Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potencjalna ciaza

Polecane posty

Gość gość

Witam, W 6 dniu cyklu (dł. cykli 27/28) mial miejsce pelny stosunek z wytryskiem. W tym samym dniu oraz w 3 kolejnych wykonywalam testy owulacyjne-wszystkie wyszly negatywne. Czy pomimo tego jest mozliwosc ciąży?

Gość gość
Oczywiście.Każde wprowadzenie penisa do c**ki to ciąża

Gość gość
plemniki mogą przetrwać 6 dni, więc trzeba było sprawdzać tymi testami jeszcze dłużej...

Gość gość
Testom z apteki czy z innym źródeł nigdy nie należy ufać do końca. Są przypadki że wyniki są negatywne a w rzeczywistości okazuję się na odwrót. Pamiętajmy testy są omylne niestety. Na wspólny okres płodności kobiety i mężczyzny składa się długość życia komórki jajowej (do 24 godzin) oraz czas przeżycia plemników zdeponowanych w pochwie. Długość ich życia po wytrysku zależy od warunków panujących w drogach rodnych kobiety. Jeśli w pochwie nie ma śluzu szyjkowego, plemniki żyją od 0,5 do 24 godzin (w zależności od stopnia zakwaszenia środowiska w pochwie). Jeśli natomiast śluz szyjkowy jest obecny, plemniki mogą przetrwać około 72 godzin czyli trzy pełne doby. Realny jest również dłuższy czas przeżycia (do sześciu dni) !!! Możliwość oczekiwania plemników na komórkę jajową sprawia, że szczyt płodności występuje kilka dni przed jajeczkowaniem.

Gość monia555
Jeżeli masz cykle regularne 27/28 dniowe to nie ma możliwości zajścia w ciąże 6 dnia cyklu, owulacja występuję ZAWSZE 14 dni przed okresem. Np. jeżeli dostałas okres 16.01.2014 to owulacje mialas 2.01.2014. Nie rozpoznajesz u siebie dni płodnych?

Gość gość
Wydaje mi sie, ze jestem w stanie je rozpoznać i akurat w ostatnich dniach nie zauważyłam wręcz żadnego sluzu, przy badaniu wewnętrznym jedynie wydzieline o kremowej konsystencji... Takie wątpliwości u mnie to nowość, zwyczajnie zawiodły prezerwatywy, czego podczas stosunku nie zauważyłam. Następnie stwierdziłem, ze nie mam plodnych dni, wiec nie ma powodu do zażywania konskiej dawki hormonów (tabletki po). A z kolei teraz przyszły zmartwienia;)

Gość monia555
Testy owulacyjne wyszły Ci negatywne bo na owulację było o wiele za wcześnie. W którym dziś jesteś dniu cyklu? Kiedy ma być okres?

Gość gość
Dzisiaj jestem w 9 dc i nadal bede kontynuować testy. Wydzielina nadal nie wydaje byc sie plodną...

Gość gość
A okres dopiero 8 lutego...

Gość gość
Przepraszam, zle spojrzalam na kalendarz! 5 lutego, moze 4... Wczesniej ani pozniej na pewno nie ;)

Gość gość
To jak?