Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka muzyke puszczacie dzieciom

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny - jak w temacie - jaka muzyke puszczacie swoim dzieciom? chodzi mi o taka inna niz takie typowa dziecięca muzyka. ja mam dwie płyty, które mały uwielbia - Ania Broda 'A ja nie chce spać' oraz Dorote Miskiewicz z Kwadrofonik z piosenkami Lutosławskiego dla dzieci. Może inne mamy mają coś jeszcze ciekawego?bo przydałoby się rozszerzyć płytotekę malucha :)

Gość gość
nikt nic? :(

Gość gosccccc
heavy metal

Gość gość
The Offspring, uwielbia do tego szaleć :) To jest specjalnie dla niego, bo reszty słucha razem z nami, co tam puszczamy. A, i uwielbia kawałek Adele- "Rolling in the deep", a z naszych rownież- "Notoryczną narzeczoną" :)

Gość gość
no my narazie te dwie co wymienilam bo ma 8 miesiecy :) jasne ze slucha tego co my, ale myslalam o takich dedykowanych dzieciom poprostu... :)

Gość gość
Nie bardzo rozumiem jaka to jest- dedykowana dzieciom ale inna niż typowa dziecięca... Mały z typowych dziecięcych słucha też piosenek Fasolek czy Majki Jeżowskiej, kołysanek, ale z innych to własnie "dorosłych". A, i widziałam fajne kołysanki, grecka czy afrykańska, na youtube. No i może jeszcze Renee& Jeremy, to nietypowe a dla dzieci, ale szczerze mówiąc bardziej mnie to kręci, mały woli albo prościutkie teksty po polsku które łapie, albo właśnie coś energicznego.

Gość gość
Konkretną muzę a nie jakieś popierdówy czyli metal i rock :) dziś np leciał u nas Motorhead "Ace of Spades" :)

Gość gość
posluchaj z tych dwóch co podałam i bedziesz wiedziec ;) takie typowe to mialam na mysli te, ktore mozna bez wiekszego problemu znalezc w sklepie, bo to oklepane, a na przykład fasolki go nie rajcują, majka jeżowska owszem :)

Gość gość
Siostrzeniec słuchał kiedyś disco polo ze swoim ojcem, ale raz puściłam mu metal to teraz chodzi za mną żebym mu dała do słuchania metalu he he he

Gość gość
Dziecko ma roczek, uwielbia muzykę.. zresztą samo sobie włącza wieżę i wybiera, czego chce słuchać ;) Synek na okrągło mógłby słuchać muzyki, bardzo lubi tańczyć. Najczęściej słucha muzyki z TV Disco ;), Radia Plus, Radia RMF Classic, oraz z płyt Mozarta, Vivaldiego.. ma też płyty Piosenki Malucha, Tańce malucha.. czasem z netu mu włączę np. Kaczuchy. Generalnie reaguje na muzykę bardzo.. nawet jak w reklamie słyszy czy z serialu, jak sobie w laptopie włączę, to już macha rączkami i się kiwa na boki ;) hihi

Gość gość
4fun lub eska :D ma 2,5 roku

Gość gość
Rammstein

Gość gość
Moja ma 10 miesięcy i słucha wszystkiego co my, a czasem właśnie te typowa dla dzieci. Najbardziej lubi piosenkę 'my słowianie' i jak tylko usłyszy w tv to siedzi i słucha jak zakleta i tak samo piosenkę ze swiat wg kiepskich. I jak już usłyszy to musi być cisza aż sie skończy bo jak tylko ktoś rozmawia czy hałasuje i jej zaglusza to zaczyna krzyczeć póki znow nie będzie całkowitej ciszy. hehe. Tylko na te dwie sie tak nakręca.:D

Gość gość
Rocknroll :) oczywiście słucha dużo led zeppelin i innych progresywnych, rocka i tego w hard i bardziej, bluesa, jazzu, poezji śpiewanej i Muppet Show :D

Gość gość
Ale to właśnie Mahna mahna go 'rzuca na kolana'. Miłość od pierwszego obejrzenia. Polecam!

Córka ma gust muzyczny jednak nieco bliższy do Ukochanego. Jak polubi "Czas ołowiu" Budki Suflera to się chyba powieszę ;P