Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewka kz

Jest ciaza czy nie ma Pomocy

Polecane posty

Zrobiłam test i wyszedł jakiś dziwny. Sama nie wiem co o tym myśleć. Może są tu kobiety, które miały takie wyniki testu? Dodam, że wynik jest z wieczornego moczu. Obliczyłam, że jeśli jest to ciąża to góra 2 tydzień. Czy to jest, jednak możliwe?

nie mogę wstawić linku do zdjęcia, bo uznaje za spam. wiec opisze. sa dwie kreski. jedna czerwona, wyrazna, pod C, a druga obok, cos jak jej cien tez pod litera C

Gość gość
Wyszedł jakiś dziwny..czyli co ? Bo ja nie wiem co to znaczy DZIWNY TEST

nie mogę wstawić linku do zdjęcia, bo uznaje je za spam. wiec opisze: jest wyrazna, czerwona kreska pod C i obok druga, jak jej cien, ale slaba, blado rozowa. Obie są pod C. Co to znaczy?

Gość gość
a do miesiączki ile zostało? Cień oznacza że słońce świeci a nie ciążę :D

Gość gość
To znaczy, że test jest pozytywny, miałam to samo :) gratulacje, jesteś w ciąży :) ja jestem obecnie w 7 miesiącu

gdyby to była ciąża, to powinna być kreska dalej, pod T. A ta jest pod C. Wynik jest z wieczornego moczu. Na teście pisze, że powinno robić się wynik z porannego, ale nie miałam możliwości. Dodam, że ta druga kreska pojawiła się po dłuższym czasie. zrobiłam test, zobaczyłam jedną kreske i odłożyłam go. Potem, gdzieś za godzinę chciałam wyrzucić test, a tam, patrzę, jakaś druga, niewyraźna kreska. Nie wiem kiedy ta druga kreska się pojawiła. Może po 10 minutach, może po godzinie. Co myślicie?

Okres miałam dostać 11, dziś jest 14. Ale nie mam żadnych objawów. Tylko piersi mnie okropnie bolą. Może to nie ciąza? Tak sobie myślę, że może nie mam okresu z powodu stresu, albo coś innego. Nie wiem. Właśnie zrobiłam kolejny test. Negatywny... ???

Gość gość
musisz powtórzyć test

Tak chyba zrobię. Jutro, z samego rana. Ale, czy jest możliwe, że wynik, ten drugi, negatywny jest fałszywy i jestem w ciąży? Słyszałam, że na początku ciąży testy jej nie wykrywają. Sama nie wiem co o tym myśleć. Czy w ogóle wieczorne testy dają wiarygodny wynik?

Gość gość
A nie ma tam czegoś takiego jak instrukcja obsługi ? Nie pisze co gdzie pod jaką kreską ? Kiedy pozytywny, kiedy negatywny, a kiedy jakiś błąd...ULOTKA, czytaj ! Nic Ci się od tego nie stanie

Gość gość
test ogląda się po 3-5 min. Potem kosz, bo cokolwiek później się pokaze jest ściemą. Jeśli w czasie 3-5 min nie było 2 kreski, to w ciązy nie jesteś i tyle

Nie było drugiej kreski do 5 minut, więc pewnie ciąży nie ma. Zrobię jeszcze rano, dla pewności.

Zastanawia mnie tylko brak okresu. Powinien być 11, a dziś jest 14 i nic... I ból piersi. W sumie cały czas odczuwam takie jakby mrowienie, a jak się schylę to się nasila. Nie chcę być w ciąży, jeszcze nie teraz

Gość gość
Skoro nie chcesz być w ciąży to dlaczego uprawiałaś seks bez zabezpieczenia ? Skoro uprawiasz seks no to chyba wiesz jakie zabezpieczenia istnieją i co się stanie, gdy się to robi bez..? tak czy nie?

Chciałam zajść w ciąże. Fajnie nam się układało z mężem, planowaliśmy dziecko. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Teraz dużo się zmieniło, ogólnie życie mi się skomplikowało, z mężem się nie układa. I dlatego myślę, że to nie pora na dziecko, bo nie wiem co dalej z moim małżeństwem...

Gość gość
Dobrze, że ja tak nie mam, bo jestem w 7 miesiącu ciąży i na stwierdzenie, że nam się nie układa było by za późno..na szczęście układa nam się bardzo dobrze :) mam cudownego kochanego męża :) i ciesze się z tego

Gość gość
Autorko jeśli mogę wiedzieć to ile masz lat ? I ile jesteście z mężem razem ? A ile już małżeństwem?

mam 24, z mezem jesteśmy 8 lat, 1,5 roku po ślubie właśnie się dowiedziałam [kilka dni temu] ze zdradził mnie. I to na naszym weselu...

tzn parą jesteśmy od 6 lat. to mój pierwszy chłopak, pierwsza miłość, pierwszy i jedyny mężczyzna, z którym poszłam do łóżka... no, ale stało się, jak się stało...

i dlatego ta ciąża wiele by skomplikowała. Ale, gdyby była, to już trudno. Dałabym sobie jakoś radę. Musiałabym... Zawsze marzyłam o dziecku. Ale w szczęśliwej rodzinie. Moja już taka nie jest...

Gość gość
Autorko współczuje Ci szczerze :( to musi być dla Ciebie bardzo trudne i przykre..ja mam 21 lat, jesteśmy ze sobą 3 lata ślub na razie cywilny wzięliśmy w październiku, we wrześniu bierzemy kościelny(który już wcześniej był planowany, zanim zaszłam w ciąże) ale jestem pewna, że to ten jedyny, widzę jaki jest we mnie wpatrzony, z resztą.ja w niego też :) nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w moim przypadku, Ciebie nie znam, ale mi by było bardzo ciężko..dasz radę, znajdziesz sobie fajnego faceta, zobaczysz..tylko od tego się odizoluj, co za ciul jeden, morde bym mu obiła najchętniej

dziękuję Ci. Mam nadzieję, że będę dość silna, żeby odejść i ułożyć sobie życie na nowo. życzę C***owodzenia w małżeństwie i macierzyństwie :)