Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co nie dała na WOSP

Nie dałam na WOŚP i dla znajomych jestem bezduszna

Polecane posty

Nie wrzuciłam nic do puszki.Nie kryje sie z tym. Nie podoba mi sie,ze Państwo tak to popiera... jak wcześniej takie było to złe a Owsiak grał im na nosie i udowadniał ze na Państwo nie ma co liczyć w sprawie leczenia.Udowadniał, ze Rzad jest udolny. Nie wiele sie zmieniło w państwie a rzad wykorzystuje WOŚP do promowania sie. Oddanie suwenirów właśnie tak odbieram.Oddają rzeczy na aukcje by Obywatele Naszego Kraju zapłacili. A czy nie lepiej dopilnować by premie i nagrody otrzymywali ci zasłużeni a nie wszyscy jak leci bo sie nalezy...To co by sie udało zaoszczędzić oddać na służbę zdrowia? Ale wracając do tematu. Dla znajomych jestem pisowcem. Wyliczają mi jak mało Owsiak dostaje za ta cała akcje. Bronią fundacje. Nie interesuje mnie to! Niech sobie biora nawet 10 %, bo wiem,ze wszystko kosztuje ale niech rząd sie nie promuje na swoim własnym zaniedbaniu. To mi sie nie podoba i dlatego nie chce brać w tym udziału. Każą mi podpisywać deklaracje,ze nie bede korzystać ze sprzętu zakupionego przez WOŚP. Jak moją postawa przekonam choć trochę osób, ze to państwo powinno mi to zapewnić to ciekawe co oni będą podpisywać? Nie uważam WOŚP za zło. Usłyszałam jednak ,ze jak nie daje na WOSP to jestem złym człowiekiem, który nikomu nie chce pomoc. Nie znacie mnie wiec mogę to powiedzieć. Przez cały rok wspierałam ile mogłam rózne akcje w mojej okolicy.Nie tylko chorych ale również organizacje jak np.Przedszkola. Nie czuje sie zepsuta ale właśnie przez to,ze nie wsparłam WOSP złotówką jestem zła. Jedna złotówka decyduje czy jestem dobra czy zła.

Gość hanka gronkiewicz dała
mniej więcej tyle urzednikom w Warszawie na noworoczne premie co przeznaczyła WOSP na sprzęt

i o to mi chodzi! Wyrywaja nam podatki siła a jeszcze zachecaja do narodowej zbiórki na to co powinno zapewnić nam Państwo. Ae ja dla znajomych jestem zła , bo nie daje sie poddać "telewizyjnemu Show!"

Gość bezduszna
....

Gość dywanem w morde
ja tez nic nie dałem i moi znajomi nie patrza na mnie jak na bezdusznego bo ja mam normalnych znajomych 🖐️ mnie nie interesi czy wrzucili a ich czy ja nie wrzucilem...

wiesz oni mi tymi puszkami przed nosem wymachiwali. powiedziałam nie i sie zaczeło... na FB mi zaczeli przesyłać linki do róznych portali gdzie tłumacza dlaczego WOśp jest dobra... a pis jest złe....wyszla dyskusja i poleciały głosy tez ukrytych znajomych co gdyby nie FB to zapomniala bym o nich....

w pracy tez mi zaczeli wypominać ta nasza rozmowe na FB. Udowadniali mi,że źle robiłam...no lemingi po prostu!

Gość gość
BARDZO DOBRZE ZROBIŁAŚ autorko!!!! w pełni popieram tych, którzy mają własne zdanie!!!! to oni są tępymi lemingami! :)

Gość Debilzm na maksa
Nie dałaś na WOŚP. to twoja sprawa, ale nie pisz bzdur, ze ktoś cie zmusza do podpisania deklaracji.BZDURA!

Gość Sru tu tu tu
Byle co zezresz i byle co piszesz! Nie dałaś kasy na WOŚP. to twoja sprawa! Osobiście g***o mnie obchodzisz! Co za bajery piszesz? Kto ci kazał podpisywać deklarację.Umyj się zanim znów coś głupiego napiszesz!

Gość gość
jej znajomi tak gadali, żeby sie zobowiązała do takiej deklaracji!!! czy wy aż takimi tłukami jesteście, że nie rozumiecie dwóch zdań po polsku???? debile :D

Gość gość
ja też nie dałam

Gość gość
Ja też nie daje bo po pierwsze sama nie mam za dużo kasy a po drugie również jestem tego zdania że to państwo powinno zapewniać swoim obywatelom opiekę itp bo bez nas państwo byłoby niczym. Nie mówię oczywiście że jak ktoś ma więcej pieniążków nie powinien wspierać takich czy innych akcji, ale nie jest to żaden obowiązek którego nie wykonanie czyni z nas gorszego człowieka.

Gość bezimiennna0508
popieram, na szpitale płace co miesiąc 250 zł składki zdrowotnej i to powinno wystarczyc

wszyscy moi znajomi zalajkowali tego grubszego chłopca w okularach, który pomagał zbierać. Jak sie okazuje to ktos zebrał lajki by wykorzystać stronkę na reklamy.

Gość gość
zmień znajomych , to jakieś naiwne tłuki

Gość gość
Nie łam się, właśnie czytałam o luksusowym, 115m mieszkaniu Owsika kupionym za gotówkę - warte 1 mln. Ja zaperdalam po 12 godzin za 1700 i nigdy sobie mieszkania nie kupię :-o

Gość gość
Owsik to komuszy parobas, ''jedzie'' po prawicy i środowiskach kościelnych ale pieniążki zebrane pod kościołem już mu nie śmierdzą. Niech pokaże wszystkie kwity, chociaż przez tyle lat to można było nie takie przewały zrobić, że już teraz nikt się nie połapie gdzie ta kasa poszła. A za rok Juras znowu krzyknie: Siema i ciemnogród sypnie groszem

Gość sie zapytuje
Ja caly wosp przespalam, tv nie ogladam to nawet mi nikt nie przypomnial ze gra orkiestra switecznej zapomogi. Jakbym pamietala to pewnie bym jakis grosz wrzucila, a tak to poszlam w kime:p

Gość gość
0:11 Ale Owsiakowi się należy, nawet jak coś wziął na lewo. Gdzie drwa rąbią tam melony lecą :D Żywą legendę opluwasz ?! Bohaterowi wypominasz ?! Jak ci nie wstyd :D

Moze jest żywą legendą ale ta legendę zaczynają wykorzystywać inni. Nie jestem przeciwna takim zbiórkom. Super ,ze komuś sie chce tylko szkoda,ze ci co nie powinni doprowadzać do takich sytuacji jeszcze sie lansują na takich akcjach społecznych. Ja nadal przypominam o Franciszku , który potrzebuje pomocy. http://www.siepomaga.pl/f/fundacja-siepomaga/c/1156