Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wykryc adhd u roczniaka

Polecane posty

Gość gość

jakie objawy miały wasze dzieci gdy miały po rok.. proszę o informację, bo ja już nie wiem co mam myslec

Gość gość
nastepna nawiedzona, pewnie dziecko nauczylo sie chodzic i biega po mieszkaniu, a ta juz mysli ze to adhd :D

Gość gość
hehe poczytaj o objawach ADHD :) Każde roczne dziecko je posiada :D

Gość gość
to nie jest kwestia chodzenia. Od urodzenia ma problemy ze spaniem, spał niby długo w nocy ale to było do 4 m ca, potem to juz chodzenie o 22 i to z trudem- zawsze usypianie trwa co najmniej pol godziny, czesto budzi sie z krzykiem niezaleznie od tego czy spi tam w lozeczku czy z nami. mial ogromne problemy z azs, które - minęło chwała za to, ale brał zyrtec i hydroxyzyne na noc, i w dzien czasem tez, raz prze 2 tyg zastrzyki mocne i 2 razy dziennie, tez nie pomagały. wstaje o 7 W dzien spi róznie, jak pare dni po 2 godziny to zdarza się potem i 4 alepo dwa razy- nie jestem w stanie usypiac raz- próbowalismy przez swieta gdy miałam meza i mame w domu, ale był koszmar, marudził, płakał, wywracał sięsam nie wiedziałczego chce. gdy sięobudzi od razu na nogi- najbardziej interesuje go tv, komputer radioio wchodzenie na meble, tłumaczęże nie wolno on swoje, gdy go ściągam jest histeria- płacz ,krzyk, bije drapie czasem i ugryzie, i tak ze wszytskim jak mu nie damy- ma rok i 5 mcy, czasem sie o niego boje, że gdy jestem w lazience cos sobie zrobi. Cały czas poświęcam jemu, tłumaczę mówię pokazuje, on rozumie jak go wołam mówiąc choć , coś Tobie dam,. ale nie rozumie, że bić nie wolno... Jest niesamowicie agresywny, przeraża mnie to. Miałam już parędzieciaków pod opieką i naprawde potrfaiłam w ciązy dać radę dwóm 3 i 6 klatkowi, a z nim jestem sama i mam problem, nioe mówię ze nic nie moge zrobić, bo muszęgotowac sprzątać i inne rzeczy w domu, ale potem jestem padnięta, uważając także na niego. Akiedyśz innymi dziećmi tego ni9e odczuwałam i czasem miałąm je podczas remontu na 2 tyg...

Gość gość
U tak małego dziecka nie da sie okreslić adha...hm mój podobnie się zachowywał jak miła ponad rok, teraz mu przeszło , chociaż dalej jest żywy i szybki...Ogranicz tv i kompa!!!!!! Za dużo stymulacji dla tak małego dziecka...Przestań mu wmawiać chorobę, bo za jakiś czas też zauważysz symptomy autyzmu..

Gość gość
ale on nic nie oglada- ani jednej bajki przez ostatnie- 7mcy, jak lezał w bujaku. kompuer- interesuje go by cos odkrecic, kabelik, ale i komputer i tv moga byc wyłaczone, zreszta ja tez w ciagu dnia nie ogladam, a pezd kompem siedze jak spi, albo ktos z nim jest, inaczej by dom rozwalił!

Gość gość
sama masz adhd jezeli szukasz objawow u rocznego dziecka, masakra

Gość gość
ON ząbkuje i rosnie, dlatego budzi sie bo go bolą dzisła i dlatego jest agresywny, bo jest zbuntowanym maluchem jak wiekszosc dzieciaków w tym wieku ADHD rozpoznaje sie w wieku szkolnym zdaje sie

Gość gość
zrozum, ja juz nie jednym dzieckiem sie zajmowałam, poza tym nie jestem jednyną osobą która tak uważa nie wmawaiam sobie- jestem ciekawa

Gość gość
masz po prostu zywe dziecko, nie szukaj mu chorby.

Gość Tasmanska
A PO CO chcesz u dziecka rocznego wykrywac ADHD? na sile chcesz wyszukać jakiś ulomnosci u dziecka? To ze ****iwe to nie znaczy ze to adhd

Gość gość
To zupełnie jak u mnie w rodzinie - tylko tam wszyscy wiedzą, że to norma wiekowa i nikt nie histeryzuje. Szaleństwo ze spaniem miało związek z zębami. To, ze się drze jak mu się zabiera - to tez norma, taki sposób komunikacji i wymuszania na otoczeniu. Ulegasz? bo tłumaczenie roczniakowi to sobie możesz darować :P czy dziecko ma stały rytm dobowy? jest dużo na świeżym powietrzu? śpi na spacerach? cudze dzieci łatwiej się wychowuje - głównei przez nadzieję, że ktoś je wreszcie zabierze i będzie spokój :P

Gość gość
nie ulegam- bo gdybym to robiła to bawaiłby sie juz nożem, ma stały w miare- ale nie kładę go spać o 10. 00 co do minuty staram się by wychodzić co najmniej na godzine do 2 w wozku spał tylko do 4 mca, potem nie było szans teraz woli ogldaćswiat, a poza tym chodzi sam nigdy nie miałam takiego podejścia,że ktośje zabierze- one ze mną musiały często zostawać więc to była norma

Gość Tasmanska
dobrze, zalozmy ze w wieku 6-7 lat zostanie stwierdzine u niego te nowoczesne adhd i co z tym zrobisz? przecież dzieci z adhd nie pownno traktować się inaczej jak te normalne ,a nawet jeszcze więcej dyscypliowac, nie odpuszczać

Gość gość
no właśnie o tomi chodzi jak z takim dziekciem postępować. w2iem ze gdy miałam praktyki w podstawówce w 6 klasie tomiałayśmy chlop[ca z adhd, i musiałysmy mu szukac jakichs zadan bo wytrzymał cala lekcje, a tu nie mam juzpomyslu jak rozladowac jego energie by nie rozwalil domu i mnie nie wykonczyl- jestem z nim sama po 10godzin,potem jak ktos jest to i tak jamusze go pilnowac-rzadko wychodze,bo boje sie go zostawiać by nie narozrabial. oststnio kolezanke tluczkiem do miesa w glowe walnął, i asz mi głupio było- ale sama nie daje rady,mazpracuje i rzadko ma czas

Gość gość
podawaj magnez - u nas super zadziałał - synek się troszkę uspokoił - takie dziecko nie radzi sobie z emocjami itd - ja dawałam syrop z magnezem - niby od 3 roku życia ale dawałam połowe - poczytaj o działaniu magnezu na dzieci jest tego pełno

Gość gość
ja wlasnie widze niepokojace zachowania u dziecka co robic?

Gość gość
to nie takie proste, rzeczywiscie, ale jak juz widzisz, ze cos nie tak z Twoim dzieckiem to lec koneicznie do lekarza, a jesli podejrzenia faktycznie ida w kierunku adhd to koniecznie idz do http://terapia-adhd.waw.pl/ - moze sie uda.

Gość gość
gość 2017.07.28 to nie takie proste, rzeczywiscie, ale jak juz widzisz, ze cos nie tak z Twoim dzieckiem to lec koneicznie do lekarza, a jesli podejrzenia faktycznie ida w kierunku adhd to koniecznie idz do http://terapia-adhd.waw.pl/ - moze sie uda. Jesli widzisz niepokojace zachowania warto sprawdzic. Przebadanie w niczym nie zaszkodzi.