Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedrogie kosmetyki dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jakie znacie niedrogie kosmetyki dla niemowlaka? Niedługo rodzę, a że z pieniędzmi nie jest za różowo, to szukam dobrych, ale w miarę tanich kosmetyków dla malucha...

Gość gość
Ziajka jest dobra i tania- do kąpieli na początek płyn natłuszczający jakieś 12 zł za dużą butelkę, oliwka niepotrzebna Do pupy linomag bez cynku, z cynkiem w razie odparzeń, ewentalnie też kremy z ziajki, od 5 do 9 zł. Więcej niepotrzebne

Gość gość
Chusteczki kupuj w promocji, cleanic są dobre, często w wielopakach, my używamy happy, zamawiam w necie razem z pieluchami i jest tanio. Chusteczki każdy woli inne, jeden bardziej mokre, inny bardziej suche, każdy musi sam wypróbować.

Gość gość
Dzięki, bo mam obsesję, że tyle tego trzeba nakupować no i musi być najwyższej jakości dla dziecka....:) O ziai myślałam, oczywiście.

Gość gość
Właśnie, a pieluszki jakie? Happy to są z Polleny chyba?

Gość gość
Pieluszki najlepsze pampers newborn. Jak kupisz w dużych kartonach to cena jak dada a jakość dużo lepsza. Pupę najlepiej myć wodą i płatkami. Chusteczki tylko jak wychodzicie. Co do kosmetyków to ziajka albo bobini. Sprawdzone i są super. Mają też niedrogi proszek dla dzieci.

Gość gość
Wiesz, z pieluchami to też każdy woli inne, ja od dłuższego czasu kupuję happy w sklepie firmowym belli w necie, wychodzą niedrogo i nam pasują, wcześniej używaliśmy huggiesów, ale mnie wkurzały bo przeciekały, dada odparzały, pampersy drogie jak sto diabłów, dobre, ale zostawiłam je na czarną godzinę gdyby wszystkie inne odparzały. I zostaliśmy przy belli happy, już od ponad roku.

Gość gość
Są jeszcze jakieś niedrogie w Rossmanie, nie pamiętam nazwy.

Gość gość
Też słyszałam dużo dobrego o Happy.

Gość gość
babydream dla noworodka,niemowlaka.polecam mleko,pieluchy,żel do kapieli. maja wszystko dobre oprocz suchych pieluszek.

Gość gość
suchych chusteczek mialo byc. babydream,rosman to jest marka ktora cenie. mleko grosze kosztuje np.

Gość gość
Chyba każdy na początku kupuje za dużo kosmetyków. Płyn do kąpieli, krem do tyłka, płatki kosmetyczne, chusteczki, pieluchy i środek do prania to podstawa. No i octenisept do pępka i krem na spacery jeśli rodzisz zimą. Resztę zawsze można dokupić.

Gość gość
Powiem co kupiłam i z czego korzystałam: chusteczki nawilżane Pampers sensitive są wielopaki po 4 albo 6 sztuk - wychodzi ok 30zł na miesiąc. Do pupy linomag - stosowałam z 2 tygodnie. Mały się nie odparza ani nic się nie dzieje więc zrezygnowałam. W szpitalu to w ogóle pielęgniarka dawała takiego kleksa na pieluchę i to się rozsmarowywało po pupie, ale takie używanie powodowało, że tubka schodziła w 3-4 dni... Wg mnie można z tubkę kupić na początek a potem sobie darować jeżeli nic się nie będzie działo. Sudokrem - nie używałam jak na razie, stoi sobie. Nie kupowałabym drugi raz, dopiero jak będzie potrzebny. Krem na mróz - kupiłam Pharmaceris - użyłam 2 razy, skóra się po nim młodemu wysuszała. Drugi raz bym nie kupiła. A kosztował z 5 dych :/ Bambino krem A+E - kosztuje z 9zł. Użyłam kilka razy na przesuszającą się skórkę. Ale wg mnie lepszy jest oilatum krem nawilżający. Oilatum krem - na przesuszającą się skórę. Na dwór też stosuję, tylko grubszą warstwę. Fajnie się wchłania, nie podrażnia skóry. Ok 25zł. Do kąpieli używamy J&J 3w1 płyn. Kosztuje z 17zł, w miesiąc schodzą 2 opakowania. Można na pewno taniej, np. jakimś białym jeleniem czy coś. Zależy czy skórka po tym będzie ok. Oprócz kosmetyków potrzebne będą przybory takie jak nożyczki małe z zaokrąglonymi końcówkami (kup same nożyczki, bo ani obcinaczka, ani pilniczek się nie przydadzą) oraz szczoteczka do włosów - szczoteczką należy główkę masować żeby zapobiec ciemieniusze od samego początku. Ja w szpitalu dostałam ponadto gratisy dzięki czemu nie musiałam np. kupować smoczka oraz sudokremu (akurat sudokrem niestety wcześniej zakupiłam). Do pępka octanisept - ale szczerze mówiąc lepszy jest spirytus (tylko zwykły, a nie salicylowy). Czyści się najlepiej patyczkami do uszu, także gaziki można sobie darować. Ponadto dla ciebie - purelan maść na sutki. Już możesz je hartować. Ja tego nie robiłam i na początku miałam problemy. No chyba, że zamierzasz karmić butlą.

Gość gość
Babydream z rosmana bdb skład i taniutkie ladnie pachna. Polecam tz ich wkladki laktacyjne

Gość gość
na czym polega hartowanie sutków ?

Gość gość
Co ty za glupoty jej piszesz sutkow się nie hartuje

Gość gość
Hartowanie np. przez smarowanie piesi purelanem albo inną maścią, albo pocieranie czymś szorstkim. Dlaczego się nie hartuje?

Gość gość
chusteczki z rossmanna babydream różowe sa wilgotniejsze od niebieskich. Polecam.

Gość gość
Taka mnie refleksja naszła - jak sobie radzą b.ubogie rodziny albo patologiczne z tymi wszystkimi kosmetykami? Coś chyba muszą dla dzieci kupować? ;/

Gość gość
ja używam: do pupy: bambino w puszce lub sudokrem lub linomag chusteczki: fitti z biedronki 3 pak za 10zł pieluchy: pampers do kąpania: płyn 3 w 1 J&J wydajny opakowanie starcza na bardzo długo jakieś 2 miesiące (dziecko kąpane codziennie) do ciałka: lawendowe mleczko pielęgnujące też J&J włosy: lawendowy szampon J&J do buzi na dwór: bambino krem na odparzenia NIVEA - porażka gęsty i trudno się rozsmarowuje krem J&J - spoko, wydajny

Gość gość
nei kupuj kosmetyków oprócz czegoś do pupy, bo nie wiadomo jak z alergią. zużyj to co dadzą w pudełkach ze szpitala i zobaczysz co odpowiada

Do kąpieli ziajka, na ciemieniuche w razie wu jest też dobra i tania nie całe 10 zł a nam pomogła na początki i od tamtej pory skóra głową jest cźyscivka. Do twarzy krem dobry a na pewno nie uczulajacy - sopelek. Wydajny tani i następny tylko w aptece nie całe 15 zł a nivea i inne kremy mogą się przy min schować. Chusteczki kupujemy głównie z huggiesa w wielopakach. Często są promocję w tesco lub rossmannie . Pampersy czasami kupujemy ale moim zdaniem mało wydajne są do zwarcia pupy czasami nawet i około 10 sztuk schodzi a z huggiesa spokojnie max 3 wypacza. Pieluchy głównie w promocji kupujemy i czasami nawet rozmiary w przód. Masz tu stronę www.promobaby.pl tu masz że wszystkich sklepów aktualne promocję na artykuły dziecięce

Gość upokorzonażona
ja używam pampersów oryginalnych pampers -kupowane w promocji wychodzą tak jak tanie a nigdy nie odparzyły nie uczuliły i nie przeciekły. Do kąpieli musiałam dac oilatum, zamiennie z oliwką bambino najzwyklejsza, do oilatum płynu był krem dołączony-super sprawa ten krem. Do pupy sprawdziło sie tylko to co sypkie-puder miałam z nivea(9zł) a teraz kupiłam z babydream(3,99) i juz przy nim zostane.Starcza mi 1op na 4 tygodnie. Na dwór mam krem dermobaza-kosztował 9 zł a mam go juz 3msc i zużyłał 1/4 tubki

Gość gość
Bambino oliwka,mydełko chusteczki

Gość MamaOla3
Witam, my do kąpieli od początku używaliśmy Ziajki ( tania i dobra) przez pierwszy miesiąc ( dopóki się nie skończyła butelka) płyn do kąpieli od pierwszego dnia.jak potem zmieniłam na nivea to młodemu skórę wysuszyło więc wróciliśmy do ziajki. Teraz używamy mydła kremowego ziajka po 6 miesiącu. Do pupy krem ziajka. chusteczki nawilżane Dada ( dla mnie są najlepsze). na zimowe wyjście do buzi krem nivea ( tłusty i nic się młodemu nie dzieje po nim).Pieluchy na początku ( do 3 miesiąca) pampersy a potem Dada ale niestety młody ostatnio źle znosi Dady ( ma 9 miesięcy) wiec wróciliśmy do pampersów, ale muszę spróbować happy skoro wszyscy tak polecają. jak młodemu sie zrobiła ciemieniucha to nasza p. pediatra polecała olej kokosowy, jednakże u nas się nie sprawdził wręcz było jeszcze gorzej, potem kupiłam emolium i to był strzał w 10. Ja myślę że na początek można kupić tańsze kosmetyki typu ziajka i próbować jeśli coś pójdzie nie tak to zawsze można kupić ten droższy, bo po co przepłacać jeśli można taniej :)

Gość lopweropa
To akurat z kosmetykami dla malucha, to często nie ma znaczenia cena, wiele takich jest dobrych :) i duo tego nie trzeba. Ja polecam: płyn do kąpieli Babydream z Rossmanna Linomag-tani, lekki, polski, nie ma co on razu z cynkiem dziecku zapodawać, dopiero jak zajdzie potrzeba coś mocniejszego pieluchy jednak polecam droższe Pampers, szukaj promocji na promobaby.pl -bez chusteczek można się obyć, ja stosowałam waciki kwadratowe i wodę, fakt nie jest to może jakoś taniej, bo na pewno znajdziesz tańsze nawiliżane chusteczki, no ale uważam że i tak warto. -do buzi na dwór też krem z rossmanna, możesz też namówić ;) pediatrę na receptę na maść cholesterelową, tanio, wydajnie, dobry skład, czyni cuda ;) I właściwie tyle, jak zajdzie potrzeba to jakiś balsam, itp. siękupuje...

Gość gość
przychylam się do opinii o kosmetykach babydream,używam płynu tego z pompką,kremu do pupy,kremu na zimę,i tego na co dzień.Dla mnie rewelacja.Zapomniałam dodać ,że mleko też :)