Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY WYJECHAĆ DO LUKSEMBURGA

Polecane posty

Gość gość

Hej! mam pewien mały problem, sama nie wiem co mam zrobić. Właśnie kończę studia i zastanawiam się nad wyjazdem za granicę do pracy w ogrodnictwie za 11 euro na godzinę praca pewna, mam też tam załatwione mieszkanie, mam dołączyć do chłopaka który już tam jest. Jednak nie jestem pewna czy wyjechać, bo w Polsce mam już załatwioną pracę jako sekretarka za 2500. Co byście zrobiły na moim miejscu??

Gość gość
Zalezy jakie masz zdolnosci do nauki jezyka i czy bedziesz miala tam czas i sily po pracy zapisac sie na jakis kurs jezykowy. W Polsce praca za 2500 to nie sa kokosy ale jak na pierwsza prace nie jest zle, gdybys miala w Polsce wlasne mieszkanie albo widoki na nie to chyba wolalabym zostac w kraju, bo za granica zaczyna sie najczeciej od najnizszego szczebla i dochodzenie do czegos rozsadnego trwa latami i jest tak rozowo jak sie by wydawalo.

Gość gość
nie pojechalabym w PL znalezc prace za taka kase jest ciezko a tam pojedziesz narobisz sie jak wol i co z tego bedziesz miala ? ile sil ci wystarczy aby zapierdzielac tam po 10 godzin? zrobisz jak uwazasz ale ja bym nie jechala a 11 euro to cale G nie zarobek w porownaniu z kosztami utrzymania sie tam

Gość gość
tylko, że ta praca w charakterze sekretarki jest tyko na zastępstwo, za babkę która idzie na macierzyńskie

Gość gość
trzeba bylo od razu tak jedz na dwa tygodnie na probe a potem sobie zobaczysz czy dasz rade

Gość gość
Zobacz z kim tam będziesz pracować -jak z sama patologią , półanalfabetami z Rumunii czy Marokańczykami to zastanów sie czy tam nie zdziczejesz. Jak praca ciężka a ty nie wprawiona to tylko do wyra i spać . Żadnego rozwoju kursów nic po prostu...Najgorsze jakbyś na tym etapie się zartrzymała - to w tamtejszym społeczeństwie strefa przydenna.

Gość gość
jedź:)

Gość gość
Luksemburg, to przede wszystkim Portugalczycy. Jeśli masz z nimi pracować, to współczuję. Ludzie fantastyczni, ale raczej mało kontaktowi, chyba że perfekcyjnie znasz portugalski.

Gość gość
Ja bym nie wyjechala. Po co zapierniczac w grzadkach jesli mozesz pracowac jako sekretarka w Polsce. 11 euro na godzine to wcale nie tak duzo.

Gość gość
jedź