Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsdsfff

Wasz ulubiony obiad

Polecane posty

Gość dsdsdsfff

Mam zrobić dzisiaj chłopakowi obiad (trochę w ramach przeprosin) ;) Zastanawiam się co mu podać (nie chcę zrobić nic całkiem zwyczajnego), żeby było bardzo smaczne :D Jakieś pomysły?

Gość takajaaaaaaaaa
To może zapytaj chłopaka, co jest jego ulubionym obiadem. Jakbym napisała, że wątróbka, a on jej nie cierpi?

Gość gość
ja Ci napisze jeden z kilku dziś mamy a więc szyncele z indyka ale może też być pierś z kurczaka rozbijasz i smażysz jak kotlet kładziesz na blachę na to mięsko kładziesz przesmażone pieczarki z cebulką i przyprawione i na samą górę plaster sera i zapiekasz w piekarniku do tego ziemniaki z koprem i surówka pychota.

Gość gość
sznycel oczywiście

Jeżeli kobieta robi obiad w ramach przeprosin znaczy, że miała rację a on chodzi nadąsany... Zrób mleko bułką ;)

Gość gość
moje ulubione danie to pieczen lub rolady z sosem i kluskami slaskimi. ale lubie tez bardzo spaghetti bolognese, pierogi z kapusta i grzybami mojej mamy.

Gość gość
Moje ulubione danie to tajskie curry, a że wariacji na ten temat jest masa, to można przez miesiąc jeść to samo, a jednak inaczej ;)

Gość Sydney Pollack
nie jadam obiadow, odchudzam sie 🖐️

Gość gość
a mój to taki z piekarnika-kawałki kurczaka,ziemniaczki,papryka,czosnek,cebulka,cukinia...

Gość gość
zrób sushi dzisiaj zrobiłam na obiad, rodzinka zadowolona, a domowe sushi wcale nie jet straszliwie drogie, wyszło trochę ponad pięć dyszek na 4 osoby najedzone po kokardkę składniki dostaniesz albo w necie albo w dobrze zaopatrzonym markecie, świeżą rybę też można już dostać w wielu sklepach, a jeżeli nie jest super świeża, to możesz upiec zamarynowaną w sosie sojowym, cukrze, imbirze i czosnku i też jest pycha, niektórzy nawet wolą pieczona - polecam łososia i maślaną ryby wystarczy nie bardzo duży kawałek, pół kilo to aż za dużo na 4 osoby ja robiłam tez z awokado, serkiem kremowym, ogórkiem, sałatą i omletem tamago (łatwo się go robi) w necie znajdziesz aż za wiele pomysłów na sushi i porad, jak co zrobić