Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek potrzebuje wsparcia

15 tydzien ciazy i bóle miesiaczkowe martwie się

Polecane posty

Gość kwiatuszek potrzebuje wsparcia

Dziewczyny jestem w 15 tyg ciąży,dokładnie 15t4d.od jakiś kilku dni wrocily bole brzucha podobne do tych miesiaczkowych.Mialam takie bole na początku ciąży ale teraz juz chyba powinny ustąpić.Bylam 9go stycznia u ginekologa,wszystko ok bylo wiec skąd te bóle?tez tak mialyscie?to są chyba skurcze macicy podobno nie są korzystne dla dziecka...martwie sie,tak boli mnie w szczególności wieczorami po calym dniu...chodze teraz na prawko,wiec jeżdżąc trochę stresu jest... wiem,ze podobne tematy pojawialy sie ale po prostu sie martwie bardzo:(dziekuje wam za odpowiedzi

macica sie powieksza :) tez tak mialam, ale jak bardzo cie boli to lepiej skonsultuj sie z lekarzem.

Gość gość
Jaka jest przyczyna takich boli i czy to,moze byc szkodliwe dla dziecka?tez tak mam ...

spokojnie, to tylko macica się powiększa, wiązadła się mocują tak musi być, to normalne jeżeli boli Cię tylko tak jak na okres to luzik, jeśli dużo bardziej to idź do lekarza to Ci coś przepisze jakąś nospe czy coś dziecku nic nie zagraża

Gość gość
Moim zdaniem lepiej wybrac sie do lekarza bo takie skurcze moga powodowac skracanie sie szyjki. Powinnas dostac cos rozkurczowego bo to nie jest normalne ze boli.

Gość gość
Rozumiem.boli najczesciej wieczorem,dopiero jak zaczne masowac albo maz mi masuje to przechodzi w miarę.nie chce lykac żadnych lekow no ale przecież to są skurcze więc...balam sie ze zagrażają dziecku.jwsli tak to ok.pisalam jeszcze do lekarza zobaczymy co odpisze....

Gość gość
NIE MASUJE sie brzucha w ciazy. W zadnym razie, to tylko pobudza ewentualne skurcze!

Gość gość
Ja tez miałam takie bole i to jest normalne. Poszerza sie macica. Moze niektóre kobiety tego nie czuja? Nie wiem ale ja czułam. Był to dość nieprzyjemny ból ale to zupełnie normalne. Synek urodził sie w 40 tyg.

Gość gość
Jestes w 16 tygodniu,a nie 15!

Gość gość
Ja byłam u lekarza 8 stycznia, był to mój 16 tydzień. Powiedziałam, że czasami coś czuję, że to nie jest ból, ale niekiedy kłucie, czasami ból jak na miesiączke, ale lżejszy. Zapytałam czy to normalne. Powiedział, że tak, żeby się nie przejmować. A jeśli bardziej by zaczęło boleć to wziąć nospe. Tyle, że ja naprawdę leciutko czuję, praktycznie wcale :P Jeśli faktycznie czujesz coś bardzoej to weź tabletke, zobacz czy przejdzie. Ona jest bezpieczna.