Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaaaaaa54646446534

Jak długo starałyście sie o ciąże

Polecane posty

Hej dziewczyny, pytam ponieważ ja z moim mężem próbujemy już 3 miesiąc . Już myślałam że to już ale niestety wczoraj dostałam okres, powiedzcie jak to u was było ???

Gość gość
Ja staralam sie z mezem 4 lata i udalo sie jestem teraz w 15 tygodniu ciazy :)

Gość gość
co to sa 3 mc:/:/

Gość gość
8 lat jestem w 11 tc

Gość gość
my z mezem staramy sie ponad 2 lata, juz myslalam ze sie udalo ale niestety ciaza sie nie rozwinela :(:(

Gość gość
dlaczego Bóg jest taki niesprawiedliwy :(

Gość gość
smiejecie sie ze 3 msc to nic, to jest niby prawda, ale to teraz powiedzcie jak to jest ze tacy pijacy, patologia, albo laski na disco, raz się pukną i zaraz ciążą :D znam conajmniej kilkanaście takich przypadków.

Gość gość
wiem i sama tego nie rozumiem, patlogia bije sie w brzuch, nie chca dzieci, a je mają, a te kobiety które tego bardzo pragną, niestety

Gość gość
obecnie staramy sie 6 rok o nasze wyczekiwane i upragnione malenstwo walczymy caly czas...mam nadzieje ze dzieki in vitro zostane wkoncu mama

wiem że 3 miesiące to nie długo w stosunku do kilku laat, znalazłam w sieci info że 70% par które starają sie o dziecko udaje sie w przeciągu pół roku, natomiast 80-90 w przeciągu roku starań. Pod żadnym pozorem nie należy sie poddawać.

Gość gość
za 5 razem mi sie udało - było to dla mnie jak wieczność :( za pare miesiecy zaczynam kolejne starania :)

Gość gość
Ja zaszłam w 4 cyklu. Pomogło współżycie w dzień owulacji. Wyznaczałam ją sobie Afrodytą na ślinę.

Gość gość
ja się staram od lipca zeszłego roku. Narazie marnie

Gość gość
ja w obie ciąże zaszłam w pierwszym miesiącu starań i wiem że jestem w mniejszości, ale moja znajoma zaszła po 2 latach starań jak już wyluzowała i przestała się spinać. Pojechała z mężem do Zakopca i bach.

Gość gość
u mnie tez szybko zaskoczyło. pierwsza i druga ciąża w drugim cyklu. kochaliśmy się co 2-3 dni bez sprawdzania owulacji. koleżanka tez starała się prawie rok po czym zrezygnowała i stwierdziła, że w takim razie zajmie się karierą zawodowa, wyjechała z mężem na wakacje i po kilku tygodniach okazało się , że jest w ciąży :)

Gość aluna m
6 lat :-) ale rodze za 2 tyg :-)

Gość gość
3 miesiące to mało :) My staramy się 4 cykl. Na początku szliśmy na żywioł, ale teraz zastanawiam się czy nie zacząć wyznaczać sobie owulacji. A wy jak robicie?

nie czekamy na owulacje tylko współżyjemy w czasie okołoowulacyjnym :) plemniki mają dłuższą żywotnosc niz komórka jajowa. Ale nie wiem czy stres nie robi swojego. Ale słyszałam że jeśli sie współżyje z milością i czułością to szanse są większe. Ale czy to prawda... sie okaże ;)_