Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dudarewicz Łódź

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam pytanie czy któraś z Was była u dr. Dudarewicza w Łodzi na USG genetycznym i poprawnie stwierdził płec dziecka? czy zdarzyło się komuś, że jednak się pomylił? pytam o to pierwsze badanie miedzy 11-14 tc.

Gość gość
proszę o opinie

Gość gość
witam !!! polecili nam go znajomi,którzy u niego robili genetyczne w 12tyg. -powiedział im ,że na 80% chłopiec i urodził sie faktycznie chłopiec. my byliśmy 11t 5d i powiedział nam ,że na 80% będzie dziewczynka-ja i wiele innych osób było przekonanych,że to trafne stwierdzenie(obżerałam się pączkami,wyglądałam jak zombi), tylko jedna osoba i mój partner obstawali twardo przy tym,że to chłopiec. I tak się przyzwyczailiśmy,że będziemy mieć córeczkę , choć ja przez całe życie marzyłam o synu i mój luby też :) w 17tyg wylądowałam w szpitalu i coś mnie podkusiło-zapytałam o płeć..."no tu są piękne jąderka i,nie da się ukryć,siusiak!!!" prawie z leżanki spadłam :) dostałam nawet zdjęcie "przyrodzenia",bo było pięknie"widoczne" :) na dzień dzisiejszy jestem po usg połówkowym (23tydz.) i potwierdzone-chłopiec :) zaczynam więc zakupowe szaleństwo :) z mojego elaboratu (sorry!) wynika,że ...mój facet miał rację-"jeszcze nie przesądzone, to "TYLKO" 80%" :D

Gość gość
Kobieto....:D Dudarewicz to chyba największy specjalista w Łodzi jeśli chodzi o usg. O nim nie trzeba szukać opinii:)

Gość gość
no ja też uważam ,że specjalista dobry , bo z gabinetu wyszłam uspokojona i szczęśliwa ,usg BARDZO dokładne, mam nagrane na płytkę,kupę kasy nas to kosztowało (robiliśmy test PAPPA!) ale nie żałuję ani przez chwilę tych pieniędzy! wszystko pokazane,powiedziane,tu jest to ,a tu tamto,odpowiadał na wszystkie zadane przez nas pytania ...ale jak widać u nas z płcią się pomylił :) na szczęście :) u znajomych trafił! dlatego myślę ubezpiecza się mówiąc,że "jest to chłopiec/dziewczynka na 80%" ja do niego pretensji nie mam ,że się pomylił,dla mnie najważniejszy był spokój który "wyniosłam" z gabinetu. Ot dla porównania usg połówkowe - na NFZ w CZMP ... no niestety dramat :( dziecko zmierzone(PODSTAWOWE parametry)-ok,płeć potwierdzona-ok , i to wszystko ..następna! pan dr pomiział mnie dosłownie głowicą po brzuchu,badanie trwało może 2min. i nie wyszłam z gabinetu spokojna i usatysfakcjonowana niestety ...nie sprawdzono w ogóle np.przepływów co jest ważne , bo właśnie Dudarewicz wykrył falę zwrotną w serduszku,a tu sprawdzono czy serce bije-bije! no to ok!nie ma w opisie badania ani słowa o narządach wewnętrznych-nie wiem czy moje dziecko ma np.nerki na swoim miejscu czy nie,bo tego NIE SPRAWDZONO! we wtorek idę na kontrolę do prowadzącego gin i się zapytam , czy usg połówkowe tak właśnie powinno wyglądać,bo mam wrażenie ,że jednak nie :(

Gość gość
Byłam u niego na usg połówkowym i jestem mega zadowolona :D Świetny lekarz, wszystko na bieżąco opowiada. Dał nam masę zdjęć, płytę z nagraniem :) Zrobiliśmy dodatkowo echo serca i efekt 3d - super pamiątka. Wyszłam z gabinetu spokojna, bo wiem że jest najlepszy. Co do płci to w 11-14 tygodniu nawet Dudarewicz może się pomylić ;) Nie bądźmy zbyt surowe ;) Ale generalnie to świetny lekarz i bardzo się ciesze, że mamy w mieście takiego specjaliste

Gość gość
gościu z 18:28 - usg połówkowe nie powinno tak wyglądać... Ja mam opis badania na całą stronę ciurkiem zapisaną. Bardzo się cieszę, że wybrałam się do Dudarewicza na usg połówkowe, bo chociaż jestem spokojna o dziecko... Bo moje usg genetyczne w 13 tyg polegało na zmierzeniu dziecka, podaniu tetna i przeziernosci karkowej... Fest... A lekarz, który dał mi skierowanie na usg takie cuda mi obiecywał... Ale cudów się doczekałam u Dudarewicza dopiero :P Super lekarz, kulturalny i uprzejmy :)

Gość gość
a jakie koszta usg połówkowego u niego są?

Gość gość
usg 200 echo serca 60 efekt 3d 60 plyta z nagraniem 20 ale zapisywac sie trzeba z miesiac przed bo tak ma zawalone terminy

Gość gość
a łatwiej pomylić płeć z dziewczynki na chłopca czy odwrotnie?

Gość gość
a co my wróżki? :/

Gość gość
ja za genetyczne w 13tc płaciłam 260 i kolejne tyle w 20 tc żeby sprawdzić serce dziecka, bo w rodzinie męża występowały często wady. zapisywałam sie właściwie z marszu bo w zasadzie w ciągu tygodnia znalazł dla mnie termin, ale to dlatego, że późno mój lekarz mi go polecił. i opłacało sie jechać te 200 km, bo badanie bardzo dokładne, wszystko nam wytłumaczył.

Gość gość
i w odp na pytanie- chłopaka rozpoznał w 13 tc i to sie nie zmieniło ;)

Gość gość
Dziewczyny czy Wy też mialyscie tak ciężko dodzwonić się do Dudarewicz? Ciągle nie odbiera, a jak odebrał kazał zadzwonić rano i znowu nie odbiera. Wiecie może w jaki inny sposób można się skontaktować? Zależy mi na czasie.

Gość Jedynaczka4
Ja też mam świetnego lekarza.Prowadził mnie przez 9 miesięcy i był przy moim porodzie.Obecnie jestem w drugiej ciąży i chodzę do tego samego lekarza.Przemiły, sympatyczny, dokładny opis, fotki, płyta itp.:D Dużo jest wspaniałych lekarzy w Łodzi.

Gość H helix
Ja zapisywałam się miesiąc wcześniej na wizytę, ale umówiłam się, że jakby coś się zwolniło, to że doktor da mi znać, bo nie wiedziałam, że tak trzeba długo czekać i wizyta wypadała mi dopiero w 23 tyg. Zgodnie z ustaleniem pan doktor zadzwonił, że ma termin, więc jest słowny.