Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryczka

Za kogo przebrać syna na bal przebierańców RATUNKU

Polecane posty

Gość tryczka

Dziewczyny, ja zwariuję. Szukam na Allegro już dobre kilka godzin jakiegoś normalnego stroju dla syna na bal przebierańców i zaraz jobla dostanę. Wszystko jakieś satynowe, niewymiarowe, brzydkie, oszaleć można. Co mogę ewentualnie wykombinować sama? Z dziewczynką łatwiej, skrzydła te sprawy, ale chłopiec?... Jezusie... On ma w tym latać cały dzień w przedszkolu, nie ma przebierania po "imprezie". Także musi to być wygodne, bez żadnych guzików i tak dalej ;/

Gość gość
może jakiś zwierzak, ogonek, uszka raczej nie będą przeszkadzały

Gość gość
w lumpku poszukaj,czasem trafiają się fajne i niedrogie

Gość gość
Za ducha, potrzebujesz tylko przescieradlo :)

Gość gość
Za k****a z jajami

Gość gość
za ksiezniczke

Gość gość
Ja w przedszkolu bylam przebrana za Maje ,ty malego przebiez za Gucia:)

Gość gość
za pilkarza

Gość gość
pirat,stara koszula i spodnie,chustka na głowę ,opaska na jedno oko.

Z głowy to on wszytko ściągnie i w ką rzuci, ale pomysł jest ;) Kurde, dla dziewczynek są i pszczółki własnie, i pielęgniarki, jakieś kotki, króliczki, a lekarza i Gucia brak. Same spidermany, batmany, kościotrupy.

Gość gość
wcale nie trzeba kupować gotowców:) Swojemu synkowi stworzylam takie cos: http://zapodaj.net/280bb4856ffc7.jpg.html ze starych rzeczy;) Stare spodenki i koszulka po starszym bracie, pocięte na szybko, chustka i stary szal. Koszt praktycznie zerowy, bo poza opaską na oko byly to rzeczy do wyrzucenia. No i wygoda, całość bawełniana, świetna do wielokrotnego użytku, mój młody chętnie w takim stroju w domu śmiga:)

On będzie się cieszył ze wszystkiego. Może być lekarzem, policjantem czy kimkolwiek/czymkolwiek innym. Lekarz - kitel? Policjant? Nie mam żadnych tego typu ubrań. Tak patrzę na to "rękodzieło" ;) Może rzeczywiście zaszaleję z nożyczkami, jakieś przykrótkie gacie może znajdę. Jeden głupi balik, a taaaaaki problem się zrobił ;/

Gość gość88
możesz przebrać za jaskiniowca, albo za jakiegoś boga z mitologi greckiej, ja pamiętam jak kolega za murzynka się przebrał kiedyś ale w dzisiejszych czasach będzie to rasistowskie hehe, namieszaj troche ciuchów, pomaluj buźke na kolorowo i zrób jakiegoś potworka, wodniczek szuwarek itp..

Gość gość
Za posłankę Annę Grodzką - rewelacja!

Gość gość
Dokładnie, pirata zrobisz z czegokolwiek, Kitel lekarza? Stara biała koszula, zrobić mu "identyfikator", zestaw "mały lekarz" w jakimkolwiek sklepie z zabawkami i masz stetoskop jak nie masz z czego w domu zrobić. Rycerz- karton i srebrna farba, ale tu najwięcej kombinowania. Paź z mieczykiem- jakikolwiek większy podkoszulek wytnij dołem w ząbki i ma tunikę, do tego mieczyk z czegokolwiek, pas, legginsy/obcięte rajstopy i gładka bluzka. Jak masz niebieskie rajstopy i gładką bluzkę, czerwone majtki- to superman, to samo tylko na szaro-czarno- batman, peleryna na rzepach i opaska/czapka na głowę, rysunek czymkolwiek zrobisz. Kotek czy tam inne zwierzę- ogon i czapka z uszami. Żółw- gładkie ubranko, najlepiej zielone, szare czy khaki i skorupę z czegokolwiek, na górę chociażby pomalowane prześcieradło. Nie masz w mieście ciucholandów albo sklepów "wszystko po 4 zł"? W ciucholandach u nas masa kostiumów i to fajnych, w sklepach z badziewiami wszystkimi zestawy "mały lekarz" czy "mały kucharz", hełm strażacki z gaśnicą i toporkiem, policyjna czapka z pistoletem i pałką- takie rzeczy za kilka- kilkanaście zł. kupisz i masz bazę do stroju, reszta to gładkie ubranka. Tanie kostiumy z allegro często wyglądają badziewnie po prostu, nie mówiąc o tym że sztuczne a potem dziecko w tym chodzi cały dzień. No i jest opcja z wypożyczalnią kostiumów.

Gość gość
za batmana spidermana supermana możliwości jest mnóstwo;)

Gość gość
pomysły super, co do żółwia, pomysł na skorupę miska na gumce, oklejona gazeta i klejem solnym aby nadać kształt, potem pomalować farbami we wzory

Gość gość
mój syn chodził na judo , ten strój z judo miał na przebranie na balu, a rok wcześniej był piłkarzem , strój tez miał "stary" z treningów.

Gość gość
za panka : włosy postawisz na żelu, jeansowa katana, malunek na twarzy i gotowe.

Gość gość
Za mumie kup parę bandaży elastycznych i juz

Gość gość
A dlaczego poprostu nie spytasz syna, za kogo chce się przebrać? Moja córka chciała być Roszpunką, więc kupiłam jej już na jutro sukienkę i do tego długą blond perukę. Tyle, ze u nas to córka co bal to wybiera coś innego..w końcu nie wiem kiedyś to chyba sprzedam, bo wszystkie stroje na raz, a ceny wiadomo.

Gość gość
a co myslcie o takim stroju dla dziewczynki. mam sukienke kremowa elegancka. i pomyslalm ze dokupie korone, berlo i bedzie krolowa.

Gość gość
Za Biedronia. To taka męska biedronka.

Gość gość
Jak masz kremowa sukienke, a Twoja córcia dajmy na to ciemne wloski, to dokup jej jakas zlota ozdobe na wlosy i bedzie Bella z Pięknej i Bestii :) Ale królowa to też jest super pomysł :)

Gość gość
Jest też coś takiego jak wypożyczalnie strojów karnawałowych dla dzieci. W moim mieście są co najmniej 3.

Gość Marcelina123123
Za dziewczynke,albo niemowle bedzie wygladal slodko ! Duzego pampersa,smoka na lancuszku,sliniak hehe Albo moze za pirata,indianina

Gość gość
ma ciemny blond wlsoy

Gość gość
no chyba sam powinien wiedzieć za co chce się przebrać a ni ty mu szukasz stroju .