Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piecze po globulce

Polecane posty

Gość gość

Założyłam globulkę betadine i strasznie mnie piecze! Co robić????

Gość gość
Może jesteś uczulona na jakiś składnik leku, podmyj się tantum rosa, a nawet zrób irygację i po niej natychmiast załóż invag, probiotyk złagodzi podrażnienie i zakwasi pochwę. Skoro lekarz przepisał Ci betadine to pewnie masz infekcję, ponownie wybierz się do ginekologa po inne globulki.

Gość arlecia29
na świąd też pomaga provag żel do smarowania, tak czy inaczej te globulki i tak powinnaś stosować skoro lekarz przepisał, myślę że świąd szybko przejdzie, nie sądzę by było to uczulenie na lek

Betadine jest środkiem dezynfekującym, jeśli wystąpiło pieczenie może ono świadczyć o nadwrażliwości na jod lub inny składnik preparatu.W takiej sytuacji należy odstawić lek i skonsultować się z lekarzem. Po zastosowaniu leku Betadine zaleca się kurację probiotykiem dopochwowym w celu odbudowania flory bakteryjnej.Polecam invag-jedną kapsułke dziennie przez 7 dni.

Gość zou
Ja tez podejrzewam uczulenie na jod, w brew pozorom sporo kobiet skarży sie na pieczenie po aplikacji betadine. Jeśli jest to bardzo dokuczliwe i pieczenie utrzymuje się długo to ja bym odstawiła lek i skontaktowała sie z ginekologiem. Na złagodzenie dyskomfortu polecam provag żel, łagodzi świąd i pieczenie, myślę że i tym razem by pomógł.