Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iskierka_25

Nie wiem czy to szkodliwe ale lubie sobie robić lewatywę

Polecane posty

Gość Iskierka_25

zawsze miałam problemy z wypróżnianiem się do końca, zawsze coś zostało w środku przez co chodziłam załatwiać się nawet 2 razy dziennie, od kilku miesięcy robię sobie na początku tygodnia głęboką lewatywę i przez cały tydzień mam spokój z załatwianiem się, czuję sie czysta, nie muszę się męczyć w ubikacji i często podmywać, wydaje mi się to dobre, ale czy są jakieś minusy tego ?

Gość gość
Owszem. Lewatywa tzw. głęboka wprowadza w jelito cienkie bakterie gnilne, które są w jelicie grubym. Po za tym częste lewtywy rozleniwiają jelita i robią sie jak bezwładny worek. Na zaparcia polecam wieczorem zalać szklanką ciepłej wody 10 śliwek i rano zjeść je wraz z wodą naczczo. Plus 2 pomarańcze dziennie byle nie po 18 i pij płyny np. herbatki owocowe, ziołowe, soki domowe prosto z sokowirówki a nie z kartonu i nie samą wodę. Woda sama jest szybko wysikiwana i nie nawilża organów wew. ani skóry. Jedz kapuste i owoce i warzywa i dużo kasz a mniej mącznych i będzie ok.

Gość Iskierka_25
to nic nie dało pozatym od cytrusów mam takie bóle brzucha, że zwijam się z bólu przez 3 dni, porównywalne z wyrostkiem tak mi się kręcą w jelitach :/, a nie sądze, że woda dochodzi aż do jelita cienkiego to tylko 1,5 litra wody nie ma szans raczej. A to, że rozleniwia to wiem, ale co mi tam skoro i tak robię ją raz na tydzień.