Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorota1973

mięśniaki i krótka skąpa miesiączka

Polecane posty

Gość Dorota1973

Witam Szukam pomocy, ponieważ jestem kompletnie zdezorientowana. W czerwcu stwierdzono u mnie mięśniaka (3 cm, podśluzówkowy). Po miesiącu zgłosiłam się do innego lekarza i ten znalazł 3 mięśniaki (dwa podśluzówkowe i jeden śródścienny). Ponieważ źle położone, lekarz zaproponował amputację trzonu macicy. Mam 40 lat i dwie dorosłe córki, więc ciąża jest poza moimi planami. Niepokoją mnie jednak silne bóle brzucha, czasem jak przy okresie, a czasem kujące. Lekarz podejrzewając przewlekłe zapalenie przymacicza przepisał mi ofen. Ten jednak nie pomógł. Brzuch nadal boli raz mocniej, raz słabiej. Do tego moje miesiączki zaczęły być coraz krótsze i dosyć skąpe. Ostatnia trwała 2 dni i pozostał po niej dosyć silny ból brzucha. Mówiłam o tym lekarzowi, ale ten jest teraz skupiony na moim ciśnieniu i szczepieniach, a czas leci i boję się coraz bardziej. Czasem gdy leżę mam śmieszne uczucie, jakby moją macicę coś ciągnęło do góry. Będę bardzo wdzięczna za każdą poradę

Gość gość
Zmień lekarza.Jesli chodzi mięsniaki to szczególnym objawem są raczej obfite i długie miesiączki.Jestem po operacji i dziwi mnie to co piszesz gdyz bóli jako takich przy mięśniakach nie ma a ja miałam mięsniaka dwa razy większego.

Gość gość
Dorota, a może mięśniaki z wczesną menopauzą nałożyły? Ja skonsultowałabym się z innym lekarzem. Miałaś badania hormonalne robione? Nie ufam lekarzom, od których wychodzę głupsza niż weszłam.