Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ustalać w życiu priorytety

Polecane posty

Gość gość

i koncentrować się tylko na tym, co najistotniejsze? Nie umiem sobie zorganizować dnia, nie umiem ustalić, co dla mnie najważniejsze...

Gość gość
Rodzina/ przyjaciele/ ogólnie ludzie - cel być dobrym człowiekiem Wykształcenie/ praca - bo bez tego nie osiągniesz innych celów Rozwój osobisty (...)

Gość dwa biale wina
a kim chcesz zostac? Politykiem, POlitykierem? A morze masz jakies inne niespelnione mazenia?

Gość gość
Ludzie, poradźcie coś proszę, bo ja już sama z sobą nie mogę...

Gość gość
a czy jest ktoś kogo uważasz za autorytet?

Gość gość
Chcę być dziennikarką lub pisarką. Interesuje mnie tylko i wyłącznie pisanie. Dużo działam w tym kierunku - jestem na praktykach dziennikarskich, recenzuję książki i płyty w pewnym czasopiśmie, chodzę też na warsztaty literackie... Problem w tym, że łączenie tych trzech rzeczy na dłuższą metę jest bardzo trudne, mimo że lubię pisać i poświęcam temu każdą wolną chwilę. Jeśli dodam do tego studia i naukę języka, to okazuje się, że nie mam ani trochę wolnego czasu.

Gość gość
Bardzo cenię Vaclava Havla.

Gość gość
Odpowie mi ktoś? Jak zwykle nie mam z kim o tym pogadać, a wiem, że muszę z czegoś zrezygnować...

Gość gość
Wyjdź myślami trochę dalej. Zastanów się, jak chciałabyś aby wyglądało Twoje życie za 5 lat. Kim chciałabyś być? Co robić? Jak spędzać wolny czas? (tak, wolny czas jest bardzo ważny i też warto go zaplanować). Możliwe, że cele długookresowe pomogą Ci określić, czym warto zająć się teraz, aby w przyszłości osiągnąć to co chcesz. Więcej na ten temat możesz przeczytać na moim blogu. Pisałam o tym niedawno. Zapraszam - Wyspa perspektyw