Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyleczylam tradzik zaskórnikowy

Polecane posty

Gość gość

tabletkami z wierzbownicy :) 2 razy dziennie jakies pytania?

Gość gość
co to znaczy wyleczyłam nie masz już żadnych zaskórników? próbujesz wygnieść ale zgarniasz faila? :classic_cool:

Gość gość
wlasciwie to zaskornikowo grudkowy teraz znajda sie pojedyncze ale kiedys mialam ich doslownie tysiace szczegolnie na czole :) pisze moze komus sie przyda, ja swoja wiedze tez czerpalam z neta i doprowadzilam swoja cere do jako takiej uzywalnosci a wczesniej byla istna TRAGEDIA

Gość gość
jakieś lekarstwa jeszcze przyjmujesz? nakładasz jakieś maści? czym myjesz i nawilżasz twarz?

Gość gość
z masci nakladam krem nizoral raz na tydzień z suplementów biore jeszcze biogal 3 tabletki dziennie i nic wiecej twarz zmywam mleczkiem do demakijazu platkiem az bedzie zupelenie czysty i potem zmywam do woda to wszystko... i tylko wieczorem rano twarzy nie myje mialam cere tlusta ale bardzo wrazliwa poranne mycie mi ja tylko przesuszalo, ale teraz tłusta zmienila sie w normalna gdyz wierzbownica zmniejszyla lojotok wiec najbardziej taki zestaw polecem osobom które maja taka cere jak ja wrazliwa, tlusta z masa zaskornikow sklonnoscia do zaczerwien

A ja polecam: - mydło Aleppo 24% - maseczkę z kurkumy i jogurtu - maseczkę ze spiruliny i jogurtu - maseczkę dermaglin przeciwtrądzikową - peelingi z kwasem migdałowym bądź salicylowym własnej roboty, ale to już trzeba umieć obliczać stężenie, co nie jest żadną filozofią - serum migdałowe z Biochemii urody - olej z orzecha włoskiego i śliwkowy na noc zamiast kremu - hydrolat oczarowy zamiast toniku. 🖐️

Gość gość
ja nie polecam kwasu migdalowego czy jakikolwiek kwasow na twarz przy cerze wrazliwej gdyz wszystkie kwasy uwrazliwiaja ja jeszcze bardziej .. stosowalam kwasy przez pewien okres i owszem na czas pomagal ale potem skora byla gorsza bardziej zawczerwieniona, łuszczaca sie kwasy polecam jesli ktos nie ma zupelenie problemow z naczynkami czy wrazliwoscia skory... inaczej tylko sobie narobicie biedy :P pomimo ze kwas migalowy jest dla takiej cery polecany ;)