Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania mama trójki dzieci

Odchudzanie

Polecane posty

waże 101,90 przy wzroście 172cm mam duuuużą nadwagę pomocy jak schudnąć!!!!!Wiem wiem mniej żreć ale ja właśnie nie jem dużo,tylko słodkie mnie guubi:(Pomóżcie dziewczyny,może miał ktoś tyle na wadze a schudł:)

Dziewczyny jest może chętna osóbka co waży tyle co ja i może razem spróbbujemy zwalczyć to:)Odezwijcie się

Gość czikita0
tak ja jestem od poniedzialku zaczelam z waga 96,5 w piatek sie zwazylam i jest 93,3 :) bede sie wazyc co piatek i pisac ci :) damy rade !

Gość czikita0
a w listopadzie wazylam 102 tylko przez swieta zaniedlabam diete wrociłam juz :)

Gość gość
Czikitao-super a czy stosujesz jakąś dietę czy po prostu jesz mniej,czy ćwiczysz?

Gość czikita0
no jem 5 posilkow dziennie do 1200kacl i 5 razy w tygodniu godzina spaceru takim szybkim tepem i 40 min cwiczen :)

Gość czikita0
wiem wiem biore zawsze figure ekstra slim w tabletkach ale ostatnio nie bylo to kupilam ocet jablkowy w tabletkach :)

Gość Ania II
Hej dziewczyny ja tez mam podobna wage jakies 96,5 przy wzroscie 173 i tez mam proble z odchydzaniem ostatnio jak sie zmobilizowalam to udalo mi sie w pierwszy tydzien 3 kg schudnac ale podobno wiecej wody niz tluszczu schodzi napoczatku, potem zachorowalam i bylam oslabiona to myslalam ze jak zaczne jesc jak z przed diety to sie lepiej poczuje ale to nie prawda byla tylko waga mi znowu podrosla, a wsparcie by sie przydalo tak wiec chcialabym sie do was dolaczyc :)

Super dziewczyny myślałam ,ze tylkojajestem sama i wogóle najlepiejjakma sie wsparcie:)Dziś tylko rosołeki trzy kromki z serem.Zobaczymy czy jakwykluczę słodycze i będe jeść mniej coś to pomoże!!!Przecież zbliża sie wiosna,muszę jakos wyglądać... A więc kochane do dzieła!!!Piszcie mi o sobie ile zgubiłyście i ogólnie pocieszajcie,bo beż słodkości będzie ciężko:>

Ta Ania II to ja przypomnialam sobie haslo zeby sie zalogowac:) ok ja bede pisac i bede sie wazyla no tak co 3 sni jak nie zapomne bo dla mnie wtedy jest frajda jak widze ze choc troszke cos spadlo :) a no i ja nie moge jesc regularnie bo do 12 czy 13 nie zjem nic nie da rady a potem sie zobaczy co przygotuje ale mam zamiar zostac na wazywach i chydym nabiale:)

Gość czikita0
ja dzis zjadlam: sniadanie: 2 kromki chleba razowego z szynka sniadanie II: goracy kubek obiad: rosol z razowym makaronem, udlko z kurczaka podwieczorek: 3 mandarynki, jablko kolacja: serek wiejski z ogorkiem, pomidorem, szczypiosem oczywiscie 4l wody bo lubie ja pic a kiedys nie nawidzilam hehe :) 40 min cwiczen spacer odpuscilam jest tak strasznie zimno

Oj ja tez bym chciala tak wode pic ale jak wypije litr to jest juz dosc dla mnie poza tym pije duzo herbat owocowych i nieszczesna kawe :)

Gość gość
Witam, Jestem studentką socjologi , od dłuższego czasu fascynuje mnie współczesny fenomen diety i kobiecego ciała. Ta prywatna fascynacja w ostatnich czasach przerodziła się w temat mojej pracy magisterskiej "Społeczeństwo diet. Analiza stylów życia współczesnych kobiet w kontekście kultury konsumpcji" . Zauważyłam, że współczesne kobiety żyją na granicy dwóch przekazów kultury, z jednej strony przekaz mówi "jedź, korzystaj z życia", z drugiej jednak strony słyszymy " nie jedź, dbaj o figurę". Nie jest łatwo żyć w świecie, który z jednej strony kusi nas słodkimi batonikami, czy chrupiącymi chipsami, a z drugiej pokazuje nam wzór kobiecej sylwetki, który jest szczupły wyćwiczony, który nie ma problemu z doborem ubrań w odpowiednim rozmiarze. W tym kontekście piszę swoją prace dyplomową, którą chciałabym poprzeć badaniami- w  formie 20 wywiadów z kobietami, które są/były na diecie odchudzającej. Interesują mnie osobiste opinie i odczucia, dotyczące ich życia przed przejściem na dietę i w trakcie. Takie badania są ważne, ponieważ choć współcześnie kładzie się taki nacisk na diety. Dostępne nam są setki tysięcy diet, w każdym mieście jest co najmniej jeden poradnia dietetyczna, a otyłość staje się problemem, to tak na prawdę nikt poza samymi odchudzającymi się nie wie jaki wiele trudu i samodyscypliny wymaga dieta. Dlatego zapraszam do udziału w badaniu ( wywiady odbyły by się za pośrednictwem internetu).  Jeżeli chcecie się podzielić swoimi wrażeniami i przemyśleniami, a jednocześnie pomóc mi naświetlić ten problem, piszcie na lori1209@op.pl.

Gość czikita0
Moj jadłospis na dzis: śniadanie I: ciemna bulka z serkiem topionym śniadanie II: kefir obiad: makaron razowy z 2 jajkami i 50gr sera zoltego usmazone na łyżce masła podwieczorek: jablko i 5 mandarynek Kolacji dzis nie jem bo sporo kaloryczny obiad byl a pozatym dopiero zjadlam obiad bo tak pracuje, zjem po 17 jeszcze podwieczorek i wystarczy. Niestety przez pogode odpuszczam sobie spacer ale cwiczenia oczywiscie bd :)

Cześć WAM:) Ja dziś schrupałam śniadanie:dwie kromki chleba z serem obiad :zupka mleczna(tak mnie naszła ochota) podwieczorek :wafle ryżowe 4 Tyle na dziś,pozatym kawki dwie,i 3 tabletki Simliq zaraz sięgam po 4tą. Z ćwiczeniami gorzej u mnie -chory kręgosłup,ale był spacer i dużo pracy w domu:)

czikita0 - według mnie beznadziejną masz tę dietę. Jesz bardzo dużo węglowodanów, w tym cukrów. To ci nie pomoże schudnąć na pewno. Generalnie jesz za mało. Powinnaś jeść więcej, ale inne produkty, ubogie w węglowodany. Im mniej będziesz jeść, tym gorszą przemianę materii będziesz mieć. Gorący kubek na diecie? WTF?! Kiedy do was dotrze, że to głównie chodzi o to CO się je, a nie ile kalorii...

Witam. Ja od jakiegos czasu wojuje z nadmiarami.Podczytuje rózne tematy,bo często można jakieś ciekawe wiadomości dla siebie odnaleźć...no i czasami gościnnie cos wtrącę. Minimalizowanie i to bardzo spore pożywienia,nie przynosi nic dobrego. Sama ze swojego doświadczenia wiem,że najlepiej skupić się na równych odległościach czasowych w spożywaniu pokarmów...średnio co 3 godzinki.Zmniejszyć także porcje.Minimalizacja słodkości,zamiana pieczywka na ciemne..bardzo wskazane.Oraz bardzo znienawidzone,bardzo często-ćwiczenia.Ale jak już człowiek wyrobi w sobie systematyczność,to chętnie pamięta o ćwiczonkach i aktywności r.uchowej:) Duża ilość wody,herbatka czerwona,zielona.Lekkie kolacje Zyczę powodzenia

Hej. Ja dzisiaj pochlonelam : jeden twarozek wiejski z pomidorem, 1 jajko 1 cebulke 2 jablka szklanka barszczu z paluszkami slonymi (garsc) wiem ze te paluszki to nie powinnam ale tak do barszu juz mam zwyczaj :) , 1 x ogorek no i dwie kawy :) Musze dac sobie z tymi paluszkami na wstrzymanie jednak bo mam wyrzuty :(

Gość czikita0
dlaczego?

TheNawojka nie mozesz mnie pouczac ze nie chodzi o kalorie bo juzk kiedys stosowalam diete nie przekraczajaca 1000 i w 5 tygodnie 14 kilo mi ubylo tak wiec kazdy ma diete jaka uwazqa dla siebie odpowiednia bo kazdy zna swoj organizm na tyle zeby dobrac sobie odpowiednie i w miare smakowe produkty tym bardziej ze wiem ze uda mi sie na tym schudnac :)

jakbym zalecala sie do jakiejs diety ustalonej przez kogos innego niz ja sama to na bank bym nie wytrwala bo bym musiala sie zmuszac do nie wiadomo czego, a tak to ustalam sobie na co dzisiaj mam ochote i tyle. Ogolnie mial byc chudy nabial owoce i warzyla oczywiscie nie laczac owocow z nabialem.

Oczywiście że schudniesz, ale potem bardzo szybko nadrobisz. To się nazywa efekt jojo. A niby czemu się teraz znowu odchudzasz :)? To co robisz, to głodzenie organizmu. Zdrowe to to nie jest i po schudnięciu nie utrzymasz niskiej wagi.

Oczywiscie masz racje z efektem jojo ale to tylko zalezy czy wroce do starych nawykow i bede sie opychac a nie mam takiego zamiaru ;) niektorzy mowia ze 1000 to za malo kalorii i ze bede glodna i tez maja racje bo zjesc 2 paczki za 1000kcal a warzywa owoce i 2 x chudy nabial to tez 1000 i wybieram oczywiscie ta druga opcje bo zdrowsza i dla mnie lepsza w smaku :) a 1000 czy 1200 przeciez mnie nie zabije :)

i zdecydowanie sie lepiej czuje na takiej diecie niz jakbym miala cos extra ograniczac bo jestem na jakies wymyslonej przez kogos :) a tak jem to co mi smakuje i z przyjemnascia:)

No właśnie sęk w tym, że w ostateczności wrócisz do starych nawyków na bank. Dlatego że organizm będzie wygłodzony, będzie miał wrażenie, że głodujesz, więc będziesz miała napady, w których będziesz pochłaniać. W tym momencie cukier pochłonięty przez ciebie zostanie natychmiast zamieniony w tluszcz, bo organizm będzie myślał, że zaraz znowu będziesz głodować (bo tak go nauczyłaś myśleć :)). Będziesz chudnąć i tyć i tak na przemian. To nie jest zdrowe...

Troche w tym racji jest dlatego chce 3 kilo wiecej zrzucic zeby przy jakims wybryczku raz na jakis czas wiecej niz 3 kg nie wrocilo :)

Dziewczyny a co jeść,żeby oszukać żołądek?Czy wafle ryżowe sa dobrym rozwiązaniem? Może jakieś sucharki?Tak do chrupania,bo uwielbiam tak do filmu coś szamać,heheh:)

Gość czikita0
wafle fajnie zatykaja :)