Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna1994

Ciaza obumarla

Polecane posty

Gość smutna1994

Hej. Jestem w ciąży , ktora okazała się obumarla. :( 27 grudnia pojechałam do mojego ginekologa z plamieniami w ciąży.. Widziałam swoje maleństwo, było wszystko ok. Lekarz przepisał mi duphaston.. I kazał przyjść 30 grudnia. Wiec pojawiłam się 30 grudnia u niego.. I podczas usg, powiedział ze nie jest dobrze , ze nie może zmierzyć płodu, ze w jajeczku sa jakieś elementy płodu. Był to 5-6 tydzień. Kazał mi zrobić 2 razy betę. Wiec na drugi dzień pojechałam i zrobiłam ja , wynik był bardzo wysoki, później 2 stycznia powtorzylam betę i spadla. :( zadzwoniłam do mojego ginekologa i pytał mi się czy chce poczekać na samoistne poronienie czy przyjechać zaraz do niego po skierowanie na zabieg lyzeczkowania. Wybrałam samoistne poronienie i odstawilam duphaston Od tego czasu minęło 3 tygodnie i nic się nie dzieje. Czuje się dalej jak ciężarna i nawet brzuszek mam większy. Jeszcze mam nadzieję , ze to jednak nie prawda i moje maleństwo żyje. Czy ktoras z was miała taki przypadek? I okazało się, ze maleństwo się rozwija?

Gość gość
Dziewczyno kniecznie idz do lekarza na kontrole co sie dzieje"! Jesli okaze sie ze jakims cudem jednak jestes w ciazy to cudownie ale jesli mie jestes to tym bardziej idz zobacz czy z toba jest wezystko ok. Ńie lekcewaz tego.

Gość gość
jaka wyszła pierwsza beta i potem druga?

Gość gość
Przez 3 tyg nie byłaś na kontroli? Poważna jesteś? Jeśli ciąż faktycznie obumarła i przez tyle czasu nie nastąpiło poronienie może zagrażać to twojemu zdrowiu. Troszke nie poważna jesteś.

Gość gość
jeżeli nosisz w sobie nieżywą ciąże to może to grozic sepsą więc idz do lekarza a jak chcesz mieć pewnośc to zrób bete powtórnie i zobaczysz

Gość smutna1994
Lekarz mi powiedział ze do 4 tygodni mam czekać na poronienie. A jeżeli nie nastąpi to po skierowanie na zabieg mam sie udac. Nie chciałam robic żadnych badań , bo jestem przerażona , strasznie sie boje, to moja pierwsza ciąża . Ciężko mi jest z tym, mam dopiero 19 lat i ta wiadomość mnie załamała. Pierwszy wynik bety : 81852,0 drugi wynik : 77772,0

Gość smutna1994
Mam zamiar powtórzyć betę i zrobić normalne usg.. I nie straszcie mnie tak bo to jest dla mnie ogromne przeżycie..

Gość gość
Kochana tu nie chodzi o straszenie tylko o Twoje zdrowie! Wiesz czym grozi zatrucie?

Gość smutna1994
Wiem, ze chodzi o moje zdrowie.. Ale lekarz kazał czekać. Ciężko znoszę takie wiadomości i nie radze sobie z tym i boje sie znowu usłyszeć "ciąża obumarla" . Jeszcze wszyscy dookoła mi mówią, ze wszystko na pewno będzie dobrze.. I robię sobie nadzieje. :(

Gość gość
wg norm bety wychodziło że ciąża miałaby co najmniej 7-8tyg. licząc od daty ost. okresu/ Kiedy miałaś ost. okres i czy miałaś regularne cykle?

Gość gość
to przestań robić sobie nadzieję i natychmiast jedź do szpitala na czyszczenie- zdajesz sobie sprawę, że nosząc w sobie martwy płód tyle czasu możesz dostać zakażenia i umrzeć???????????

Gość gość
Nigdy nie miałam regularnych cykli , bo mam PCOS. Ostatni okres miałam 19 października. A zaszłam w ciążę 27.11-04.12.

Gość gość
Nie rozumiesz , ze 4 tygodnie to nie jest nic złego. Czytałam , ze kobiety dowiedziały się, ze w 6 tygodniu ich ciąża o umarła dowiadując się o tym w 11-12 tygodniu?! Nie strasz mnie jakas śmiercią. Chyba mój ginekolog wie co mówi i poczytaj sobie o poronieniu zatrzymanym, ze do 4 tygodni można tak chodzić. Jeżeli chcesz mnie straszyć , to lepiej się nie wypowiadaj , bo ja i tak dość już przezywam to wszystko a Ty mnie jeszcze bardziej dobijasz. Ogarnij sie, to jest dla mnie tragedia i postaw się w mojej sytuacji. Każdy człowiek jest inny.

Gość gość
to po cholerę tu piszesz skoro obiektywne opinie uważasz za najeżdżanie na Ciebie i straszenie?

Gość gość
łaz sobie nawet i do 9 miesiąca jak chcesz, tylko potem nie płacz, a co to znaczy poronienie to wiem doskonale i zaden lekarz nie wmówiłby mi, że mam chodzić z martwą ciążą przez 4 tygodnie

Gość gość 1935
nie przejmuj sie nimi.. Nie znają sie, napiszą cos głupiego a potem sie jeżą bo nie miały racji :) typowe baby:) wiesz ja na twoim miejscu już bym poszła na zabieg. Dla samej siebie, po co sie dalej męczyć. Ale wczesniej pewnie zrobiłabym usg i liczyła na cud.. Nadzieja umiera ostatnia i na pewno jeszcze ją masz. 3 tyg to dużo i jeśli jakims cudem albo poprostu z niekompetencji lekarza okaze sie ze wszystko ok to po co zwlekac. Jeśli nie to po co sie ludzic?? idz najlepiej do innego lekarza

Gość gość
Po prostu chciałam żeby wypowiedział się ktoś kto miał podobnie i okazało się, ze może jednak nie wszystko stracone. A nie żeby ktoś mnie jeszcze dolowal. Byłaam niedawno na usg normalnym., bo bolała mnie nerka i lekarz urolog pokazał mi moja ciążę, ktora wyglądała normalnie, nie były to żadne elementy płodu , tak jak to było na usg u mojego ginekologa. To mnie też zdziwiło i nadzieje będę mieć do końca.

Gość gość
to idź do lekarza i tyle !!!!!!!!!!! do innego niż ostatnio i bete zrób

Gość gość
Dziewczyno przestań być taka chamska. Sam mi to zaproponował , bo lyzeczkowanie to też nie jest dobre, ale jak będzie 4 tydzień, to pójdę gdzie trzeba. Jeszcze w dodatku boje się szpitali , igieł, narkozy, tego zabiegu ogólnie. Zrozum , ze nie dla wszystkich to jest takie łatwe. Ale jak będzie mus , no to trudno, będę musiała się przełamać.

Gość gość
masz, poczytaj skoro twierdzisz że Cię tu jedynie straszymy głupotami, pani z nikiem gość 1935 również polecam: "http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,1990,0,wewnatrzmaciczne-obumarcie-plodu-informacje-dla-pacjentek-czesc-2-postepowanie-i-powiklania,box-art

Gość smutna1994
W poniedziałek pojde..