Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

39 goraczki jechac na pogotowie

Polecane posty

Gość gość
no sama gorączka nie jest powodem do tego aby lecieć na ostry dyżur, ale jak jest tak wysoka i syrop na temp. nie pomógł to ja nie czekałabym do rana.

Gość gość
spokojnie, dzieciaki lubią tak wysoko gorączkować. podaj paracetamol ( czopek, syrop czy cokolwiek tam masz)

Gość gość
Ile dalas tego nurofenu? Daje sie 5-10 mg na kmc. Moze za malo dalas i dlatego nie spada. Kiedy dziecko jadlo ostatnio przed podaniem leku?

Gość gość
już podała mądralo i nie spadła temp. Czytaj uważnie!!!!!!!!!!

Gość gość
zadzwon na pomoc dorazna i zapytaj jaka dawke paracetamolu podac,kiedys pediatra mi powiedziala,ze w ulotkach zanizaja i trzeba wiecej podac. najlepiej niech ci lekarz wyliczy dawke.przy takiej goraczce to pewnie angina,u nas zwykle tez taka goraczka jest przy anginie.

Gość gość
Paracetamol to można sobie w nos wsadzić- to najsłabszy lek. Ja mam prywatnego pediatrę na takie wypadki- dzwonię do niego w nocy, weekendy i swięta. I tez dawaliśmy kiedyś córce pyralginę.

Gość gość
mokre okłady to metody z PRL.... kuuuufa zanim się poda leki to właśnei okłady się stosuje...;/

Gość gość
polecam bufenik w takich sytuacjach i w razie gdy nie spada temp. kąpiel w chłodnej wodzie, ale nie zimnej, zimne okłądy na wątrobę 39 stopni to jeszcze nie tragedia

Gość gość
albo wspomagajaco do leków. wam naprawde oklady nie pomagaja? zaopatrzcie sobie apteczki w antybiotyki i lykajcie na goraczke

Gość gość
Madralo a ile podala? Bo nie widze ile mg?

Gość gość
Dokladnie chlodne oklady na czolo i na wewnetrzna strone reki od nadgarstka. Zalezy od czego ta goraczka jesli nie bylas u lekarza i nie wiesz to jedz na pogotowie. Mojej corce podajemy na przemian co 4 godziny nurofen i paracetamol, bo kiedys miala drgawki goraczkowe i bijamy temp od razu nie czekamy do 38 czy 39. Jesli cos Cie nie pokoi jedz do lekarza lepiej pojechac 10 razy za duzo niz 1 za malo ja wychodze z takiego zalozenia. Nie mozna sie bac jechac i wstydzic sie ze ktos powie o histerii dzieci sa bardziej wrazliwe i ich stan moze sie zmienic blyskawicznie.

Gość gość
popieram to wyżej

Gość gość
mój synek miał ponad rok jak gorączkował powyżej 39 stopni, zanim syrop czy czopek podziałal mijało około 40 minut, do tego było to w upały. niezawodna okazała się kąpiel w wodzie o kilka kresek chłodniejszej niz ciało.

Gość gość
Daj dziecku czopek z paracetamolu. Poza tym w każdym mieście jest numer tel.na nocną opiekę medyczną. Zadzwoń, powiedz ile i co dałaś, ile wazy dziecko, lekarz c***oradzi co robić.

Gość gość
dokładnie, najlepiej zadzwonić. Ostatnio nie zdążyłam do pediatry bo skończyła wcześniej, był rodzinny więc poszłam i usłyszałam, że on ma już 30 lat doświadczenia, zalecił właśnie pyralginę dla 3 latka, zimne okłady i antybiotyk, zaprzeczył też że to angina choć ja byłam pewna na 100%. W aptece leku mi nie wydali bo to lek dla dorosłych a dawka jedna z najmocniejszych. Zdążyłam tylko podskoczyć do domu, przebrać dziecko bo było całe mokre i ekspresem pojechałam na pogotowie - tam potraktowali sprawę poważnie a jak pokazałam kartkę z zaleceniami dot pyralginy to lekarz o mało co się nie udławił. Potwierdził to co tu piszą: nigdy nie podaje się jej dziecku!

Gość gość
Boże pyralgina nigdy małemu dziecku! Nie wolno, grozi wstrząsem, aspiryna podobnie. Co 4 godziny paracetamol wg stężenia dawka z opakowania, ew. po 4 godzinach od paracetamolu ibuprofen w czopku najlepiej. Chłodne ale nie zimne okłady na kark, przeguby dłoni, stopy. Nawadniać letnimi niesłodkimi napojami. Jak będzie wzrastać wezwać pogotowie.