Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet mających mały biust czy kupowalyscie stanik do karmienia czy to ma sen

Polecane posty

Gość gość

CZy to ma sens?Mam teraz powiedzmy maleńkie B, rodzę niebawem. chce karmic tak jak zaleca IMi Dz 4 m-ce. Wiem ze biust w trakcie karmienia i tak urośnie i będzie napęcznialy,ale to kwestia niewielkiego powiększenia się piesi.Czy kupować stanik?Na allegro najmniejszy rozmiar to 70,75 B.Nie wiem czy na mnie nie za duże....Bo B to noszę push upy.Nie jestem deską ,ale za dużo to tez nie mam.Kupowac czy nie??

Gość gość
ja nie kupowałam,piersi były tylko trochę pełniejsze niestety :(

Gość gość
nie kupuj na allegro tylko idz do sklepu,na pewno znajdziesz jakiś fajny do karmienia typowo. Uwierz będzie Ci wygodniej przy karmieniu

Gość gość
stanik do karmienia...po cholere to? to w czyms pomaga?

Ja przed ciążą miałam 75A, w trakcie urósł do 75C, teraz, gdy karmię mam 70D. Nie warto kupować przed faktem niczego.

Gość gość
autorko jaki masz obwód pod biustem i biustu?

Gość gość
Ja miałam przed ciążą niewielkie piersi. Teraz karmie i mam 80D i przez brak porządnego stanika i nawał pokarmu całkiem mi piersi obwisły... :( Kupiłam sobie porządne staniki z firmy alles mama i teraz coś podtrzymują, bo wcześniej miałam takie bez fiszbin. Ale na początku jak laktacja jest nieunormowana to z fiszbinami nie da rady raczej. Kup po porodzie. Zamówisz na allegro i przyjdą w 2 dni. Tylko sobie pooglądaj wcześniej jaki chcesz.

Gość gość
Przede wszystkim dobrze dobierz rozmiar, bo wątpię żeby był dobrze dobrany. Masz 80cm lub więcej pod biustem?

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. pod biustem teraz w zaawansowanej ciązy az 80, a biust 90.

Gość gość
a przed ciążą? Bo wydaje mi się, że miałaś źle dobrany stanik, odejmujemy od obwodu jakieś 5-10 cm i mamy obwód stanika po ciąży raczej 5-7 cm, miseczkę sprawdzamy w tabeli dla wybranego modelu.

Gość gość
Ja przed ciążą też miałam rozmiar 75B, jestem w 7 miesiącu, obecnie mam rozmiar 85C, a w sobotę jadę po większy, bo już mnie uciska i jest mały :) więc ja nie mogę narzekać, bo zawsze miałam małe piersi, a teraz mam większe, pełniejsze, mężowi się podobają, a co najważniejsze mi :) jedyny minus to, że u mnie wcześnie pojawiła się siara ok 4 miesiąca i mąż nie może ich mocno ściskać ani ssać, tylko delikatny musi być z resztą piersi są lekko obolałe i nabrzmiałe więc i tak nie może ich mocno pieścić.

Gość gość
wg mnie nie ma sensu - też chciałam karmić a guzik z tego wyszło.. po domu chodziłam bez stanika - potem w swoim

Gość gość
nie nie ma sensu przeważnie drogie to lepiej kup sobie ten miekki bez poduszek i fiżbinów latwo cyca wyjmniesz ja tez mam male piersi a w ciazy byly cudne:)

Stanik do karmienia umożliwia noszenie wkładek laktacyjnych. Jak karmisz z jednej piersi to z drugiej masz wtrysk mleka. Czasem między karmieniami też są niekontrolowane wylewy zwłaszcza na początku. Rozmiar nie ma tu nic do rzeczy

Gość jaa a
Jasne ze kupować ja mam bardzo mały biust i przez cała ciążę mi się nie powiększał jak urodziłam to trochę nabrzmiały bo naszły mlekiem kupiłam 75B podnosi biust i przyklejam do niego wkładki a mleka mam bardzo dużo. Moje dziecko jest 3.5 miesiąca tylko na cycu.

Moim zdaniem stanik będzie ptrzebny bo jeśli zamierzasz karmic, nie wiem jak będziesz chodzić bez stanika z "nieszczelnymi" piersiami :p może inni tak nie mają, ale mi ciągla pokarm wylatywał, a już szczególnie kiedy zaczynałam karmić jedną piersią z drugiej ciurkiem lecial pokarm, nie cały czas, ale zdążyłabym zamoczyć sobie ubranie i wszystko wkoło :o

Gość gość
Powiem Ci, że byłam przeciwko, ale mi mama kupila z Allesa w prezencie na ciaże i supe rwygoda. Polecam

Gość gość
WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!! WYPERIDALAJ kuuuvrwo ze spamem sraaaylesa!!!