Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zywienie 8 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość autorkaaaaaxsxsxsxsxsx
moj jest przepadziwy i pcha wszystko naraz boje sie dawac mu zewby sam jadl

Gość D25D
A co jest wg was lepsze tzn bardziej sycące? Te kaszki np bobovita czy zwykła kasza manna? Bo ja daję zwykła o 22 i mała i tak mi się budzi o 4-5 na jedzenie. Czy ona na pewno jest głodna? Jak daje picie to i tak dalej jest źle. A z tego co tu czytam to ona powinna juz spac wg was całą noc. Ma 7 mies.

Gość gość
Ja daję bobovitę, ale TYLKO KASZKI BEZ CUKRU. Synek nie je w nocy od daaawnaaa.. owszem.. jak szły zabki, to czasem dałam w nocy trochę mleka, bo nie spał przez np. 3 godziny (a wiadomo ,ze jak człowiek nie śpi ,to robi się głodny), ale trochę tylko.. A tak, to od 9 miesiąca bo kaszce ma przerwę między kolacją, a śniadaniem ok 10-14 godzin. W nocy różnie śpi.. czasem bardzo ładnie, a czasem świruje mi przez 2 godziny :( daję wtedy trochę wody (sama jak się przebudzę , to też lubię przepłukać usta jakąś mineralną)

Gość D25D
czyli chcesz mi powiedziec ze ona jak pojdzie spac o 21 to powinna spac do ok 8-9 rano bez budzenia? to czemu sie budzi 3-4 razy??? pije i zasypia.

Gość gość
Niektóre dzieci jedzą w nocy. Ja mam 9miesięczne niemowlę i dalej je o 4 rano. No,ale skoro chodzi spać o 20 to po 8 godzinach snu nie daje się oszukać wodą,czy herbatą :/ wydoi 180ml mleka i śpi do 8.30.

Gość gość
nie wiem.. jak pisałam, dziecko w nocy nie je, co nie znaczy, ze się nie budzi..czasem sobie tylko postęka, pomruczy, powierci się. czasem lekko przebudzi, wystarczy wziąc na ręce, dać 3 łyki wody, uspokoić, odłożyć.. a czasem przez 2-3 godziny spać nei chce.. u nas to wygląda podaję przykłady godzinowe.. np. 19:30 kolacja, potem 5 minut dla dziecka, potem kąpiel (czasem wcześniej kupa) i do spania.. powiedzmy, że żaśnie przed 21 (to takie przykłady.. bo raz kąpiel trwa krócej innym razem dłużej itp.) Dziecko wstaje między 8:15- 9:30 (później wstaje, jeśli w nocy sobie spać nie chciało).. od wstania mija ok 30-45 minut zanim dam śniadanie (dostaje tylko trochę ciepłej wody, żeby usta "przepłukać"). Jak dziecko miało 3-4 miesiące to dawałąm mleko ok 19, potem o 23 z kawałkiem (jak sama szykowałam się pomały do spania) wybudzała na mleko z kleikiem ryżowym), później dopiero jadł ok 5-6. no a w 5 miesiącu wprowadziłam na kolację gęstą kaszkę i przerwy się znacznie wydłużyły..bo kolację dawałam wtedy już ok 20-21, i dopiero śniadanie

Gość gość
Różnie to bywa z tym jedzeniem w nocy. Pierwsze moje dziecko od 3 miesiąca życia przesypiało w nocy 12 h ciągiem bez budzenia się na jedzenie. Za to drugie dziecko ma teraz 8 miesięcy i budzi się w nocy na mleko 1 lub czasem 2 razy. Oboje karmieni tak samo, więc to zależy chyba tylko od dziecka a nie tego co mu się poda i w jakiej ilości.

Gość krolkowa
jak nie masz pomysłu zawsze możesz sie wzorowac na składzie słoiczków gotowych, albo odawac same sloiczki, byle by były z jakiejs sprawdzonej firmy typu Holle bez dodatkow cukru ani soli. ta firma ma nawet makaron spaghetti bolognese od 8 miesiaca zycia,bardzo fajny:)

Gość gość
Moje dziecko głównie siedzi w moim talerzu :D

Gość SzkodaGadać
Rety, żeby moja tyle jadła :( Niedługo skończy 7 miesięcy. Mleko najchętniej odrzuciłaby zupełnie. Przez sen nie wciśnie się jej NIC. Uparła się. Łyżeczkowe jakoś je, ale niepokoi mnie to mleko i w ogóle, czy nie za wolno trawi, bo i 2,5h po jedzeniu jeszcze kropla potrafi jej się odbić poprzedniego posiłku. Ciągle fika, ćwiczy, bawi się, śmieje, tylko to jedzenie. Gotuję wszystko sama na ekologicznych składnikach: śniadania, obiady i kolacje. Ze słoiczków tylko to, czego teraz sezonowego nie dostanę np.brzoskwinie :(