Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badanie cytologiczne

Polecane posty

Gość gość

ostatnio bylam u ginekologa i lekarz zrobil mi badanie. Oprocz wykluczenia raka dowiem sie czy mam (mam nadzieje, ze nie mam ;) ) jakas chorobe weneryczna? Uciazliwym dla mnie problemem jej spwracajaca infekcja pochwy... :/ dbam o higiene ale co jakis czas ta dolegliwosc powraca :( strasznie mnie to meczy... dodam, ze mam stalego partnera i mam 23 lata

Gość gość
Mam to samo. Ciągły stan zapalny od nadzerki, 6 tygodni temu miałam wypalanke w poniedzialek do kontroli.

Gość gość
mialam grzybice, ktora byla wyleczona a dzisiaj zaczelo mnie swedziec*****ec... kupilam sobielacibios femina zel i mam nadzieje,ze to pomoze no i mam nadzieje, ze to nie nadzerka bo jak kiedys tez mialam bakterie wyleczylam to i bylam i gina aby sprawdzil czy jest ok no i bylo

Grzybica bardzo lubi wracać. O chorobach wenerycznych nie dowiesz się z badania u gina (chyba że masz konkretne objawy, ale one wcale nie muszą występować, pomimo że jesteś nosicielką) ani z cyto (ew. czasem się zdarza, że cyt. wykrywa np bakterie chlamidi, ale nie daje żadnej gwarancji). Musiałabyś wykonać konkretne posiewy w kierunku chorób, plus badanie krwi.

Gość gość
No jeszcze nie napisalam, ze jestem w ciazy mam nadzieje,ze nie zgrazam mojemu malenstwu. Jutro mam zamiar dzwonic do przychodni aby sie dowiedziec czy sa wyniki. A moze to od stosunkow?

Jeśli jesteś w ciąży to jak najbardziej zrób posiewy... Grzybica od stosunku to małe prawdopodobieństwo. Oczywiście jest możliwe zarażenie od partnera ale to rzadkie. Niech twój facet zrobi sobie wymaz spod napletka, a ty posiew w kierunku grzybów i bakterii (prócz posiewów na choroby wen.) to się dowiesz czy zarażasz się od niego i czy poprzednia grzybica była niedoleczona. Może być też tak, że masz mało kwasu mlekowego, który cię nie chroni przed infekcjami. Możesz też mieć grzybicę układu pokarmowego i zarażać "sama siebie". Może jesz produkty wysokowęglowodanowe, które sprzyjają grzybom. Możesz mieć osłabiony układ immunologiczny lub chorować na chlamidę.

Gość gość
Strasznie.. :( dziekuje Ci bardzo za wskazowki, za bardzo robi sie to dla mnie uciazliwe wiec nie moge tego bagatelizowac... zapobiegac, zapobiegam i tak za chwile musze siegac po globulki wiec nie wiem... ale mam nadzieje, ze to nic powaznego bo sie wstydze i boje

Gość gość
aha no i jeszcze cos mojemu partnerowi nic nie jest a zazwyczaj zaczyna mnie piec po ciagu stosunkow (raz dziennie ale przez 4 lub 5 dni )

Czego się wstydzisz? Nie przejmuj się. Wiele kobiet to przechodzi. Mnie też strasznie męczyły grzybice (były okropne, praktycznie wszystko mi "tam" puchło), ale zmieniłam dietę i przeszło :). Moja mama też się męczyła kilka lat z nawracającymi grzybicami (i też w pewnym momencie po prostu jej przeszło i nigdy nie wróciło). Przebadaj się oczywiście, ale nie martw na zapas- baaardzo dużo kobiet to przechodzi.

To że nic mu nie jest nic nie znaczy. Faceci rzadko mają objawy, ale mogą zarażać. Niech zrobi wymaz to będzie jasne czy cię zaraża czy nie. Poza tym, jeśli kochacie się bez prezerwatywy to też może być problem, bo s****a zmienia ph w pochwie na mało kwaśną, co sprzyja infekcjom.

Gość gość
Dziekuje Ci bardzo za pomoc, naprawde :) Duzo dalas mi wskazowek i bede wiedziala o co pytac lekarz, gdy on nie bedzie sam z siebie udzielal mi informacji ...Pozdrawiam

Gość Czterdziecha co ma pecha
Przy nawracającej grzybicy za każdym razem partner powinien brać leki antygrzybiczne!!!!