Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyszly dwie kreski a lekarz nic nie widzi dlaczego

Polecane posty

Gość gość

sex byl caly miesiac bez zabezpieczenia ostatni okres 16.12.2013 dzis jest 29-30dc Robilam dzis rano test ciazowy wyszly dwoe kreski jedna mocna druga slabsza ale widoczna zarowno w swietle domowym swietle sztucznym i podworku. poszlam zaraz po zobiobym tescoe do lekqrza jednego z leprzych w miescoe ktory ma najlepsze usg .najnowszy sprzet u nas noi on powiedzial ze na usg nie widzi ciazy zadnego zarodka i ze na usg widzi ze zadnych torbieli i nie zanosi sie ba okres wg usg

Gość gość
może to jeszcze za wcześnie :) ja byłam na usg jakoś ok 7-8 dni po terminie spodziewanej miesiączki i wtedy był pęcherzyk.

Gość gość
boli bardzo glowa bol w podbrzuszu jak na okres i duzo sluzu bialego

Gość gość
Jeśli wyszły Ci dwie kreski to na 100 % jestes w ciazy ! Nic nie sfałszuje wyniku testu ciązowego. Najwidoczniej jest jeszcze za wczesnie i lekarz nic nie widzi to normalne kiedy masz nastepna wizyte?

Gość gość
boli bardzo glowa bol w podbrzuszu jak na okres i duzo sluzu bialego k juz mam jedno dsiecko ma tzy latka i z nia to byl dziwny przypadek bo mialam okrws przez pierwsze trzy miesiace wiex w czwrtym mies bylam na usg jak sie okres zatrsymql byly wyrazne kreski i wyrazne usg

Gość gość
nastepna wizyte wyznazyl na kolejny miesiac na 17.stycznia powiedzial bym zrobila kolejne testy za kilka dni

Gość gość
Napisze Ci jeszcze raz jezeli na tescie ciazowym sa dwie kreski a ta druga nawet jesli jest cieka to jestes w CIAZY tez tak mialam poszlam po tygodniu i powiedzial ze tez nie widzi narazie nic poszlam po dwoch tygodniach i byl zarodek NIE MARTW sie jestes w ciazy

Gość gość
a ile testów robilas? jak jeden to zrob juz dzisiaj drugi

Gość gość
Spodziewałas się ze zobaczysz juz rączki, nóżki? Bez przesady. Nie ma co lecieć do lekarza odrazu po nasikaniu na test. U mnie w 6tygodniu ciąży tez nic na usg nie było (wylądowałam w szpitalu)a dziś mam synka 7miesięcznego. Jest za wcześnie aby coś zobaczyć. Zazwyczaj na usg widać coś przy wartości bety 1000-1500u ciebie beta była mniejsza niż 25pewnie skoro kreska blada.

Gość gość
Test robiłam w 32 dniu cyklu, jedna kreska była bardzo wyraźna, druga mniej. Poszłam do ginekologa, powiedziałam o teście pozytywnym i lekarka mi gratulowała nim jeszcze na fotel siadłam. Było widać 5 mm pęcherzyk :D

Gość gość
no ja nie poecialam dzos spanikowana do lekarza z testem w rece;) poprostu ja sie staalam o dsievko mialam na dzis umowiona wizytre chcialqm go juz prosic o.monitoring cyklu skoro ma taki zachwalany dobry drogi nowy sprzet i o leki na owulacje a on powiedzial ze kreska druga jest blada ale jest ze na usg nie widzi nic na usg widzial ze na okres sie wogole nie zanosi ja zapytalam" to na podstqwie usg mozna stwierszic czy okres sie zbliza"? a on na to ze tak. kazal zrovic jutro kolrjny test sikany ewent beta hcg i wypisal lek ba owulavje jakby jedbak okres przyszedl i pytalan czy mqm brac luteine bo bralam wzesniej a on ze mam nie brac ja jrgo zapytalan czy takie odstawoenie nie wplynie na ta coaze jesli oba jesa on ze nie .zebym bie brala juz luteiny

Gość gość
jutro rano zrobie inny test innej firmy zuhe taki bol jak w okresie mialam tak kieys w ciazy czesto sikam boli glowa jesli jutro znow beda dwie kreski to co?? dzwonic do innego lekarza pytac czy brac ta luteine nadall help co robic? luteibe bralam od 16 dc 10dni dokladnie od 31.12.do 9.01

Gość gość
ktos sie jesze wypowie?

Gość gość
lekarz nic nie widzi, bo jest za wcześnie, nawet najlepszy sprzęt nie wykryje milimetrowego zarodka bez bijącego serca. Daj sobie na wstrzymanie i idź na usg za jakieś 14-20 dni, a zobaczysz już serduszko.

Gość gość
tez uważam że jest za wcześnie. mój lekarz ma świetne USG, a powiedział że najwcześniej mam przyjść jak będę chociaż 5,5 tygodniu ciąży, a najlepiej to później...

Gość gość
Dziewczyno walisz takie literówki, że nie da się Ciebie czytać. No odpowiedziały Ci już dziewczyny, że trzeba poczekać bo może być za wcześnie żeby coś zobaczyć

Gość D25D
a co tu sie wypowiadać.dziewczyny maja racje. raczej na 100% jestes w ciąży. zrób sobie jeszcze jeden test (rano, bo wtedy jest nawieksze stężenie bety) i jak ci znowu wyjda 2 kreski to nie miej wątpliwości. A do lekarza idz 17 na potwierdzenie.

Gość D25D
zrób test jutro i npisz nam co ci wyszło. choc my juz wiemy...:-)

Gość gość
a co z luteina?? w cyklu gy bralam luteine zaszlam w ciaze.pozniej odrawilam po dziesieciu dniach a potem zrobilam tet polazal ze ciaza koi co robic ehh

Gość gość
nie wiem co śmieszniejsze:) to ze autorka po nasiusianiu na test pobiegła na usg czy gość który twierdzi że test ciążowy daje 100% pewnosci i że testy ciążowe są nie omylne:D

Gość gość
Testy nie mylą się W ta stronę. Skąd miałaby się wziąć druga kreską, jeśli w organizmie nie byłoby hcg?

Gość Little M
Lekarz powinien Ci dać przede wszystkim skierowanie na badanie z krwi. Ono na 100% powie czy jesteś w ciąży, czy nie.

Gość D25D
no testy raczej sie nie myla. mi jak wyszly 2 kreski i chcialam powtorzyc test to farmaceuta powiedzial mi ze nie ma sensu, bo skoro tak pokazal test to tak raczej na pewno jestem w ciazy. mozna powtorzyc test jesli wyjdzie 1 kreska. testu nie powtorzylam a w ciazy bylam.

Gość gość
mialam w domu trzy testy kupionten ktory rano robila m to wyszedl dodatni reteraz zrohilam az wieczorem po calyn dniu test wyszedl negatywny ehh zobaczymy moze zrobie za dwa dni albo wieczorem po ttylu sikanxach juz nie pokazal dwoch kresek

Gość Little M
Idź jutro rano pobierz sobie krew i zrób betaHCH, najdalej pojutrze będziesz wiedziała na 100% czy jesteś w ciąży. :)

Gość Little M
HCG - sorki za pomyłkę

Gość gość
powoem wam tak ze jeetem juz zdolowana smutna i zdenerwowana przed chwila zaczelo sie lekkie plamienie wydaje mi sie ze rano byly dwie kresski a teraz sie moze poronienie robi bo oddtawilam luteine ;(( a ten lekarz powinien kazac mi ja brac chyba jeetem smutna nie moge zajsc w ciaze tyle czasu on jest jednym z lepszych w miescie

Gość gość
tylko mnie to ciekawi co lekarz mowil cytuje na zadne krwawienie sie nie zanosi

Gość gość
i co?

Gość gość
Boze dziewczyno, chcesz zeby lekarz widzial na usg dwuygodniowa ciaze? masakra, chcesz miec dziecko a pojecia nie masz o takich rzeczach. mi jeszcze kurde w 5tyg za bardzo nie widzial