Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie dajecie kaszki dzieciom na sniadanie i czy dodajecie do nich owoce

Polecane posty

Gość gość

Jesli tak to jakie i czyw musie czy w kawalkach? Jesli dajecie nestle czy bobovity mleczno ryzowe to same bez dodatkow?

Gość gość
ani nestle ani bobowity a zwyczajną mannę, jak była mniejsza to błyskawiczną, teraz zwykłą, oczywiście dodaję do nich owoce. Daję też ryż, pszenicę, orzechy, rodzymki, inne rzeczy

Gość gość
Ja do tych gotowych nie dodaje juz nic. Ale czesto robie kasze jaglana lub owsiankę i wtedy dodaje rożne owoce.

Gość gość
jaglaną, owsiankę, czasami płatki orkiszowe dodaję banana, jabłko, czarną porzeczkę i ciut miodu, daktyle lub śliwki, mielone ziarna słonecznika, dyni, orzechy a jak był mniejszy to bywało że owoce ze słoiczka, po 9 miesiącu już tylko owoce. Kaszek "owocowych" nie jadł nigdy mleczno-owocowych tym bardziej.

Gość gość
moje 9-miesięczne dostają mleczno-ryżową (o jakimś smaku). Głownie Bobovity, Nestle też się zdarzało.

Gość gość
ja daję kaszki bezmleczne holle lub babydream, najczęściej jaglaną, owsianą, orkiszową, pszenną, 4 zboża. No i gotuję zwykła kukurydzianą, mannę, gryczaną. Do tego daję swoje przetwory (jabłka, śliwki, brzoskwinie, morele, truskawki, maliny). Syn ma 10 miesięcy i je uwielbia

Gość gość
Nie daję w ogóle gotowców. U nas hitem jest jaglana, ryż na (zwykłym 2%) mleku, otręby pszenne i owsiane albo płatki owsiane, manna. Czasem robię na wodzie z owocami czasem na mleku. Różnie

Gość gość
widzę, że coraz więcej rodziców jest świadomych co do żywienia dzieci a przynajmniej tacy wypowiadają się w tematach.

Gość gość
a co masz na myśli mówiąc o świadomych rodzicach? kolejna wariatka - przeciwniczka kaszek gotowych, fanatyczka karmienia cyckiem i siedzenia z dzieckiem do 18 rż bo żłobek to patologia?

Gość gość
ja daje nestle 8 zbóż z suszoną śliwką i dodaje przeciery ze słoiczka

Gość gość
Kobietki powiedzcie mi jak wy robicie ta kasze menne bo mi nigdy nie wychodzi;/

Gość gość
Bo coraz wiecej sie mowi o prawidlowym zywieniu. Coraz wieksza jest swiadomosc rodzicow. I ja np mam dosc wszechobecnej chemi, cukru. Tam gdzie moge staram sie ograniczac. Dlatego wole kaszke przygotowac sama w domu bo zajmuje to chwile :) ale nestle czy bobovite tez czasami dostaje.

Gość gość
Owsianka to te platki owsiane tak? Jak je przygotowujecie? Ostatnio robilam i taka goryczke mialy. Pluczecie je przed wrzuceniem do mleka? I jak zrobic tą jaglana.? Tak krok po kroku. Bede wdzieczna

Gość gość
owsianka to na wodzie, kupuję płatki owsiane błyskawiczne gotuję 1:2 z wodą. Jaglaną dobrze płuczę gotuję 1:3 na bardzo małym ogniu, do porcji dają łyżeczkę masła lub oliwki, tak samo do owsianki. Na zegarek nigdy nie patrzę jak wchłonie wodę wyłączam i zostawiam kilka minut pod przykryciem.