Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie udzielili mi pomocy co robic

Polecane posty

Gość gość
gość Mnie się wydaje ze on jest wykończony tymi ciąglymi infekcjami i teraz też ma katar i może to go tak osłabiło, ale nie wiem jak ja mam mu udzielić pomocy. Zrobilabym mu jakieś badania ale jakie? Morfologie mogę? Tylko nie wiem czy robią morfologię na cito? Nie wiem jak mam pomóc dziecku. Daje mu od wczoraj nurofen ale wybrał go już tak dużo ostatnio ze boje się dawać a on tak płacze ze główka go boli. Oklady chlodne mu nie pomagają wcale.

Gość gość
j/w - ja wyczytałam

Gość gość
To objawy białaczki

Gość gość
no ale byłas autorko gdziekolwiek?

Gość gość
na twoim miejscu pojechalabym na pogotowie, opowiedziala cala histoerie i dodala, ze wydaje Ci sie ze dziecko traci na chwile swaidomosc. Zasugeruj, ze cos zlego sie dzieje i na pewn cie przyjma. Nie bagatelizuj, nie czekaj na innego lekarza

Gość gość
Jedz do szpitala na izbe przyjęć dziecięcą - i powiedz co i jak. Nie kombinuj z pogotowiem. Szpital i koniec.

Gość gość
Cytat z autorki: Mnie się wydaje ze on jest wykończony (....). Daje mu od wczoraj nurofen ale wybrał go już tak dużo ostatnio (...). Autorko jak dziecko ma osłabienie to nie podawaj dalej przeciwgorączkowych bo go bardziej osłabiasz i od tego może go boleć głowa! To po pierwsze. Po drugie skoro masz internet to z niego skorzystaj, znajdz lekarza prywatnego w swoim mieście i zadzwoń i umów wizytę. zapłacisz 100 zł, ale przynajmniej pomożesz dziecku. a na nocnej pomocy niech wystawią zaświadczenie o odmowie udzielenia pomocy. morfologię możesz zrobić w każdym laboratorium przyszpitalnym czynnym 24h na dobę - przy większych szpitalach takie są, wystarczy poszukać w internecie. Zrób też wymaz z gardła i nosa i antybiotykogram zanim podasz dziecku kolejny antybiotyk. A skoro dziecko jest blade od kilku dni TO CZEMU DOPIERO WCZORAJ ZAREAGOWAŁAŚ? Na takie symptomy reaguje się od razu i robi się morfologią, a nie czeka co będzie dalej.

Gość gość
jedz na oddział dziecięcy z kwitkiem cię nie odeślą zbadają i coś zalecą nie jedz na pogotowie tylko oddział dziecięcy izbe przyjęć