Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antosia22

moja dorosła córka wiecznie oczekuje mojej pomocy

Polecane posty

ma 2 dzieci, raz już jej pomogłam jak rozsypał się jej jeden związek teraz rozwaliła kolejny i myśli, że ja powinnam jej znowu pomóc, co robić szkoda mi dzieci, ale ile można, 28 lat i pracą nie pobrudziła sobie rąk..., najpierw jeden facet ją utrzymywał potem drugi w przerwach ja pomagałam i teraz kolejny raz, a ja mam już tego dosyć, co robić ?

Gość romulus i remus
wieczne miasto, tia... 🖐️

Gość asystentka stomatologaaaaaaaaa
powiedz jej ze bardzo c**przykro ale nie mozesz jej pomóc, niech ruszy d**e do pracy

Gość gość
ma jakies wyksztalcenie chociaż? az strach pomyslec,ze mogę skonczyc tak samo :D

Gość gość
ma jakies wyksztalcenie chociaż? az strach pomyslec,ze mogę skonczyc tak samo X dlaczego uwazasz ze mozesz tez tak skonczyc?

jest po szkole gastronomicznej, więc praca by się znalazła, tłumaczy się dziećmi, jedno do zerówki, drugie ma rok i dwa miesiące wiec jest problem....ale popsuła to co miała i póki co nie ma jak się utrzymać, mąż powiedział, że nie da jej ani centa, jest opryskliwa, agresywna wulgarna, do tego pod wpływem przyjaciółeczki, która jej " dobrze" radzi

Gość gość
masz 22 lata i dorosłą dzieciatą córkę ? WOW FAJNA PROWOKACJA

Gość gość
mam uwierzyć że 50letnia babcia zakłada na kafe temat z nickiem antosia 22 ?!

Gość gość
A kto powiedział, że w nicku musi być wiek albo rocznik danej osoby? :O

Gość gość
Mam syna 23lata ii samsie utrzymuje a pomocy od nas nie chce, jest samodzielny. Jako matka mogę c***oradzić żebyś powiedziała córce stanowcze NIE! Wiem, że to trudne ale sama ja uczysz...nieróbstwa

a kto powiedział, że mam 22 lata...., przecież pseudonim nie świadczy o wieku.........mam problem i chciałam usłyszeć obiektywne opinie na temat jak długo dziecku, do tego niewdzięcznemu pomagać...:(

Gość gość
Sama j uczysz

Gość gość
Sama ja tego uczysz i zawsze kiedy przyłazi prosi to ty pomagasz. Kobieto ona ma 30 lt na karku i skoro była taka odpowiedzialna żeby zrobić 2 dzieci to niech będzie odpowiedzialna żeby je samodzielnie utrzymywać. A ty będziesz jej pomagać do końca życia bo twoja córka jest leniem, darmozjadem i to się raczej nie zmieni a nikt z 2 dzieci raczej jej nie weźmie tym bardziej lenia...skończ z pomaganiem to dla niej jedyny ratunek.

To troche tak jakby alkoholikowi kupować wóde- aby zapobiedz jego padaczce bo szkoda człowieka. Utnij tę pępowinę w końcu i zajmij sie sobą. Tyle.

Gość gość
twoja córka poprostu cie wykorzystuje i tyle.. Na co ona właściwie liczy?? Że ją będziesz utrzymywać i pozwolisz u siebie mieszkać?? Czy na co?

Gość gość
dziękuję za szczere słowa, wszyscy macie racje, trzeba przeciąć tą pępowinę niech sobie radzi, nie " podam więcej wódki alkoholikowi..." i napiszę adres super koleżanki na kartce jak będzie oczekiwać pomocy, jestem silniejsza po tych radach, mam nadzieję, że wytrwam i nie dam się więcej wykorzystywać i sobą manipulować. Jest dorosła jak szła do łóżka to mnie nie potrzebowała....chociaż tylko dzieci mi szkoda, że mają głupią matkę. Czasami myślę by zająć się starszą wnuczką, bo frekwencja w szkole też kuleje przez lenistwo matki, masakra mówię wam........

Gość gość
biedna ta córka, ma 2 dzieci i matkę która na nią nadaje na forum, a co jeszcze złęgo z twojej strony to na pewno nigdy nie napiszesz.

Gość gość
Skoro umiała ochoczo nadstawiać pochwę to niech teraz sama ponosi tego konsekwencje

Gość gość
ty też nadstawiłaś pochwy.

Gość nella2222
Tylko bądź konsekwentna w tym co robisz i mówisz. zebyś nie zmieniła zdania , żeby nie było ci jej szkoda. to dla jej dobra, bo nigdy nie zrozumie swojego postepowania.trzeba uczyć się na błędach, ale trzeba je zrozumieć i coś zmieniać. córka ma dwóje dzieciaczków, wiec musi być odpowiedzialna, a nie biegać do mamusi po kase. Ty zajmnij się sobą i swoim mężem.życze cierpliwośći.

Gość gość
Wszyscy jadą po córce, ale nikt nie pomyślał i nie powiązał jej postępowania z wychowaniem w domu rodzinnym. Przecież ktoś ją tak ukształtował, że podejmuje nieodpowiedzialne decyzje. Uważam, że Autorka ma obowiązek pomóc córce ale nie w ten sposób, że da jej kasę czy będzie zajmować się wnuczkami ale umiejętnie oikieruje dalszymi poczynaniami córki w ten sposób iż zacznie oda brać odpowiedzialność za własne czyny.

Gość gość
biedna ta córka, ma 2 dzieci i matkę która na nią nadaje na forum, a co jeszcze złęgo z twojej strony to na pewno nigdy nie napiszesz. ----- biedna? w tym wieku 2 dzieci, bez pracy, dlaczego matka ma jej pomagac? wpolczesni 28/30 latkowie to jakies sieroty zyciowe ty tez pewnie siedzisz na garnuszku mamusi.