Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uplawz

Polecane posty

Gość gość

Witam, dziewczyny od kilku dni mam rzadkie, wodniste i białawe upławy. Stosuje antykoncepcje hormonalna i nie wiem co to możne byc.

Gość dośka999
Moim zdaniem może to byc objaw waginozy bakteryjnej, zwanej tez bakteryjnym zakażeniem pochwy, występuja wtedy własnie takie wodniste upławy o barwie biało-szarawej. Główna z przyczyn jej powstania jest zachwianie równowagi mikrobiologiczne mikroflory pochwy. Najlepiej zgłosic sie do lekarza w celu postawienia właściwej diagnowy. O samym zakażeniu pochwy możesz poczytac: http://www.lactovaginal.pl/Poradnik-intymny/Choroby-kobiece/Zapalenie-pochwy

Gość gość
Antykoncepcja hormonalna jest jednym z wielu czynników które mogą przyczynić się do rozwoju infekcji intymnej. Myślę że powinnaś udać się do ginekologa, on stwierdzi makroskopowo czy to infekcja ewentualnie zaleci wykonanie posiewu z pochwy. Na Twoim miejscu zaczęłabym stosowanie probiotyku aby uniknąć w przyszłośc***odobnych problemów np. dopochwowego invag, który zawiera aż 3 szczepy probiotycznych bakterii, które stanowią naturalną barierę ochronną przed patogenami.

Gość gość
A od jak dawna stosujesz hormony??? to fakt że biało-szara wodnista wydzielina jest typowa dla waginozy bakteryjnej /dla porównanai możesz zerknąć na stronę invagu-tam są zdjęcia wydzielin przy róźnych infekcjach/. A najlepiej idź do lekarza i nalegaj na posiew-to najpewniej sprawdzi czy jest problem czy nie...

Gość gość
Od 2 lat stosuje tabletki antykoncepcyjne

Gość arlecia29
spróbuj tantuum rosa, lactovaginalu dopochwowego, jeśli towarzyszy temu świąd czy podrażnienia to polecam provag żel do smarowania, upławy na dłuższą metę są bardzo uciążliwe, więc jeśli środki dostępne bez recepty - te o których napisałam nie pomogą, idź do lekarza

Gość gość
Tak to jest męczące. Jutro pójdę do lekarza