Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KingaB

Ojciec i jego PRAWA względem NIELETNIEJ córki odnoście DZIEWICTWA

Polecane posty

Gość KingaB

Czy mój ojciec może zażądać od ginekologa informacji na temat moich intymnych "spraw". Proszę pomóżcie bo zwariuję!!!

Gość PRZYSZŁA PANNA MŁODA I MAMA
zależy ile masz lat?

Gość gość
Kinga a co przeskrobałaś że tatuś chce informacje wyciągac od lekarza? :D

Gość gość
w tym wieku jedynymi twoimi intymnymi sprawami powinna być miesiączka, ewentualnie jakieś pocałunki z chłopakami A nie sex :O dzieciakom w glowach sie przewraca

Gość gość
Rodzic na temat nieletniej może.

Gość KingaB
A tajemnica lekarska nie obowiązuje ginekologa względem mnie? Ojciec podejrzewa, ze nie jestem dziewicą. Dowiedział się, że chodzę do ginekologa i zagroził, że pójdzie tam się dowiedxieć przyczynę moich wizyt

Gość KingaB
miesiączkuję od 10 rż więc daruj sobie ten jad !

Gość gość
a co na to twój chłopak który cie rozdziewiczył :D

Gość gość
przeciez mozesz leczyc sie na infekcje

Jeżeli nie jesteś pełnoletnia, to nie może zataić faktów medycznych przed Twoimi prawnymi opiekunami.

Gość gość
W Polsce moze, chyba, ze ma ograniczone prawa rodzicielskie. Inna sprawa jest, ze w sumie niewiele moze zrobic ;-) - za pobicie grozi wiezienie, a utrzymywac Ciebie, nawet jesli nie uczysz(choc masz obowiazek i panstwo Ciebie moze doprowadzic) musi... Choc oczywiscie jesli do tej pory fundowal Ci luksusowe wakacje, nowa plazme czy najdrozsze sukienki bo "bylas grzeczna" to to sie moze skonczyc...

Kolejna sprawa że błonę dziewiczą można stracić mechanicznie. Używając tamponów, intensywnie ćwicząc. Porozmawiaj z ginekologiem i powiedz, że ojciec może przyjść i zażądać wiedzy na temat twojego dziewictwa i powiedz lekarzowi aby uświadomił ojca w jaki sposób można przerwać błonę. A ojcu powiedz, że masz rozregulowany cykl i bolesne miesiączki.

Gość gość
Ojciec ma prawo do pełnej historii twoich chorób i schorzeń do 18 rż, po tym czasie możesz utajnić info i nikt nie dostanie o stanie zdrowia informacji :) Teraz ojciec ma prawo wiedzieć wszystko i lekarz musi mu powiedzieć, jesteś ujajona :)

Gość KingaB
Dzięki za odpowiedzi :) Mój ojciec dorwał pewny lek przepisany u lekarza i tak się zaczęło. Zadał mi pytanie czy nadal jestem dziewicą, odpowiedziałam, ze tak ale widocznie nie umiem kłamać :/ bo mi nie uwierzył i zagroził rozmową z ginem :( Mam nadzieję, że nie poniży się do tego stopnia i nie poleci jak jakis desperat do mojego lekarza. Najgorsze jest to, ze na jednej wizycie po antykoncepcje byłam ze swoim chłopakiem który jest pełnoletni . Eh marny mój los. Ale dzięki

Gość jasiowędrowniczek
Ech dzieci , powinni zakazać bezstresowego chowu tych debili .

Gość gość
uu to do 25 roku zycia bedziesz taka rozklapiochą , że głowa mała

Gość gość
Branie w tym wieku hormonów jest bardzo nierozsądne. Organizm może się inaczej rozwijać. Ale rozumiem, że wolisz takie ryzyko niż ciążę. Twój wybór.

Gość KingaB
co ty opowiadasz za brednie. Lekarz przepisuje antykoncepcje młodym dziewczynom na zaburzenia hormonalne by uregulować miesiączki.Mój organizm jest już na tyle dobrze rozwinięty, że fizycznie wyglądam jak 20 letnia kobieta :)

Gość gość
współczuje twojemu chłopakowi pewnie biedak trzęsie portkami teraz :-O Ale tak to jest jak sie bierze za malolaty

Gość gość
Za to tobie pewnie przepisał tabletki bez badań hormonalnych jak większość konowałów. Dają tabletki takiej firmy, której producent im płaci, a nie takie, które pasowałyby do kobiety. Uregulować można jak są duże problemy. W tym wieku nieregularny okres nie jest niczym złym.

Gość gość
nie przesadzaj że będzie rozklapiochą bo ja zaczęłam podobnie i do dziś ma tego jedynego partnera

Gość gość
Nie chodzi o ilość partnerów, tylko o to, że nierozwinięta dobrze pochwa nie powinna być rozpychana przez coś tak wielkiego jak penis. Dorosłej kobiecie nawet wielu partnerów nie zaszkodzi, bo seks nie jest szkodliwy, główka dziecka przy porodzie też nie musi zaszkodzić.