Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babcia małej księżniczki

jaki prezent dla pięciolatki

Polecane posty

Chciałam klocki Lego ale mało jest propozycji dla dziewczynek. Ponieważ jestem "tylko" babcią:) nie orientuję się w dziecięcych trendach, niech mi ktoś doradzi jakie mogą być potrzeby dziewczynki w tym wieku:)

nikt nie doradzi?:(

Gość gość
Sporo jest propozycji z Lego dla dziewczynek, nie przesadzaj :) Nie prościej zapytać rodziców? Mała chodzi do przedszkola? Jest szał na Monster High teraz, ale nie wiem czy jej rodzice tolerują. Nie każde dziecko bawi się klockami, ale każde ma jakieś zainteresowania. Są zabawki kreatywne, typu torebka do malowania, zestaw koralików do robienia biżuterii, własne wykopaliska minerałów czy kości dinozaurów. Jak ma ulubioną bajkę, to fajnym prezentem będzie pościel, plecak, ubranie z postaciami z tej bajki. Coś do kąpieli, fajna gąbeczka i kulki musujące czy farbki do wody, owocowy żel pod prysznic. Książeczki z ulubionej serii lub o ulubionej tematyce, jesli lubi zabawy plastyczne- farbki, pastele, bloki rysunkowe, tablice, ciastolina, modelina itd. Jak lubi gotowanie- mały fartuch, czapka kucharska, zestaw do pieczenia ciasteczek. Jak lubi obserwować świat, jest ciekawa- jakieś zestawy do domowych doświadczeń, mikroskop lub luneta dla dzieci. Puzzle, gry planszowe, gry zręcznościowe, układanki, rolki, łyżwy, hulajnoga. Nie wiesz- zapytaj dziecka, rodziców, czy kogokolwiek z rodziny.

Gość gość
Dzięki🌻 z tej oferty będę wybierać. Niestety nie mam z dzieckiem kontaktu, jestem przyszywaną babcią[żona dziadka] na odległość. Ale damy radę Dzięki:)

Gość gość
To jak zupełnie nie masz pojęcia co dziecko bawi (mój synek np. olewa zupełnie wszystkie klocki, wybiera jedynie figurki, za to uwielbia pluszaki) to stawiaj na takie uniwersalne. Ale dziecka na zdjęciach nawet nie widziałaś? Widać chociażby z jakąś zabawką wtedy, koszulka z ulubionej bajki czy nawet w jakie kolory jest ubierana, jaki ma pokój (bo co po ubranku jeśli mama nie założy, bo np. wybierzesz różową z kokardką a mama zakłada szare w kartkę). Z tych co pisałam to raczej uniwersalne są właśnie jakieś bajery do kąpieli, tylko wybierz coś zdrowego a nie pierwszy lepszy kolorowy zestaw made in china. Swojemu z Rossmana kupowałam pastylki farbujące do kąpieli i kolorową piankę do kąpieli, mają bezpieczne kosmetyki. Jak ma dłuższe włosy, to spinki, opaski, gumki. Do tego artykuły plastyczne, jakieś pisaki z bajerami, np. podświetlane, pachnące czy z pieczątkami. Jakąś fajną poduszkę, przytulankę. książkę- to chyba uniwersalne.

Gość gość
szczerze mówiąc dziecko znam z opowiadań: inteligentna dziewczynka, chodzi do przedszkola. Na Mikołaja dostała od nas spory zestaw Lego, wcześniej książeczki Tuwima, Brzechwy. Gubię się, ale jestem Ci wdzięczna, coś wybiorę:)

Gość Decyzja należy do Ciebie
Teraz jest mnóstwo pięknych zabawek, byle by kasy starczyło! Wystarczy wejść do sklepu z zabawkami,oczopląsu można dostać.Powinnaś wiedzieć co wnuczkę interesuje jeśli nie wiesz zapytaj rodziców dziecka.

Gość gość
Lalka barbie, lalka z wózkiem?Jakaś ładna przytulanka do snu? Tu jest mnóstwo zabawek babybaam.com :)