Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pasztety domowe

Polecane posty

Gość gość

jak robicie? przegladam przepisy w internecie i zastanawiam sie, dlaczego w Polsce najpierw gotuja miesa i z tych wygotowanych robia pasztet. troche szkoda mi jest gotowac np. dziczyzne. Wydaje mi sie, ze z surowych mies i przypraw bedzie ten pasztet bardziej intensywny i wartosciowy. czy sie myle?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z aptekarska dokladnoscia
kazdy we wlasnym domu ma swoj pasztet smacznego 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo z surowego to zrobisz nie pasztet tylko klopsa pieczonego.Na pasztet mięso musi byc ugotowane albo upieczone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ma pani powyżej rację z surowego mięsa to już nie pasztet - ja mięso duszę pokrojone w kostkę razem z cebulą:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teatrzyk zielona ges
ja dusze gesi bo przeciez nie bede robic pasztetu z kupnego miecha 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kurcze, czemu Klops ma wyjsc. zobaczymy, jutro bede robic. zreszta mam przepis z ksiazki to chyba juz go ktos robil. pasztet jest jakby w ciescie francuskim. dam znac jak wyjdzie oczywiscie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hehe znam takie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak już tak bardzo chcesz zrobić ten pasztet z surowego mięsa to chociaz zmiel ze 2 razy to mięso z tym że drugi raz na najdrobniejszym sitku .Robię pasztety od kilku lat i klopsy pieczone na chleb też ,więc wiem co piszę:)Daj znać jak zrobisz ,bo jestem ciekawa efektu (skoro piszesz ,że masz taki przepis)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a wiec. Konsystencja i wyglad pasztetu super, jedynie smak mi nie podchodzi. do paszetu trzeba bylo dodac 150 ml likieru porzeczkowego i 50 ml Cogniacu. I tak jak podejzewalam, jest dla mnie poprostu za slodki. nastepnym razem zrobie bez likieru albo wogole inny. Wkurzona jestem bo zmarnowalam ok 1 kg miesa, w tym, dzika, lopatke, watrobke cieleca i karkowki. Klops nie wyszedl, wszystko ok, ale smak nie moj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pituf
nie wiem komu chce sie robic takie rzeczy, ja zawsze kupuję w sklepie gotowe pasztety np profi i tez jest smacznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×