Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ramona12345

problem

Polecane posty

Gość ramona12345

witam ! ostatnio miałam zapalenie zatok, lekarz zlecił mi terapię antybiotykową lecz od dziecka miałam problem ponieważ po jakim kolwiek antybiotyku miałam nudności, wymioty i inne nie przyjemne dolegliwości mimo brania również leków osłonowych zgodnie z zaleceniami lekarza. tak było tez tym razem, lekarka powiedziała jak zwykle że po tym nie powinno mi nic być ale było również jak zwykle wiec po 2 dniach i nocach wiszenia nad toaletą przestałam brać, okres mi się spóźnia 2 dzień. czy to może być przez to ? Dodam również że w tym miesiącu z narzeczonym zabezpieczaliśmy się tylko globułkami i trochę się boję bo mam już z nim synka 8 miesięcy ale nie jesteśmy za bardzo gotowi teraz na 2 dziecko.. bardzo proszę o opinie

Gość gość
Zrób test płytkowy, ja ostatnio kupiłam za 7,5 lub test z krwi Beta hcg - wynik powinien być już wiarygodny. Jeżeli tak źle znosisz taką kurację antybiotykową to może lepsze w twoim przypadku byłyby np. zastrzyki. Nie wiem czy się dalej wymądrzać bo pewnie wszystko już wypróbowałaś ale probiotyk ja zawsze biorę albo na czczo albo dwie godziny przed antybiotykiem. Wtedy ma czas aby zadziałać. Specjalnie napisałam o probiotyku, bo ja zawsze przy każdym antybiotyku zażywam provag, to prob. ginek., który nie dość, że osłania układ pokarmowy to i moczowo - płciowy przed infekcjami intymnymi. Zaopatrz się też jak chorujesz w jogurty naturalne ale najlepiej je jeść kilka godzin po antybiotyku.

Gość gość
jak brałaś antybiotyki to okres może ci się przesunąć tak czy tak i to nawet długo, bo czasami antybiotyki blokują owulację i wszystko się przesuwa w czasie. najlepiej zrób test.