Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 miesieczne dziecko ma biegunki co robic

Polecane posty

Gość gość

zaczelo się w niedziele w nocy ,w pon byliśmy na pogotowiu lekarka stwierdzila ze nie jest odwodniony wiec możemy jechać do domu ,ale w razie gdyby biegunki wrocily to wracamy kazala podawac lakcid ,dopajac ,nie podawac obiadków przez kilka dni i tyle .Wczoraj caly dzień było ok ,kupka fajna bylam u lekarza rodzinnego twierdzi ze jest ok ,podawac to samo co kazali na pogotowiu ,wieczorem znow 2 kupki luźne ,dziś rano tez dwie -lekarz twierdzi ze to infekcja wirusowa dopajac ,lakcid i tyle.......macie jakies swoje sprawdzone sposoby u tak małych dzieci?

Gość gość
dokładnie - dieta ryz plus marchewka - marchwiankę możesz ugotować ale można też kupić w aptece gotową w butelce - do tego probiotyk typu lacidoenter plus coś nawadniającego jak orsalit - my dawaliśmy też herbatkę z borówki czernicy - kupisz w aptece i to się gotuje i potem podaje dziecku jako herbatke.. no i odstaw mleko - przypuszczam że ciężko całkowicie ale jak się da to najmniej mleka

Gość gość
dodaj kleiku ryzowego do mleka

Gość gość
musze sprobowac z ta marchewianka ,kleiku ryzowego nie chce ,chrupki kukurydziane tez za bardzo nie ,ciężko odstawić mleko tak małemu dziecku kiedy lekarz każe nie dawac obiadków ,owocow ,ewentualnie banan.....

Gość gość
może ktoś jeszcze cos podpowie....

Gość gość
Myj ręce.

Gość gość
Podaj mleko z piersi. Najlepsze i jedyne przy biegunce:).

Gość gość
......rece myc?to zes pomogla autorce ,niestety nie dodam nic więcej niż moje przedmówczynie marchewianka ,priobiotyk ,orsalit...

Gość gość
nie napisałaś jakie mleko dostaje jeśli na piersi, wystarczy karmić, karmić i jeszcze raz karmić, jeśli na sztucznym to orsalit marchwianka, ryż, gotowane jabłka można spróbować.

Gość gość
czarne jagody suszone -ale nie wiem czy takiemy 6msc można ,moj jak mial bebunke w wieku 8msc to jak dałam mu ten wywar z jagód to zarasz przeszło :D

Gość gość
jest na mm , a ten ryz to zozgotowany czy normalnie ugotować i przetrzeć przez sito

Gość gość
Jeszcze nie ugotowałaś od rana?

Gość gość
a ile razy dziennie podawac ta marchewianke -raz w porze obiadku i czy można ja podac 4 miesięcznemu dziecku

Gość gość
W pierwszej kolejności trzeba podać Lakcid, a najlepiej Lakcid L - specjalnie na biegunki. Dzidziusiowi na pewno nie zaszkodzi, a mojemu małemu praktycznie zawsze pomaga. Ja podaję tez profilaktycznie, żeby jak najbardziej zniwelować ryzyko występowania takich sytuacji. Wiadomo nie codziennie, ale np.2 razy w tygodniu. Wydaje mi się, że i apetyt ma lepszy i problemy z brzuszkiem znikają. No i wiem, że nie szprycuję dziecka chemią bo to 100% naturalny produkt, który jest lekiem tylko bez recepty. Pozdrawiam.