Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak prać ręczniki

Polecane posty

Gość gość

pierwszy raz robie pranie jestem w takiej sytuacji ze musze uprac ręczniki niech mi ktos doradzi na jaki program nastawic pralke ręczniki są kolorowe moja pralka ma takie bawełna białe 90c bawełna kolorowe:75c,60c,40c każdego dnia 40c syntetyki 40c,30c wełna 35c,zimne pranie ręczne 40c,zimne program szybki 30c

Gość gość
to zależy jaki jest stopień zabrudzenia ja bym wybrała "bawełna białe 90c" lub "bawełna kolorowe 75c" chyba że były np tylko raz użyte to "bawełna kolorowe 60c" na niższej temp sie ręczników prać nie powinno

Gość gość
ale moge nastawić na bawełna białe jeżeli ręczniki są kolorowe ?

Gość gość
tak ja nie patrze na to czy pisze biale czy kolorowe tylko żeby temperatura była odpowiednia ;)

Gość gość
najlepiej to pranie ręczne zimne bo szkoda prądu ewentualnie program szybki 30c ale chyba program pranie ręczne zimne zuzyje mniej prądu bo nie bedzie podgrzewała pralka wody takie jest moje zdanie szkoda ze nie masz program super szybki zimne 15 min wtedy jest najoszczędniej

Gość gość
a i pamięaj że musi być cała pralka do pełna zaąłdowaa bo inaczej nie oszczędnie i nie usmawiaj na program 40 c nigdy czyw iecej po na prąd dziewczyno nie wyrobisz ja jeszcze nigdy na 40 c nie pralam zawsze szybki 30c albo zimne i zawsze wlanczam jak mam pełną pralke

Gość gość
włączyłam pranie 3 ręczniki na bawełna białe 90 c zobaczymy pralka wskazuje że będzie sie prało 2,20 h