo psychiczne" bylo dla mnie dosyc wazne. Z pewnoscia twoja ciaza jest jak najbardziej bezpieczna a malenstwo ma sie w brzuszku bez zarzutu, ale pomysl ze jeszcze przed wami kilkadziesiat tygodni, baardzo waznych tygodni!

Gość gość
przepraszam jak coś źle pisze ale to moja pierwsza ciąża :/ nie wiem co i jak

Gość gość
gość 13:28 , masz chyba racje , po prostu muszę lekarza znaleźć któremu zaufam , bo widocznie temu wcale a wcale ;/ nie wiem czemu :/ nie wyobrażam Sb całą ciąże tak myśleć i się martwić

Gość gość
z poronieniem jest tak, ze najprawdopodobniej wiekszosc z nas kobiet (80%) je przechodzila tylko o tym nie wie; ja nigdy medycznie nie mialam stwierdzone, ze poronilam, ale mam powazne przypuszczenie ze 2 razy je mialam

Gość gość
Teraz szanse na poronienie drastycznie spadły, tyle że ominęło Cię bardzo istotne usg w 11-13tc (prenatalne, genetyczne). Skąd jesteś? Jak to możliwe? To już standard.