Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama chorego chłopczyka

Dziwna choroba wygląda jak odra

Polecane posty

Gość gość
A gdzie teraz można sie zarazić odrą? Wydawało mi sie że ta choroba wygineła?

Gość Mama chorego chłopczyka
Nie mam pojęcia gdzie się zaraził. Tym bardziej że nie chodzi do żłobka. Ale jego siostra chodzi do przedszkola i może ona coś przyniosła (choć sama jest zdrowa i zaszczepiona).

Gość gość
Odra to nie jest grozna choroba. Nie ma co panikowac.

Gość ania766
Może to być również wysypka wirusowa. Opisz sytuację Pani doktor na stronie hartuj misie, na pewno Ci doradzi ;)

Gość gość
Odra to BARDZO niebezpieczna choroba . Kiedyś jedna z głównych "kosicielek" najmłodszych . W Ameryce Płd to nie nieliczni Hiszpanie a odra -suvenir z Europy- wybiła całe populacje . Dlatego ma racje Sanepid że ściga nieszczepiące mamuśki. Tu mamy kolejną 'mądrą" narażającą pociechę na ciężka chorobę wirusową. A do tego mamuśka niech pomyśli czy dziecko innych nie pozaraża . Swoją droga ciekawe skąd to przyniosła ? We Francji tą chorobę roznoszą imigranci z Maghrebu w Polsce Cyganie z Rumunii (plus gruźlicę -trzymajcie dzieci jak najdalej od nich ! ) .

Gość gość
ja pierniczę szkarlatyne łapie się bez ospy, luuudzie, są to drobne młe plamki, głownie w zgięciach, pachwinach, na twarzy, okolice ust i nosa czyste + wysoka gorączka do 40 i powyzej,może być katar, tak ostatnio miał mój syn, bez antybiotyku powikłania, ale i z też jest ryzyko bostonka, to tez gorączka jak cholera, krosty jak przy ospie, ale do tego bardzo bolące, mój miał na stopach, dłoniach, udach i pupie, na brodzie kilkanaście wyprysków jak przy trądziku, później schodziła skóra, zreszta po szkarlatynie też

Gość gość
a moze to pokrzywka?